måndag 10 oktober 2011

Har regeringen Reinfeldt riggat Juholt-skandalen?

TILLÄGG 111014: Dagens Nyheter har nu också låtit svartlista denna blogg! Det finns uppenbarligen viss politisk ideologi tål inte att granskas utifrån ett mänskligt och filosofiskt perspektiv!


Sveriges öde 2011 ur perspektiv
av statsministerns

Rubriken kan tyckas långsökt, men en ny granskning av statsministerns gåtfulla kinesiska höstomen enligt en kalendermetod från Mingdynastin rymmer faktiskt möjligheterna att regeringen beställt en skandal för att vända uppmärksamheten från sin egen havererade politik.

Kan man inte vinna på egna idéer kan man åtminstone smutsa ner huvudmotståndaren till den grad att folket tar det säkra för det osäkra och väljer likadant vid nästa val!

När jag först såg Fredrik Reinfeldts skrämmande höstomen tolkade jag det som att regeringen skulle falla under hösten. Det var naturligtvis en önskedröm och jag erkänner att jag långtifrån förstått det här komplexa systemet. Trots många års studier har jag bara skrapat på ytan av de djupa kinesernas tänkande.

Texterna skrevs dessutom för kinesiska förhållanden för mycket länge sedan och de måste tillämpas på våra. Och svenskarna är, som Fredrik Reinfeldt hånfullt uttryckt saken, "det sovande folket". De går inte man ur huse längre för att revoltera, de är allt för invaggade i sin materialistiska livsstil.  De som har, har fullständigt slutat bry sig om de som inte har.

Vad symboliken egentligen handlar om, vid en andra anblick, är hur man UNDVIKER att tappa makten över samhället, hur man avstyr en "upplösning" (HUAN) för egen del, efter att proteststormarna i samhället blivit väldigt besvärande. 

Bara ett exempel: moderaternas huvudorgan DN har svartlistat min andra blogg för dess psykologisk-astrologiska analyser av regeringens bankrutthet vad gäller människosyn!

Att se Sveriges öde genom Reinfeldts ögonpar ger oss alltså en helt annan förståelse av följande kryptiska höstomen:

HUAN (Skringringen)

Talvärde nio på topplinjen:

Spolar bort [bokst: skingrar/sprider ut] föregångarnas blod.

Håller [faran] på avstånd genom att sända bort [den].

Dessa åtgärder håller katastrofen borta [från den egna regimen].

(källa)


Första gången jag anade vad texten handlade om var när de kinesiska demokratistudenterna fördrevs av den sittande regimen från Himmelska fridens torg. Jag borde ha kommit ihåg den ingivelsen. 

T.o.m. en antydan till folkprotest slogs då ner med smutsiga medel. Med en poetisk själs sensibilitet beskriver originaltexten hur i gryningen offrens blod "spolas" (HUAN) bort från torget. Sådan var metoden i gammal tid och är bokstavlig verklighet än i dag i många länder. 

Men i Reinfeldts svenska sinne har naturligtvis den här snillrika idén tunnats ut. Vi är inte så fysiskt handgripliga här längre. Det har gubevars gått några år sedan man sköt på arbetare i Sverige (men en viss norrman visade i somras att högerns sanna natur alltid finns kvar under ytan och kan kombineras med ytterligare motiv för ren och skär sociopati).

Så vad är det högern gör denna höst för att "hålla katastrofen borta", hålla folkets ögon riktade på oväsentliga pseudofrågor?

Att "sända bort" kan läsas som skicka vissa av samhällets dissidenter i exil - jämför DN:s svartlistning av min andra blogg - och gudarna vet hur många andra bloggar. Moderatorganet har också totalt slutat låta läsare kommentera deras material! Artiklarna är helt döda nu, i avsaknad av de alternativa perspektiv folkets röster kunde ge. DN illustrerar envåldshärskarens tematik.

Men orden "sända ut" eller "sända iväg" behöver inte betyda "skicka i exil", "förklara fredlös" eller "bannlysa". Det finns också en psykologisk läsart som innebär just det jag sade: Att skicka skiten på något annan, att PROJICERA sin egen falskhet mot en yttre filmduk. 

Håkan Juholt kan mycket väl ha rätt. NÅGON VILL HONOM ILLA.

Och spåren går rakt tillbaka till Fredrik Reinfeldts höstomen, med det machiavelliskt djävulska tricket: kan du inte besegra dem därför att din politik är orättfärdig och demoniskt, kör då över dem med pansarvagnar.

Men vem kan undersöka denna djupa röta i samhället när t.o.m. socialdemokratins huvudtidning AB är en högerprodukt?

Som jag sagt på min andra, av moderaternas huvudorgan DN svartlistade blogg, lider Sverige för närvarande av ren demoni inom mediesektorn. Och Aftonbladet borde granskas av oberoende grävande journalister. Regeringen Reinfeldt med propagandaministern Schlingmann (med ett förskräckande horoskop!) kan ha regisserat något långt mer förslaget och vittförgrenat än halvdana analytiker ens kan föreställa sig. 

Det går inte att vara sekulär och närsynt i dessa tider. PLANEN är så stor att man måste backa ett par steg och ta till antikens metoder. Då, när man ännu såg skillnaden mellan det onda och det goda.

*****


Se även antikens argument för att hålla en ledare personligt ansvarig för landets tillstånd: En ledare återspeglar nationens öde.

Medierna om skandalen: DN (Juholt ljuger, se min kommentar här), SvD.


3 kommentarer:

  1. Vilket jävla dravel. Hokus Pokus

    SvaraRadera
  2. Mohahahahahahahahah... jag skrattar gott...

    SvaraRadera