tisdag 11 oktober 2011

Tymosjenko & Bildt. Olja-ja-ja

Anmärkning. Ett inlägg publicerat utanför sin naturliga kontext då Dagens Nyheter antingen själv beställt en svartlistning av den astrologiska bloggen Sideriska siktet av sin dörrvaktsfirma Interaktiv säkerhet, eller någon på sagda företag själv är rasist, ateistisk Humanist eller Moderat - tre grupper bloggen kritiskt studerat och upptäckt statistiskt intressanta trender hos.
Då det ännu var glada dagar badande i lyx...

Sju år i finkan för bländande ukrainska skönheten Julia Tymosjenko för maktmissbruk för personlig vinning i samband med energiförhandlingar med Ryssland.

Märkligt nog liknar hennes horoskop på flera punkter Carl Bildts, också han med ett livligt intresse för den rikedom som vissa upptäckt står att hämta från ett samhälles behov av energi - Jan Guillou beskrev dräpande effekterna av detta här i Sverige: så fort kylan kommer går märkligt nog ett antal kärnreaktorer ner för räkning.

Fredrik Reinfeldt och näringslivet skrattar hånfullt åt de korkade svenskarna som är så dumma att de fortsätter rösta högerut, fast det här är precis vad man får när man odlar myten att fri konkurrens skulle gagna människan!

Så, vari visar sig Julia och Calle Bildt vara samma andas barn, näriga och själviska grisar som bara är i leken för att de har en extrem hunger de måste stilla?

Det är återigen Vattenelementet, det kalla och tomma, som söker sig till bränsle för deras fallna själar. Det kan vara droger, det kan vara sex. Men pengar är ju den största av alla droger, även om de astrologiskt kopplats till Venus och då särskilt via jordkontakten i Oxen.

Det är Bildts olje- eller Skorpionascendent jag tänker på här, och hur den matchar Julias Sol i Skorpionen och att båda två har Månen (begäret) i Vattentecknet Fiskarna. Gas och olja betraktar jag som samma bag.

För ukrainskan är det uppenbart att hon är riktigt, riktigt sugen på livets goda. Jupiter och Venus tillsammans är MEGA-KOMFORT men tyvärr står omoralens Mars i den amoraliska Tvillingarnas tecken och påverkar den här vanligen så goda duon. Att också den stora illgärningsmannen är med i leken förbättrar inte situationen.

Från Elin Nordegren Woods minns vi att Tvillingarna/Skytten är en reslysten och chanstagande duo, och där blev det guldfynd med Tiger Wood. Julia Tymosjenko har emellertid, så vitt jag kan bedöma, ett mycket mer havererat horoskop, titta på både Solens och Månens disponenter, Mars och Jupiter. Som disponent är Mars neutral, men den angrips från Saturnus. 

Som disponent är även Jupiter en neutral platshållare, här för sinnlagets innersta själ. Men Månen i Fiskarna har en korrupt själssignifikator då Jupiter minglar med komfortens Venus, girighetens Saturnus och omoralens Mars. Ja, en dålig Saturnus är också girig, likt Vattenelementet som sådant. Det är just girigheten i kombination med snålhet som är ämnet för den moraliska julsagan om onkel Scrooge, en typisk negativ Saturnus-figur. Jämför Tage Danielssons "vänstervridna" julsaga om grabben som omfördelar julklapparna en smula - till allas ökade belåtenhet ska tilläggas.

*****

I en sökning av alla Sol-Skorpioner 1960 i min samling av 5.300 horoskop hittas 7 ytterligare namn, av vilken rovkapitalisten Christer Gardell verkligen lyser i ögonen i det här sammanhanget! Även fattigbarnet från Irland, Kenneth Branagh som så totalt blev en konstens gunstling indikerar vilken kraft (till gott eller ont) som bodde i den här årgången:

Kim Wilde;18.11.1960
Christopher Ciccone;22.11.1960
Anonym;22.11.1960
Yulia Tymoshenko;27.11.1960
Daryl Hannah;3.12.1960
Julianne Moore;3.12.1960
Christer Gardell;4.12.1960
Kenneth Branagh;10.12.1960

Homosexuella Madonnas bror och en helt urspårad "anonym" (sexgalning och psykologisk hustrumisshandlare) är dock en påminnelse att vi är i Skorpionens tecken nu.


Julia i DN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar