onsdag 12 oktober 2011

Juholt, DN och nyspråket

TILLÄGG 111014: Dagens Nyheter har nu också låtit svartlista denna blogg! Det finns uppenbarligen viss politisk ideologi tål inte att granskas utifrån ett mänskligt och filosofiskt perspektiv!
 
 

DN:s etta talar för sig själv. Den som avslappnat kunde lyssna till Fredrik Reinfeldt i partiledardebatten vet att Juholt krossade den moderata partiledaren. Reinfeldt skrek under en period som en stucken gris och närmade sig faktiskt diktatorns - ni vet vem - hårda och gälla röstläge. Lars Ohly kommenterade det förstnämnda med en färgangivelse på Reinfeldts nylle och gjorde så självmål eftersom Reinfeldt så klart nappade på det där med att vara högröd.

Men det fanns fler egendomligheter. Reinfeldts saknade rytmik i sitt anförande. I radion lät det som han läste direkt ur manus och hela tiden fick panikattacker om att kanske ligga efter i tiden. Då stressade han upp ordflödet så att alla emfaser gick förlorade. Ja, många meningar blev obegripliga eftersom tonmelodin helt saknades. Betoningarna hamnade på fel ord. 

Detta säger allt om moderaternas politik. Den har förlorat fästet i den verklighet som i sig själv rymmer instruktioner om hur ett land måste skötas för att inte rämna.

*****

Se också Vägvalet, en betydligt mer sinister betraktelse av Sveriges ödesval i denna tid.
4 kommentarer:

 1. Tack. Jag är så förbenat trött på DNs med flera oärliga ovärdiga "journalistik". Det spelar liksom ingen roll vad som hänt, eller vad som är sant, allting vrids genom vidriga associations-lekar med orden till oppositionens nackdel.

  SvaraRadera
 2. Reinfeldt var bättre idag än i Almedalen där han var usel, och bättre än i Agenda, men det är sant att Juholt vann. Det var också rätt kul att höra hur Jimmie Åkesson körde över Reinfeldt fullständigt och Reinfeldt hade inget svar, han tog ingen replik.

  SvaraRadera
 3. Rubriken och ingressen stämmer inte med innehållet i artikeln, som bara är ett referat. Men DN räknar väl med att de flesta bara läser rubrik och ingress och inte mer. Det där med "går hårt åt" syftar väl antagligen på när Reinfeldt, provocerad av Juholts påpekande om hur hans politik slagit mot sjuka, vaknade upp ur sin sedvanliga letargi och ilsket började gapa om att nu är det ARBETE som gäller. Trots att det kan sägas vara uppfriskande med lite mer patos som omväxling tyckte jag det var lite obehagligt, det gav mig associationer till gapande tyskar för ett antal decennier sen... Vad han dock naturligtvis inte nämnde var att arbetslösheten hela tiden stiger.
  S

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.