lördag 15 oktober 2011

Samma drev, nya argument

Det senaste blocket på Aftonbladets förstasida visar att dessa konsumtionslystna högersossar inte ger sig. De fortsätter drevet mot Juholt och sitt sätt att omoraliskt vinkla fakta.Nu när det inte gick att beslå Juholt med avsiktligt fiffel, byter de omoraliska hundarna till temat "Juholt är inkompeent". 

Räkna rubrikerna med exakta samma nyckelord, utskrivet eller åsyftat, och se själv!

Krönikan jag inte klickat på, av Cantwell (hans efternamn betyder parodiskt nog "mässa väl"), är den enda som avviker. Här är undertexten att Juholt blev "friad" av åklagaren inte för att han var oskyldig utan för att det var för krångligt att bevisa hans skuld!

Jag har alltid ogillat Cantewells tonläge i krönikorna och nu visar han att han inte bara liknar Tobias Billström (en snål, främlingsfientlig och överjävlig moderat helt utan intelligens), han är en lika falsk fan när det gäller att förklä en ren åsikt till spelad vederhäftighet.

Men se de övriga delarna i den här propagandekompositionen på förstasidan: "Coachas" tyder på en som inte klarar jobbet själv. Lena Mellin påstår att det var "bristen på kompentens" som närapå kostade Juholt jobbet. 

Ständigt pimpinätta feministen Katrine Kielos bevisar sig slutligen tillhöra den högerfalang som vill ha bort Juholt genom att i en penibel krönika driva samma poäng, men lite salomoniskt sprida kritiken över 20 år av marknadsliberalism. 

Hon fabulerar mot sitt eget bättre vetande. Jag har aldrig hört en ledare markera så skarpt som Juholt mot den själviska skitmentalitet som dragit in över västvärden under dessa magiska och ofta använda "tjugo år". Han påminner faktiskt om Palmes skärpa, men för att upptäcka det måste nog lillflickan Kielos sitta ner med några timmar arkivfilm.

Att Kielos nu applicerar mantrat på socialdemokratins ökenvandring visar att hon, med, är en Judas som inte längre har rätt att uttala sig för det här partiet, vars centrala värderingar Juholt uppenbarligen förstått mycket mer om.

Kielos är kanhända tidningsvärldens ytligaste kommentator eftersom hon inte är intresserad av att se Juholts så kallade ombytlighet som det friskhetstecken och förmåga att gilla det faktiska läget det är. Hon är som en liten flicka som fortfarande tror på tomten eller en stadig pappafigur att blint och naivt tro på. En fantasifigur av en stark ledare där alla repliker är skriva i förväg, noll eller minimal inblandning av en tänkande, intelligent ande!

Juholt opererar på en betydligt högre nivå av mental kapacitet än Kielos, men halvsmarta upplever folk kapabla till snabba kursändringar som oärliga eller flyktiga. 

Människor som själva saknar erforderlig takhöjd bör inte kommentera dem så mycket mer medvetna än dem själva. 

Anm. Astrologiskt har Juholt mer än Kielos av vad indisk filosofi kallar Sattva guna, den högsta graden av medvetenhet. Kielos är en blandning av passion och mörker, helt utan ljus. [1]

Det är en populations förbannelse att den per defintion bara har en genomsnittlig intelligens, definierad som "IQ 100". Folkets moralism på vänsterkanten ligger just i att man fördömer det man inte kan förstå utifrån sina egna mått. Kielos har här bevisat sig vara en sådan som läser på två böcker extra inför varje viktig krönika just för att hon inte klarar att operera utifrån nämnvärd inneboende generell intelligens. 

Det förvånar inte att den pressetiska skandalen snurrade igång på Aftonbladet. Vilken Aftonhora!

*****

SvD har naturligtvis heller inget emot att ta parti för Mörkrets kvalitet! De ger det genom maximal exponering av folkets opinion den här veckan. Vem brydde sig någonsin om månens inverkan på de oformliga vattnen? Jo folk och SvD har inga planer på att förändra den saken, inga bildningsambitioner för svenska folket.


__________
1. Indisk astrologi består av de 7 klassiska planeterna samt en "demon". Denna, Drakhuvudet, har en svans som alltid ligger opposit huvudet och delar samma psykologiska kvalitet som huvudet. Men kan därför betrakta både huvud och svans som delaktiga i samma "guna" eller kvalitet.

Kielos: 62½% Mörker (Tamas guna); 37½% Passion (Rajas guna); 0% Ljus (Sattva guna)

Juholt: 25% Mörker; 50% Passion; 25% Ljus. Skulle Juholt emellertid vara född på eftermiddagen eller senare på dygnet, skiftar balansen ytterligare mot Ljuset, precis som vid en födelse under dygnets allra tidigaste timmar.

Sattva är alltså godhetens kvalitet, men för mörka människor, tröga människor, upplevs en hög intelligens som opålitligt. Och MÖRKRET kan inget annat än smutsa vad det inte själv förstår.

Andra tacksamma exempel:

Fredrik Reinfeldt: 62½% Mörker; 25% Passion, 12,5% Ljus
Anders Borg: 50% Mörker, 25% Passion, 25% Ljus
Carl Bildt: 12½% Mörker, 25%, 62½% Ljus

Av detta förstår vi att Ljuset (sattva) inte nödvändigtvis representerar en högre moral, men att Ljus/Mörker-dikotomin mer kan liknas vid skillnaden mellan ett silverbevingat skodon och leriga stövlar.

Den indiska filosofins "kosmo-psykologiska" modell får sin närmast perfekta bekräftelse i den här DN-artikeln, där universitetslektorn Mikael Sundström upplever att "Bildt är en hal ål", och att det är svårt att få saker "att fästa på" Bildt.

Se även: Analys av drygt 50 (m)-politiker samt analys av drygt 50 (s)-politiker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar