onsdag 29 juni 2011

Regeringen Reinfeldt faller i höst


HUAN

Inlägget Karaktärslöshetens brytpunkt gav Fredrik Reinfeldts fyra milstolpar eller kvartalsideogram för 2011 enligt en kinesisk ödesmetod. I tidigare inlägg har jag både talat om vinterns fattiga vandrare (självmordsbombaren i Stockholm city) som ett omen om Reinfeldt själv, om den fega regeringen som gömmer sig i palatsets innersta rum under våren, och nu senaste förutspått en extremt defensiv och försiktig sommar.


Glöm tompratet om demokrati, folk har aldrig velat bry sig. Därför avhändar de sig vart fjärde år makten efter att ha åsett det folklustspel som är kampanjspurten och valt dem som brett på mest och sedan i värsta fall ställer till med ett helvete utifrån en agenda som aldrig redovisades.

Det är därför nu, precis som i antiken, av största intresse att följa landets ledares personliga horoskop. Detta anger också statens ödestendens.

Vad om hösten och regeringens bävan för ett omval? Varför inte redan nu granska höstkvadrantens omen? Om inte annat är det en tankeövning som öppnar sinnet för paralleller mellan historia och nutid. Tankeövningar av det här slagit uppmärksammade kineserna på att det faktiskt existerar en universell morallag ingen individ eller regering ostraffat kan bryta mot.

HO LO LI SHU-metoden (Floderna Ho och Lo:s rationella talsystem) ger piktogrammet HUAN till beskrivning för de krafter som verkar i Fredrik Reinfeldts liv - och därmed landets - under hösten. 

Regeringen Reinfeldt kommer att upplösas!

Ordet Huan betecknar en naturkatastrof, flodvågor som följer på t.ex. Gula flodens översvämningar. Näraliggande översättningar är just "upplösning", "skingring" eller t.o.m. "förskingring" - människor och egendom spolas vilt överbord i HUANS TID.

1800-talssinologen James Legge knöt ordet till vild och galen kapitalförstörning, vilket är exakt vad sittande högerregering ägnat sig åt i flera år, då de sålt ut statens egendomar billigt till vänner och bekanta, de har slagit in djupa kilar för att skapa en över- och undervåning i samhällskroppen och bygget destabiliseras mer för var dag som går bortom dumpratet om "ekonomiska ramverk" - ja, det är ytan, men se cancern äta upp samhället från insidan.

Faktum är att Fredrik Reinfeldts öde (födelsetecken: Cancer eller Kräftan) är lika risigt som den tidlösa eller arketypiska scen, kartlagd i det här systemet, som tydligt gick i dagen då Himmelska fridens torg belägrades av en separatistisk falang, som om den fått hållas kunde ha hotat rikets sammanhållning.

Reinfeldts höstomen ger menande det bittra efterspelet till en sällsynt katastrofal tid vid regeringsmakten. Den antika texten till topplinjen av den binära representationens frammanar bilden av gatusopare och renhållningsarbetare som i den grådisiga morgonen spolar bort (HUAN) blodet från gårdagens skingring (HUAN) av den osolidariska mobb som drivit sina partsintressen på gator och torg.

Staten får aldrig monteras ner eller försvagas, det öppnar för total anarki. Destruktiva ideologer i med partisanskapet stinkande från porerna måste avpoletteras. Minoritetsregeringen Reinfeldt får allt packa ihop och ge sig av:
Top nine:

Washing away [lit: dispersing] the blood of those gone.

Keeping [danger] away by sending it out.

No disaster.

(källa)
Inte en dag för tidigt.

*****

Medierna:

AB: S-flört till Reinfeldt
DN (ledare): Regeringen bör släppa på prestigen


*****


Historisk & annan anmärkning. 

HO LO LI SHU är en del av det stamträd av filosofi och mantiska metoder som utgår från Förvandlingarnas bok (I CHING), som, då Konfucius läror om det goda statsskicket sent omsider vann gehör, inkluderades i den konfucianska kanon. Varje individ som aspirerade på en funktion i staten förväntades ha en god kännedom om hur den här kosmologin var sammanflätad med moralfrågor. 

Jämfört med de gamla kineserna är dagens svenska politiker rent slödder, och ju mer de springer i Marknadens ledband desto uslare deras bildning om allt bortom den simpla ekonomin. De är till sista man vad den konfucianska visheten skulle ha betecknat små eller ringa människor i bemärkelsen inherent värde för folket. Se på Regeringen och häpna över dess medlemmar! Var detta det bästa svenskarna kunde vaska fram?

Sverige är ett psykologiskt blint land och så går det också som det går. Vi får de politiker vi förtjänar och tvingas lära oss allt om livet genom efterklokheten. Nu vet vi vad Reinfeldt representerar, och det var inte värst vackert.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.