onsdag 26 augusti 2009

Priset att dyrka avguden Mångfald




Den hemska sanningen om multitaskarna framför datorn börjar visa sig, de där som har femtielva dataprogram på samtidigt och ser "mångfald" som en tillgång och krydda i sina liv (typiska västerlänningar med andra ord).

Länken i kortversion: multitaskaren visar vid test lägre mental kapacitet än de som utför en uppgift i taget.

Spontant tänker jag att det här förstås är den generation som också stjäl musiken från nätet eftersom de någonstans märkt att deras psyken är för uppfuckade för att de ska kunna forma sig en mental bild av bakgrundsljuden. Och varför betala för det man tydligen tappat förmågan att registrera?

Ge dem vitt brus i hörlurarna istället - det gör ingen skillnad framför tre chatprogram, e-mejl och de kontorsprogram i vilket jobbet åt arbetsgivaren (undermåligt) utförs...
:-)

5 kommentarer:

  1. Häng med lite va. Vem laddar ner musik nu? Det var förra generationen det. Nu finns helt lagliga sätt att lyssna, Spotify m m. Videouthyrningen ökar igen.

    SvaraRadera
  2. Utmärkt med Spotify!

    Men ändå fortsätter polis och antipiratbyrå att släcka ner servrar i landet med tiotusentals upphovsrättsskyddade filmer och annat...

    Vi talar här om en generation - eller flera - som hamnade i det sekulära samhällets glapp mellan en grundlig moralfostran och ny teknologi vilken satte många enkla spelregler på undantag.

    Enkla spelregler som t.o.m. dummies förr kunde fatta - "Man går inte in i en fysisk butik och bara plockar åt sig varor" - saknade applicerbarhet i den digitala världen för de människor som pga det onda ödet att vara född i det här glappet älskar att lura sig själva via falsk retorik och dubbla standarder.

    SvaraRadera
  3. Kanske inte gå in i en butik och plocka... men hade själv en hel vägg med kassettband på 70-80 talen. All den tidens populära musik kopierad hemma hos polare. Tror inte jag var ensam om det.

    SvaraRadera
  4. Det fanns nog gradskillnader förr som nu. Där jag bodde straffade en "leach" ut sig ur gemenskapen om han bara snyltade på omgivningens LP-inköp och bad att få kopiera rubbet (pratar cirka 1975 nu).

    Sociologi är inte oviktig: området var typiskt borgerligt, dvs med en grundläggande respekt för elementär gränsdragning/ägandeförhållanden.

    Barnen/ungdomarna hade väl någon form av rättskänsla inbyggd, men den sekulära kulturen har nog ytterligare försvagat det här "antika arvet"...

    SvaraRadera
  5. Självklart var det ett ömsesidigt utbyte av skivkopieringar. Precis som nu hade kidsen begränsat med cash.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.