onsdag 19 oktober 2011

Girighet föder främlingshat inom (m)4 kommentarer:

 1. Den sista länken, dvs att äldre kunde ansluta till anhöriga i Sverige om man inte hade anhöriga kvar i hemlandet, avskaffades enligt Expressen redan 1997. Vem har koll på fakta, du eller Expressen? Jo, det är Expressen! Sista länken-regeln togs bort av den S-märkta regeringen Persson./tshee

  SvaraRadera
 2. Helt korrekt, jag såg fel på året. Den här incidenten faller därmed utanför det inhumana mönster regeringen Reinfeldt utvecklad under sina fem år vid matken. Inlägget skrotas därför, trots att regeringen Reinfeldts (via myndigheter) tillämpning av andra lagställen om ömmande skäl lämnar samma känsla av att ha hamnat i en skräckfilm. "NO MERCY"

  SvaraRadera
 3. Jag har läst att det var socialdemokraterna och moderaterna som drev igenom ändringen. Det betyder väl att det var regeringen Persson som lade propositionen och att den gick igenom i riksdagen tack vare att moderaterna röstade för. Troligen röstade alltså V och MP emot. Vad de övriga partierna hade för roll vet jag inte. Så lite skuld får man ju lägga på moderaterna också.

  SvaraRadera
 4. Lite längre in i framtiden kommer (s) med bättre pålästhet att kunna se sig i backspegeln och se hur skadat partiet var av marknadsliberalism och amerikanska drömmens (falska) löfte om självförverkligande (i en ringa mening) under dessa år.

  Partiet har ännu att inse att de är bärare den enda fungerande moraltraditionen, som följt mänskligheten sedan statsstaternas födelse - traditionellt för 5.000 år sedan men i verkligheten säkert några tusen år längre tillbaka i tiden. För kollektiva lösningar ännu lite längre tillbaka hävdar nu röster att den 11.000 år gamla "tempelanläggningen" i Göbekli Tepe, Turkiet, i själva verket var en avancerad bosättning med utsökta stenreliefer på väggarna i bostäderna.

  Moderat politik representerar den yttersta konsekvensen av artens sönderfall och förlust av medvetenhet om de djupare sammanhangen. Göran Persson var en kuriös figur som, verkar det, mest var ute efter att göra en klassresa så det förvånar inte att han och moderaterna fungerade väl tillsammans.

  SvaraRadera