tisdag 25 oktober 2011

Den vise mannen: Moderaterna i upplösning


Livet utvecklar sig inte slumpmässigt, det har en bakomliggande plan.

Fredrik Reinfeldts kinesiska höstomen "Huan" fortsätter att ge rik utdelning. Jag har i tidigare inlägg konstaterat att en höst i "storflodens tecken" knappast skulle bli någon dans på rosor.

Med Örebrostämman och det historierevisionistiska partiprogrammet besannades särskilt en av de läsningar av hans personliga (och för nationen betydelsefulla) omen jag tidigare varit inne på.

Låt oss titta på den kodade ödestexten igen:

HUAN (Skringringen / Upplösningen)

Spolar bort [bokst: skingrar/sprider ut] föregångarnas blod.

Håller [faran] på avstånd genom att sända bort [den].

Dessa åtgärder håller katastrofen borta.
(källa)

"Hålla på avstånd genom att sända bort" - den strama och återhållsamma kinesiska texten kan här översättas med våra dagars psykologiska term "projektion".

Den som har något ont inom sig vill oftast inte kännas vid det. Om ett parti t.ex. drivs av en sjuklig självisk ideologi är det lättast att istället rikta fördömandena utåt och kalla svenska folket ett soffliggande folk av bidragstagare. Allt som sinkar den egna rovmentaliteten blir en fiende som ska brytas sönder och säljas ut.

Så mycket bättre man känner sig sen!

Vad gäller Moderatstämmans bisarra historieförfalskning ser vi exakt samma princip i verksamhet. Moderaterna håller faran - sitt eget partiväsen - på avstånd genom att "sända den exil".

Vad fylla tomrummet med istället? Tja, man har ju kapat så många termer från den svenska (socialdemokratiska) välfärdsmodellen redan så varför inte berömma sig av att vara demokratins förkämpar också!

Resten vet ni. Bloggosfären har exploderat. Människor med kunskap och förstånd har fått nog av de Moderata Mytomanerna.

När Reinfeldt fixade in PR-mannen Schlingmann som från Moderaterna "oboerende" propagandaminister gjorde han sitt livs misstag.

Att ingen tror på den förljugna reklamen och deras upphovsmän är väl känt, och när en sådan nu skulle piffa upp Moderaternas image lite ytterligare, blev det ren satir. Är i själva verket Schlingmann en (s)-agent inbäddad i det Moderata lägret? Då lyckades han över förväntan. Han kan ha sprängt partiet inifrån. Inte en dag för tidigt.


I medierna: DN, SvD, Expr, AB


2 kommentarer:

 1. Ja det var funderingar i samma spår jag själv hade i kommentaren till "Stormvinden - moderaterna i upplösning". "Ett bortspolande av föregångarnas ideologi". Eller i alla fall ett försök att få det att se ut som det... för det är ju uppenbarligen inte alla som går på det. :-)
  S

  SvaraRadera
 2. Du ser exakt orden jag glömde göra en poäng av - för de är ju bokstavligen exakta!

  Kinesiskan har bara två skrivtecken här, QU DI (pinyin translit.), två ord som kan användas som olika ordklasser och har många betydelser.

  Jag fattar inte hur kineserna överhuvudtaget kunde förstå sina texter! Men de var väldigt kontextuellt medvetna, så att ett säkert ord tidigare i texten kunde avgöra betydelsen hos ett annat ord längre ner.

  QU: leave, quit, go; far away, far from; remove, reject, dismiss; lost, gone.

  DI: far, remote; send away, exile

  (glosor enligt sinologen Rudolf Ritsema)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.