tisdag 18 augusti 2009

Genetiken ger upp!

Så har då vetenskapen gjort en helomvändning och motsäger nu precis vad de tvärsäkert hävdade i alla år, att genetiken är en svart låda som rent godtyckligt muterar i en lika blind och intelligensbefriad natur. Ibland blir det bra, ibland inte.

Men nya ögonblicksbilder på gener i biets hjärna visar att miljöpåverkan direkt återverkar på och modifierar genaktiviteten (som en del nedtystade äldre biologer före Darwin hävdade).


http://www.sciencedaily.com/releases/2009/08/090817184535.htmNågra generationer från nu kommer vetenskapen att återupptäcka Världssjälen och förstå mekanismerna för hur KOSMOS KONTINUERLIGT ADRESSERAR OCH OMPROGRAMMERAR GENERNA I VARJE LEVANDE TING! Det är i vilket fall min gissning. Kärnfysikern David Bohms universella hologram är en bild som på något visionärt sätt rimmar med den gissningen...

Livet är ett enda väsen och då och då vaknar människan upp ur sin egocentricitet (kristendomens "syndafall") och tycker sig se något av detta. Biologerna måste klubbas ner och bringas till insikt om att även mineralerna har sitt hemliga liv! Zoe börjar inte där dagens vetenskapliga superhjältar håller till, det finns överallt.


Således såg de grekiska stoikerna en ena kosmisk väv, en böljegång av interrelaterad samsvängning. Kineserna kallade det Tao ("metoden" eller "vägen") och astrologin har sedan tusentals år styckat upp ett mindre stycke rymd som en representativa mikroversion av den totala och ena samsvängningen och försökt förstå hur delarna i en helhet konstituerar varandra.

Sedan jag för några år sedan läste att kineserna studerar hur elektromagnetism relaterar till den antika akupunkturen har jag också en föraning att det är Kina, nästa högcivilisation efter att väst hamnat på deken, som kommer att knäcka de stora gåtorna som förklarar fenomen som tidigare sorterade under "religion".

Detta kommer att återupprätta respekten för religionerna, och de kommer till skillnad från dagens mobbning från dessa sekulära pseudokryp till tänkande varelser att väljas in i mänsklighetens "Hall of Fame" - som viktiga, tidiga intuitioner på vägen mot Gnosis.

Det blir faktiskt bättre hela tiden, fast inte som Humanisterna föreställer sig saken!
:-)


Tillägg 090904.

Det straffar sig att bara kasta sporadiska blickar mot ett forskningsfält. Idag läser jag i SvD att min "vision" om ett DNA som literaliserad metafor för människan i hennes interaktion i realtid med livet, kommit en god bit närmare sanningen. Skribenten Anna Larsson rapporterar om nya forskningsrön:

"DNA är inte alls identisk med den som hon hade för 50.000 år sedan. En del gener är bara 10.000 år gamla, vissa kanske ännu yngre..."
Jag ska också tillägga att kosmos kontinuerligt omprogrammerar vårt DNA beroende på de levande varelsernas feedback till kosmos! Vi befinner oss ju i Världssjälens buk i detta nu och livet är ett läggspel som ständigt skiftar.

Vem behöver vetenskap? Den är bara våra dagars ersättning för poesi och religion. Det den säger är identiskt med t.ex. djuppsykologin, som alls inte gör några anspråk på att äga bokstavliga sanningar. Ny prognos: Om 150 år kommer mänskligheten att skratta gott åt föreställningen om DNA och den där lille apmannen Darwin.


4 kommentarer:

 1. Tänk, vad det är fel på alla hela tiden...

  SvaraRadera
 2. Ett så lustigt sätt att förstå text!

  Här var det ju idel goda nyheter.

  Punktlistor kanske funkar bättre för vissa:

  * Biologin håller på att genomskåda sin tidigare ohållbara tes om "black box"-mekanismen.

  * Antikens grandiosa vision om allt-påverkar-allt annat förutspås vara på väg tillbaka.

  * Väst (och dess reduktionistiska materialism) lämnar den historiska arenan.

  * De gamla kinesernas raffinerade tankar håller för ett varv till!

  Alltså: Allt går mot det det bättre!

  SvaraRadera
 3. Det här har du fått om bakfoten.

  Vad för upptäckter som lurar bakom nästa krök kan vi inte ens föreställa oss idag. De religiösa fundamenten är gårdagens vetenskap, omkullslagna med allt för många upptäckter.

  Vi rör oss frammåt, inte i cirkel. Religionerna ligger där de ligger, ihop med rasbiologi, exorcism, elementlära, psykoanalys och flogiston.

  SvaraRadera
 4. Fåkunnig kommentar. Läste just nya vetenskapliga bekräftelser på den 2.500 år gamla Taoismen, det äldsta kända mänskliga system som pekat på att MÖNSTER går igen i smått som stort i naturen:

  Especially relevant, they discovered, is that "catastrophic bifurcations," a diverging of the ways, propel a system toward a new state once a certain threshold is exceeded.

  Like Robert Frost's well-known poem about two paths diverging in a wood, a system follows a trail for so long, then often comes to a switchpoint at which it will strike out in a completely new direction.

  That system may be as tiny as the alveoli in human lungs or as large as global climate.

  ScienceDaily

  SvaraRadera