fredag 17 juli 2009

Röda djävlar ur havsdjupen
Stora giftiga bläckfiskar har kommit upp till ytan utanför Mexikos och Kaliforniens kuster.
"Forskarna har inget bra svar på varför djuphavsbläckfisken plötsligt dyker upp längs Kaliforniens kust, men menar att det är oroande."

SvD
Ja, hur var det nu med djuren just före tsunamin 2004? Gav de sig inte upp på högre höjd för att de instinktivt kände att något var på gång? Är bläckfiskarna härolder eller rättare, varsel i sina egna personer?

Se vidare USA:s mest kända "profet", Edgar Cayce (1877-1945) och hans, det medges, rätt osannolika förutsägelser om att Kalifornien kommer att sjunka i samband med en sällan skådad mängd av kraftiga jordbävningar någon gång vid millennieskiftet.

Att inget hände runt år 2000 har inneburit att många blåst faran över för den prognosen, men istället har klimathotet dykt upp, och det finns också inbäddat i Cayces många märkliga förutsägelser, fast indirekt - som klimatförändringar som följer på perioden av turbulent geologisk aktivitet.

Det kanske är så att vi står mitt i en global förändring (av kosmiska proportioner) just nu, och varken Cayce (vilket han också yttrade ur trance) eller någon annan kan fixera dessa händeler i exakt linjär tid.

Not. Bläckfisken på övre bilden är inte av samma art som de som kommit upp till ytan. Humboldt-fisken ser ut så här:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar