söndag 23 oktober 2011

Betingade själar ger korrupta politiker

Läser en bok om den grekiske filosofen Herakleitos (levde 500 fvt) på nytt, och fastnar för det här stycket:
En annan konventionell innebörd av nomos [lag] i den grekiska kulturen var "vedertaget bruk" och i förlängningen "vanor". Herakleitos kopplar den innebörden till andlig sömn, den banala vardagsexistensen och tomma beteenden - båda dödliga för anden.

När vi i det andra bevarade fragmentet från Herakleitos läser att "de flesta lever som om de skulle ha en privat förståelse", möter vi nomos som indikation på den sovandes privata värld i vilken vi lever förutan näringen från Logos [den kosmiska intelligensen].

Richard Geldard - Remembering Heraclitus (2000 s. 82)

Det är märkligt hur Moderaternas partiledare allt tydligare förefaller vara något katten släpat in, en Satans bakvända gycklare. Allt han säger och gör är förfalskade spegelbilder av det världens största tänkare nått fram till. Nu senast på Örebrokongressen står Moderaterna och tutar ut att de arbetat mot apartheid i Sydafrika på sin tid. DE GJORDE INGET SÅDANT!

Från Herakleitos inser man plötsligt också att Reinfeldts vrångbild av ett passiviserat, bidragstagande svenskt folk som "det sovandet folket" verkar vara en mentalt derangerad spegelvändning av honom själv, människan som lever med skygglappar, i en "privatistisk förståelse" och i en så banal världsbild att han läser Läckbergdeckare och skänker kungahuset en platt skärm (platthet eller brist på dimensioner, särskilt djup, tycks vara tidens melodi).

För den sovande eller andligt döda människa Reinfeldt är - och de 30% som är hans sympatisörer - och hur de verkar utifrån en vulgär variant av nomos, dvs. innötta (dvs. medvetslösa) vanor, är det bara att påminna sig Reinfeldts egentligen katastrofala fadäs när han inför valet 2010 säger inför pressent att han är en fejk, en landsfader som står och tränar på en roll:


Men se så bra det blev. De sovande svenskarna trodde det här var hederliga människor som avsåg fortsätta vidmakthålla ett rättvist och jämlikt samhälle.


Det var ingenting av det slaget. Men vem hade hört om Reinfeldts fascistiska samhällssyn i "Det sovande folket" förrän den dök upp på nätet som en olustig påminnelse om mannens sanna natur?

Det finns ett ord för vad Reinfeldt sysslar med på bilden ovan: autohypnos eller självsuggestion. Hitler hade samma metod.

Reinfeldt: själv en av det sovande folket i en betydligt djupare mening än den här vulgära plattmarkssvensken själv kan förstå.

Envar, läs klassisk filosofi och genomskåda det svenska falsariet. Det är en grekisk tragedi det som just nu utspelar sig i Sverige. Men vi vet hur det brukar gå med den galne despoten i dessa dramer.

*****

Eller välj att tro på de mörka krafter som verkar genom ett organ som DN för att stämpla Håkan Juholt med ett misslyckandets stigma trots att den borgerligt ägda AB misslyckades i sitt kuppartade drev.

Från att ha fabricerat en lögn fortsätter det sataniskt omoraliska borgerliga maskineriet att veva ut nyheter som ska få den medborgare Reinfeldt innerst inne föraktar att tro att Moderaterna står för det nya och goda och enda.

Studera vad Platon sade om Det Ena, Det Goda och Det Sköna och djävulskapet i det som just nu pågår i borgerlig press kommer att stå helt klart. Marknadskrafterna får aldrig styra en stat. Platon visste att det skulle bli djur som tog över då. Klösande giriga rovdjur, bara till ytan människor som du och jag, men egentligen något annat, något lägre, något civilisationsfientligt.

Några av de här borgarna vet vad de håller på med, och det kommer att göra deras övergång till andra sidan på "den dagen" något att rädas...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar