onsdag 19 oktober 2011

Mediernas brist på allmänbegåvningSVD: Kan det stämma att kampanjen faktiskt missgynnar Isaak?

HELIN/AB: Jag har svårt att bedömma [sic] det, för man måste ställa det mot tio års tyst diplomati. Den har inte lett någonstans. Den kritiken har framförts förut från annat håll. Den får en annan tyngd nu när familjen själva går ut i Svenska Dagbladet. 

En stilla fråga som infinner sig är då om Helin inte förmår operera under eldgivning - förutom då han själv piskar på oriktiga drev mot vissa partiledare. För när han vill ställa kritiken mot sin tidnings kampanjande mot tio års tyst diplomati glömmer han fullständigt SvD:s fråga, om kampanjen missgynnat Dawit Isaak. 


För, hur många av dessa tio års tysta diplomati har han och hans dåraktigt myndiga kollega på Expressen egentligen harvat med de här tröttsamma räkneverken med mera? Åtminstone några av åren. Kan inte Aftonbladets högsta höns se sin egen insats sammanflätat med dessa tio år, då saknar han fullständigt intellektuell heder (eller begåvning), hur mycket än indikerar att anhörigkritiken betyder något för honom.


Ett land får den journalistik den förtjänar [1], och tidningarna har på sistone visat sig vara en skrämmande byk av osunda tänkare.


(Sagt av en som fått sin blogg svartlistad av DN för att ha varit för vaken i sinnet.)


Och snälla Helin, använd aldrig mer ordet "relevant". Det är ett oskick att inte kunna tala med egen röst utan ständigt anropa en auktoritativ måttstock som dock aldrig redovisas. Det är anti-intellektuellt, bah.
_____


1. Herakleitos (6e årh fvt): "Karaktären är ödet." (ethos = karaktär)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.