torsdag 20 oktober 2011

Reinfeldt, en rökmaskin kvar

Rökmaskinen

Bildt och oljeintressena. Jag saxar hela Expressens ingress:

Statsminister Fredrik Reinfeldt fick efter ett tal i Örebro i dag frågan om det är besvärande med att hans utrikesminister kritiseras för att eventuellt vara jävig i frågan om de fängslade svenska journalisterna, mot bakgrund av Bildts engagemang i det bolag som journalisterna åkte till Etiopien för att granska.

- Jag har svårt att förstå hur frågorna hänger ihop. Carl Bildt har under hela sin gärning visat att han står upp för mänskliga rättigheter och för fred och försoning och visat att han är de idealen trogen, sade Reinfeldt.
Här antyder Reinfeldt att han inte är klassens begåvning i problemet att se hur frågorna hänger ihop. Det låter som en rökridå som inte står Carl Bildt efter. Han adresserar något helt annat än jävsproblematiken, nämligen Bildts vurm för mänskliga rättigheter. 

Men detta är inte vad Expressen bett att få höra om! Jävssituationen försvinner inte bara för att Fredrik Reinfeldt håller för öronen. Svaret är ett exempel på att "härska genom att söndra"-tekniken. Denna man, född då hårklyvandets symbol Jungfrun steg över Stockholms östra horisont, väljer helt enkelt att klyva den sammansatta frågan i två delar och sedan bara kommentera en del. En jävel eller bara korkad? I vilket fall politik när den är som sämst.

Jämför med Håkan Juholt som i ett osäkert läge hellre medgav okunskap om hyresregler (vilka sedan inte visade sig existera) än att stå på sig och ljuga, typ moderater och psykopater, dessa två fraktioner av samma huvudriktning.


Se även: SvDAB


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar