tisdag 4 augusti 2009

Telekombolagen i fängelsehålan!
Som i Kejsarens nya kläder måste man fråga sig, hur ett land kan dras iväg i sådana psykologiska förträngningsmekanismer att man inte längre förmår se att kejsaren går kriminellt naken. Istället för att bistå i gripandet av brottslingar försvaras den nya svenska vampyrismen av telekomoperatörerna genom omskrivningen "värnande av integriteten":

"Swetorrents är abonnent hos Telia Sonera, som inte vill lämna ut några uppgifter om sin kund. - Om det kommer ett föreläggande från domstolen är det högst troligt att vi överklagar beslutet. Vi kommer inte att bara leverera uppgifterna. Vår uppgift är att skydda våra kunders integritet."

DN

Mitt förslag till förklaring är inte på något sätt intelligent eller konstigt. De här bolagen tjänar själva pengar på svenskt snatteri i industriell skala. Varför skulle de ingripa med mindre än att nån sätter kniven vid deras strupar? "Skydda kunden" - pyttsan! Det handlar bara om vinsten alla dessa megabit av nerladdat stöldgods genererar åt internetoperatörerna.

Jag säger bara: återinför prygel eller hugg händerna på dem som ertappas fingrande efter det "gratis" godiset i kakburken! Kasta de moraliskt indifferenta telekomoperatörernas ledningar i fängelsehåla och sätt in renhårigt folk i deras ställe.

Så här ligger det till: När ett folk tappat all moral och känsla för ärbarhet, då kommer den inte spontant att återvända. Den finns där i hjärtat enligt Platons (korrekta) filosofi men å andra sidan är svensken sekulärt fostrad, vilket innebär att det inte finns något incentiv kvar att lyssna inåt!

Sveriges politiker håller på att tappa greppet om folket, för som släpphänta sekularister saknar de själva kontakt med de eviga morallagarna. De vet faktiskt inte längre att sådana existerar!

De allra flesta svenskar har förstås ännu en intuitiv känsla av att det existerar något objektivt "rätt" och "fel", och märker givetvis att det är något alltigenom rubbat som slagit rot här i landet. Faktiskt, något ONT. Gör sig Antikrist redo att födas genom ett svenskt moderliv?

Jag har i ett annat inlägg spekulerat i om det är några tiotusen tyska nazister från Andra världskriget som börjat återfödas i Sverige, och nu har en så hatisk inställning till det samhälle som en gång svek dem (de fick inget tusenårsrike!) att de nu är subversiva as, hela högen - redo att söka skapa ett egenmäktigt samhälle i samhället.

Att Internet blev fokuspunkt var bara en slump. De här människorna hade sökt upp vilken gemensam punkt som helst varifrån att markera sin vilja till sociopatiskt utanförskap.
Det är ett fantastiskt underbetyg för det svenska sociala kittet att egocentrerad filnerladdning så lätt skulle kunna knäcka landet och visa världen hur tomma vi konsumister i högan nord är.

Svensken är nu inte bara "tråkig" internationellt (poppiga musikproducenter undantagna) utan också moraliskt tvivelaktig - lite som den där utvandrade svensken i filmen Fargo, den fifflande bilhandlaren Lundegaard, ni minns. Vilken ryggradslös uppenbarelse! Så "svensk" karaktärsskådisen William Macy lyckades göra honom. Skulle ha passat perfekt in i en Telia-reklam med löjliga familjerna!

-Pappa, hittade du din själ?
-Nej, men jag räddade internet i alla fall.


_____

Tillägg.

Inte bara svenskarna "bränner hemma". SvD berättar om ett systematiskt tjuvande av betal-tv-program i Spanien! Jämförelser mellan dessa korrupta hotelldirektörer och ägarna till webbhotellen ligger snuddande nära!

Spotify däremot, är en riktigt bra produktidé. Jag har ju förstått att nutidens människa inte längre har förmågan att lyssna trekvart på musik utan mer använder artisternas produkter (då och då rena mästerverk) som ljudtapet i bakgrunden, som hissmusik. Då är ju ett billigt abonnemang med streamad musik med begränsad ljudkvalitet en rätt tänkt modell!12 kommentarer:

 1. Haha, du e ju för fan sjuk.

  SvaraRadera
 2. Var väll 15-16 när jag tog mig en funderare på vad som betyder något och vad jag skulle kriga för om det vart nödvändigt,
  religösa orsaker går inte då jag är ateist,
  sverige som land skiter jag i är världsmedborgare även om jag har en skuld för skolgång och sjukvård till sverige som jag gladerligen betalar med skatt,
  andra folkgrupper bryr jag mig inte om nog för att riskera livet.
  Det enda momumentala jag kom kom fram till att jag står för är:
  1. Demokratin.
  2. Yttrandefriheten.

  Att avskaffa yttrandefriheten för något så larvigt för att skydda en extremt korrupt och förändringsfientlig bransh och därigenom även hota demokratin genom den åsiktsregistrering som automatiskt skapas gör att jag skämms över att vara Svensk och GIVETVIS röstar PP och donerar pengar till deras verksamhet.

  SvaraRadera
 3. Till anonym: Sedan när är det att betrakta som korrupt att vilja få betalt för sina produkter. Och på vilket sätt skulle fuldelning vara synonymt med yttrandefrihet och demokrati. Vilket otroligt korkad idé! Du slår dig för bröstet och meddelar att du donerar pengar till PP, hur vore det om du drog huvudet ur röven och funderade på hur din "hobby" påverkar samhället.

  SvaraRadera
 4. Björn, var i det andra anonyma inlägget hittar du allt som du bygger ditt svar på?

  SvaraRadera
 5. Håller med Someone.
  Haha sjukt roligt.
  Tror du verkligen på allt detdär själv?

  SvaraRadera
 6. Av alla attityder är den moraliska den mest oanständiga.
  Varför hata folk för deras fildelningar när det finns mycket bättre anledningar att hata dem.

  SvaraRadera
 7. Björn, låt du ditt huvud vara kvar i arslet så kan du inte skriva en massa skit ... jävla pappskalle ...

  SvaraRadera
 8. Skaffa dig ett liv du, måste ha bra tråkigt??
  Ta dina tabletter och gå ut i solen.

  SvaraRadera
 9. Hahaha du borde läsa regelboken för internet...
  Så fort man tar in nazismen i sin argumentation så har man förlorat allt förtroende direkt, bara så du vet.

  SvaraRadera
 10. Att hänvisa till "regelboken för internet" med dess Goodwins lag är ett klent substitut för att tänka självständigt.

  Dock, innan den självgående tankeförmågan ännu är på plats, har fundamentalistiska klyschor givetvis sin funktion. Tänk hur tyst det skulle bli i medielandskapet annars.

  SvaraRadera
 11. Jag ser inte att du har tillåtelse att lägga upp denna bild, du har därmed gjort dig skyldig till brott mot upphovsrätten !!

  Själv begår du bildstöld...och anklagar andra.. smart mycket smaaaaart!!

  Så enkelt är det att fildela olagligt

  SvaraRadera
 12. "Bildstöld"

  Det gäller att förstå skillnaden mellan äpplen och päron, och inte röra ihop kategorier på ett obegåvat sätt.

  En lågupplöst skärmdump från en rörlig spelfilm har föga att göra med underhållningsindustrins problem där snattare stjäl (duplicerar) kopior av hög kvalitet, och då inte bara enskilda bildrutor utan hela filmen/upplevelsen.

  Som enskild bild skulle man därtill kunna argumentera för att skärmdumpen från bröderna Coens film bearbetats så mycket i satirisk riktning att den numera utgör ett nytt föremål, med en egen "verkshöjd".

  Men låt oss inte tjafsa. Alla normalbegåvade svenskar som laddar ner illegalt vet att detta är en kriminell handling. De vägrar bara att erkänna det i den offentliga diskussionen, och gör som telekombolagen - gömmer sig bakom självrättfärdigande diskussioner om rätten till anonymitet på nätet. Som om brottet därmed skulle försvinna.

  Detta är "kejsarens nya kläder" - ett självbedrägeri av genanta proportioner.

  SvaraRadera