onsdag 19 oktober 2011

Reinfeldts onda öde tungt över landet

 


Det är fenomenalt vad seglivat statsminister Reinfeldts onda höstomen är! Nu har det kinesiska temat HUAN/Förskingringen slagit in ännu en gång. 

Den här gången genom Ganna-affären, om vilken Daniel Swedin/AB kommenterar: "Det är länge sedan­ man sett en lagstiftning på så total kollisionskurs med det allmänna rättsmedvetandet."

Det är det kinesiska temats aspekt av "pressad regim skickar i exil" jag talar om här. Och det är inte ens en symbol utan en bokstavlig uppfyllelse i och med utvisningsbeslutet. Det är snarare 91-åriga Ganna som blir symbolen för vad en ond regim gör med människorna i landet.

Den som blir nyfiken på vad kineserna visste om våra öden kan läsa den här fromma förhoppningen:

Och här, en bakgrund till varför en nations ledare är dess öde.


2 kommentarer:

 1. Birger Schlaug lär ha sagt;

  "Folk får de politiker eller ledare de förtjänar. Inte de man vill ha. De man förtjänar."

  Ockult sett blir det alltid så, tror jag.

  Jag har följt din blogg ända sedan du först undrade om vi hade en patologisk statsminister, vilket var ett tag sedan..

  Jag undrar om du har någon kommentar till datumet 11 nov. 11:11? Numerologiskt sett borde det vara ett bra datum för att start upp nya projekt, eftersom ettan symboliserar nystart?

  SvaraRadera
 2. Där ser man! Jag tror Schlaug anpassat ett äldre talesätt - det känns på något sätt så evigt giltigt och välbekant...

  Numerologi är inte mitt bord; när en bekant berättade att hon lade sina brev på posten med ett öga på klockan kände jag att det gått för långt. Därför är heller inte astrologiska prognoser något jag egentligen brinner för.

  Det är självkännedomen är och nu som är grejen, för att återknyta till ett Herakleitos-citat jag nyss släppte i något inlägg (Karaktären är ödet).

  SvaraRadera