tisdag 9 juni 2009

Politik urholkar själen



Mona har ingen vidare känsla för sanningen - faktum är att den politiska mentaliteten sakta men säkert fräter bort själen i var människa. Den lämnar på sikt bara kvar ett tomt kroppshölje och en biologisk hjärna som taktiskt söker lägga orden för att säkra den egna framfarten. Naturen när den är som sämst och ett tecken på att människan som art står lägre än t.o.m. djuren.

För du har väl sett hur hur villebrådet lägger sig ner på savannen när det inser att flykten från jägaren är lönlös. Djuret har beåvningen att självmant dö inför rovdjurets envetenhet. Bara människan ljuger sig blå in i det sista med hjälp av sin mentala luftbubbla.

Kineserna kallade detta WANG - att leva i lögn. Albert Einstein föddes enligt en obskyr kinesisk tidräkning i andan WU WANG - "icke-lögn" eller "en som tänker ärligt över problemen". Därför var han också plågad under slutet av sitt liv sedan kvantfysiken visat att det hände mer "därbortom" än han trott.

Uppenbarligen finns det sätt att färdas snabbare än ljuset, vilket gör hans relativitetsteori ...relativ! Kvantfysiken, utropade fysikprofessorn Amit Goswami, har återupptäckt religionernas "transcendentala dimension" och vi måste ta med i våra beräkningar något utanför tid-rummet! (The Self-Aware Universe, 1993)

Kvantpartiklar tycks röra sig snabbare än ljuset just därför att de helt och hållet lämnar fysikens relativa värld och färdas och kommunicerar med varandra genom "hyperrymden". (En dålig beteckning eftersom det alltså inte alls är någon rumslig dimension.)


Här är då kanske förklaringen till telepati från ett medvetande till ett annat medvetande. Ingen "signal" har rört sig mellan person A som lyfter telefonluren i avsikt att ringa person B och person B lyfter luren exakt för att upptäcka att A redan är där. Detta hände mig och en god vän en gång på 80-talet, och det var verkligen spöklikt.1

En del "primitiva folk" är medvetna INOM RAMEN för sitt segment av Världssjälen, de delar alltså ett medvetande. Naturfolkens kollektiva medvetande kanske kan ses som en radikaliserad form av gruppsykologins "intersubjektivitet" - som dock stannar kvar på "jorden".

Men när man inser telepatins "kvantfysiska rötter" förstår man att förklaringen inte är FYSISK. Telepati tillhör inte "planeten jorden" utan uttrycker en evig transcendental sanning: allt hänger ihop via medvetandet och medvetandet är alltså inte beroende av att en signal skickas från punkt A till punkt B. Utanför tid-rummet är A och B redan förenade! "Beda-abeda" = Åtskillnad och samtidig icke-åtskillnad, som indisk filosofi säger.


Gud = kittet

Här ser man roten från vilken intelligenta teologer lagt ut texten: Guds "kvantstatus" gör också att det transcendenta finns överallt och alltid. Därav teologins tal om Guds allestädes närvaro!

(Guds allmakt ser dock ut att vara ett stolpskott, om man inte tänker väldigt djupt kring vår illusion att vara verkliga. Egentligen är allt vi gör och tänker redan orsakat av Gud och vår fria vilja en illusion. Därav Guds allmakt!)

Då tid inte flyter här utanför tid-rummet, är allting "här" av evig natur, rent "vara". Klassisk indisk filosofi karaktäriserade det gudomliga medvetandet som sat-cit-ananda:

Rent vara - transparent medvetande - ogrumlad lycksalighet

"Därifrån" (se, nu tvingas vi i vår värld återigen använda rumsliga metaforer!) "faller" själen - den levande medvetandevarelsen - ner i den sublunära världen (för att tala senantikiska) och inkarneras i en tidsbestämd fantasi om materialitet.

Mona, med ett materialistiskt sinnelag, förstår inte att hon är en dröm som hon själv manipulerar (och vilken ytterst manipuleras av ännu högre medvetande-entiteter). Hon kämpar därför som en gris för att implementera sin ideologi i den här "verkligheten".

Det är hennes, och svenska politiker i gemen, oförmåga att distansera sig från det negativa suget från den prosaiska socialrealismen - det enda socialdemokratin har på sin kartritning - som gör att hela den tänkande delen av det svenska folket ser hennes "dödskamp" och kanske t.o.m. föraktar henne en smula för sin slirighet relativt de mentala produkter hon levererar.


Att Sverige, nu förbi socialdemokratin, likväl inte hittat sin väg, märks mer än väl när nästa pack egocentriska flockdjur tar vid. För Monas parti var det alltid fråga om att hålla den fysiska kroppen vid liv via arbete eller i värsta fall samhällets skyddsnät. För Pirater är nu orealismen total, vid en jämförelse med det kvantfysiken indikerat om den gamla,"religiösa" världsbildens korrekthet.

Vad i h-e ska denna generation med sina egons integritet till, när varje vis människa vet att vi är fullständigt genomlysta? Att varje ord vi tänker, varje illegal URL vi uppsöker - dokumenteras i minsta detalj av den transcendentala domän som fordom kallades Gud eller det gudomliga?

Det är korrekt att vi efter vår "fysiska död" kommer att se en repris på allt vi gjorde i livet och då också se i vad mån våra gärningar var objektivt förenliga med en del kosmiska lagar naturvetenskapen inte känner till. (Jag sonar redan nu de illegala musiknerladdningar jag gjort genom ett flitigt cd-köpande av alla de artister jag svek under några år då jag var förgiftad av den simplism som själva datatekniken lockat fram i nutidsmänniskan.)

Lyckas inte Sveriges politiker fördjupa folkmedvetandet i de riktningar som här antytts, kan landet hälsa hem. För i dagläget är det förnuftsälskande och pragmatiska Sverige ett rent pajasland. Väljer fel väg i precis allt.

Sök på nätet efter femfaldige hedersdoktorn från Sorbonne, Ervin Lazslo, och hans teori om att universum är medvetet och sparar ALLT som timar härinne i "fantasin"! Han säger inget nytt, utan upprepar bara timligt vad mänskligheten alltid har vetat.

_____

1. Idag tror jag mig veta varför denna exceptionella tajming uppstod just mellan oss. Vid en "vaken-vision" som spontant kom då jag lyssnade på afrikanskinspirerad trummusik för några år sedan, upplevde jag snett till höger om mig min vän, fast jag satt ensam i rummet framför musikanläggningen. Jag befann mig i ett minne! Vi stod och blickade ut över ett vidsträckt landskap och vi var Omaha-indianer. Landskapsbilden låg kuriöst dubbelexponerad på min näthinna och jag såg både prärie och vardagsrum samtidigt.

Det faktum att afrikanskinspirerad trummusik av Brian Eno/Jon Hassell triggade en vision av ett Nordamerikanskt scenario, för tankarna till reinkarnationsteorin. Jag hade ingen "afrikansk fantasi" på lager, men musiken associerade i en helt annan riktning där också trummor figurerat...

Det ska tilläggas att jag är kriminellt ointreserad av naturfolk i vardagliga livet (annat än sedvanliga cowboys och indianer i barndomen). Ordet "Omaha" (och "3000 år före..." - jag antar att "fvt" avsågs) kom som en inre speakerröst som medföljde visionen som svar på en outtalad fråga några sekunder in i upplevelsen. Vänner av Platon vet att Sokrates daimon inte talade till honom. Nå, alla skyddsänglar tycks nu inte vara stumma!

En sökning på nätet visade att Omaha-indianerna som skriftlöst folk naturligtvis inte har någon dokumenterad historia som går hela 5000 år tillbaka. Men sedan den vite mannens ankomst i "Nya världen" har de varit kända som en fredlig stam som satt ... musiken i högsätet.

Jag har funderat om det är rimligt att tro att en traditionalistisk kultur kan fortleva 5000 år i exakt samma medvetande och med samma kulturella prioriteringar.... Kanske. För vi talar naturligtvis här om människan innan egot blommade ut som något slags evolutonärt misstag (eller förberedelse på ett högre och bättre stadium) och separerade individerna från varandra och framskapade små kräk som bara månade om sin egen ego-integritet...

Det indianmedvetande jag fick förmånen att ta del av under några sekunder av "förändrat medvetande" var enormt vidsynt, ett med miljön. Rena chocken för en city-människa!
:-)

Tillägg. Inom en timma efter att detta skrevs hittar jag en vetenskaplig rapport som berättar att gott humör ger ett vidare, ett mer perceptivt synfält. Men det är väl medvetandet som vidgats... ScienceDaily

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.