söndag 5 juli 2009

Det gör mig ont att läsa...


Mahmoud Ahmadinejad,
Irans demokratiskt valde president.
(Wikipedias bild)Det gör mig ont att läsa Newsmillaren Mohamed Omars övertygande artikel om den desinformation det sekulära Mediesverige häller över medborgarna för att spä på deras redan låga värdering av Islam.

Det var inget fel på valförfarandet i Iran. Sverige vill helt enkelt inte förmedla den korrekta bilden av ett Iran där folk överlag är tillfreds med att leva i en religiös och demokratisk stat.

Hur gick då vårt land så fel, blev så små, tendentiösa och illvilliga? Hur kom vikingen att tappa t.o.m. den heder och respekt som han fordom ägde då han var ute och bedrev handel i Österled (med muslimska folk)?

Jag har redan påpekat orosmolnen (bland de goda egenskaper som också finns) i det svenska nationalhoroskopet av 1974 (nytt fönster). I den nya globala tiden prövas verkligen svenskens intellektuella heder!

Om det som syns i nationalhoroskopet nu bäst kan beskrivas som intellekt... Platons definition av Intelligens eller Intellekt (
nous) är det definitivt inte. En studie av de svenskar som på Newsmill "kommenterar" en i mina ögon mycket välskriven artikel, gör nästan lika ont att läsa som insikten att svenska medier dansar efter en lokal tidsandas pipa...

Bekräftelsen ligger bara ett klick bort: Jämför de statsmannalika ordvalen när DN:s Per Jönsson citerar Ahmandinejad med när han själv tar till orda för att skapa "kontext": "
Nu har å andra sidan den iranske presidenten hittat på ett eget sätt att samtala statsledare emellan." (min kursivering)

Bland andra skräpformuleringar från journalistens hand, avsedda att så gift i läsarens sinne, noteras att jönsen liknar presidenten vid "andra diktatorer". Sämsta sortens tidningsjournalistik med distinkt populistisk anstrykning.


*****

Du med extraordinärt hög bildförståelse och en del astrologiska grundkunskaper kan i följande karta se Irans presidents ytterligt komplexa livsöde och den "arttypiska" situation han är född att söka hantera (jag är medveten om denna "du" är en "non-entity" - inte kom du hit via Newsmill-länken i vilket fall):(Beräkning enligt den ursprungliga
babylonisk-indiska zodiaken)Märk särskilt hur oändligt svår hans balansgång är som vidsynt sinnelags-Lejon (Månen) (tecken 5) och med en grundläggande fredlig ambition (Solen i Vågen, tecken 7), då pöbel och patrask rumlar och har sig (turbulensskaparen Mars i Vattumannen, folkets tecken nr 11).


Hans vilja till fred1 tycks hela tiden hotad av mörka krafter från Dödens tecken Skorpionen (tecken 8), där realpolitikens Saturnus markerar gränstvister som ett ständigt närvarande hot.

(Saturnus representerar
i sig enbart landsgränser, men på denna himmel finns också det ytterligare ominat om aggressiva folk - Mars i Vattumannen. Horoskopet beskriver väl en ledare som verkligen upplever att omvärlden vill honom illa. Intressant nog stiger Saturnus i öster på Obamas födelsehimmel, så Irans president hallicunerar inte...)

Uppviglingen till demonstrationer över påstått valfusk (västerländska destabiliseringsförsök? CIA som vanligt?) tycks därtill skriven redan på födelsehimmelen för den blivande presidenten - som en av hans livs många prövningar. För Mars-Vattumannen symboliserar i första rummet störande element inom det egna folket.

Presidenthoroskopet tycks beskriva en mycket ung demokrati, med oro i folkdjupet. Just som vi vet att det förhåller sig. Faktiskt, det hade talat mot astrologin om alla dessa blandade "röd/gröna" budskap i fråga om folk/ledarskap (Vattuman/Lejonet) lyst med sin frånvaro.


Överkurs. För en alternativ ingång till den komplexa "svenskheten" (relativt världsskeenden och främmande folk), se min nyliga astrologiska granskning av de drivande männen bakom den svenska epoken av rashygien. Här är del 1 (av 3).

Överkurs 2. Läs Sofisten av Platon. En besk påminnelse över vilket patrask den enbart politiserande människan är, hon som inte längre äger vare sig religion eller filosofi i sin utblick. En djupt ofullkomlig människa.

Först nu bestämde jag mig för att studera Omars författarskap lite närmare. Det första jag fick syn på var en fantastiskt rolig och - återigen - ytterligt välskriven mix av fantasi och historieforskning om möjligheten av muslimska vikingar här hemmavid från tiden innan svenskarna blev ett räddhågset och verkligt obildat släkte. Många glömda detaljer från ungdom och skolår - Röde orm inte minst - kom tillbaka. Kul!


_____

1. "Vilja till fred", Månen i Lejonet reflekterar den input som Solen ger. Solen står i fredens eller harmoniprincipens tecken Vågen. Venus är härskare över Vågen men finner sig här "debil" just i ingången till pätimetertecknet Jungfrun.

Venus
har dock starkt stöd från den goda viljans Jupiter som ännu dröjer kvar just i slutet av Lejonet. T.o.m. ner på detaljnivåer fortsätter horoskopet att skicka signaler om yttersta komplexitet i livsödet!

Vilket är mitt mandat för att hävda motsatsen till DN:s illvilliga porträttering av presidenten? Studiet av mer än 3.000 horoskop (egentligen fler, men bara 3.300 har sparats på datorn). Samt, inte minst, en födelse under Sol-Vågen med härskaren Venus i Lejonet för den "politiska ömsesidiga receptionen" - det starkaste av band mellan Lejonkungen och Fridsfursten.ARIEL


4 kommentarer:

 1. Ahmadinejad är rationell och en logisk människa.

  Ner med den dåliga och fabricerade Mediokratin.

  Länge leve sanning och ädelhet

  SvaraRadera
 2. Äntligen någon med lite ska och och heder.

  Njuter när jag åskådar någon som är så medveten och kunnig och dessutom utan fördomar.

  Tack för de fina orden de lättnar i hjärtat när jag läser dina ord.

  Jag kunde inte uttrycka mig bättre själv.

  Länge leve sanning och rättvisa

  SvaraRadera
 3. Troligen är det så att det "svenska folkhemmet" skakar i sin grundvalar på toppnivå och man söker med ljus och lykta efter en identitet. Därför behövs motbilder, exempelvis en stat med både religion och demokrati sammanvävda. Vi har ju beslutat att vara en sekulär stat, med fristående kyrkor jämbördiga varandra -rimligt eller hur de är ju alla samma enligt dig!
  Visst är det underligt att inte alla ska få ha kärnvapen eller kärnanläggningar för energiproduktion. Varför ska inte oljerika länder få nyttja uran för elframställning, medan västvärlden ska få ha en bättre energimix? Att tömma dessa länder först på kolväten, innan vi börjar tömma våra kollager verkar något chauvinistiskt.

  SvaraRadera
 4. "De är ju alla samma enligt dig" Åtminstone i det här inlägget yttrar jag inte ett ord om huruvida alla kyrkor är identiska, och det faktum att det finns många av dem tyder på att här finns skillnader.

  I _andra_ inlägg däremot kritiserar jag kristendomen (oavsett denomination) inte minst för att den dumpade själavandringsläran på 500-talet och därmed en av de viktigaste nycklarna till varför individer uppvisar så olika utvecklingsgrad. (Vissa riktningar inom islam, vad jag förstår, har bevarat den här tanken.)

  Ditt hjärteämne, västs konsekventa dubbelmoral, är naturligtvis mer angeläget i termer av själva livsupplevelsen för den som är på jorden, på plats och ställe. Samtidigt har jag lite svårt att landa i vardagens aktiviteter - jag har alltid (sen jag varit barn) svävat i upplevelsen av att bara vara gäst eller besökare i världen.

  Jag inser sent i livet (jag fyller 50 snart!) att jag är en troende och jag litar på att evolutionen (som ÄR Guds hand fastän materialisten vägrar se vidden av det pågående miraklet som innefattar både det människan på alltför snäva kriterier kallar "gott" respektive "ont") - denna evolution kommer att lösa problemet "väst" på jorden. Och det inom ett århundrade.

  Jag skrattade gott åt en heltokig skribent som varnade för den okända tionde planeten Nibiro och år 2012 på Newsmill häromdagen. När Nibiro kommer in på sin extremt långa omloppsbana kommer jordklotets axel att tippa så mycket att Sverige hamnar vid ekvatorn.

  Just det kosmiska scenariot skriver jag kanske inte under på, men Naturen (Gud) har en tendens att reglera situationer som blivit ohållbara och sedan får man välja: i termer av mänskligt lidande skulle en kataklysm (mer än en lokal katastrof) ge oerhörda mängder av den varan. Men Verkligheten tycks ha en tendens att jobba dialektalt, vad människan än må tycka om det.

  Det kanske är dags att sopa bort en del spelpjäser från brädet helt och hållet och prova en ny modell. Kan något annat än en kataklysm frambringa den förändringen av sinnelag hos en tillräckligt stor del av jordens befolkning? I Platons idealstat är det ju faktiskt filosoferna som har det tyngsta uppdraget, inte politikerna eller de ännu simplare retorikerna. Och vad gör då filosofierna enligt Platon? DE LYSSNAR INÅT. Lyssnar in mot IDÈERNAS VÄRLD. De lyssnar efter, som man så vill, Guds röst.

  Jag är skeptisk till att västerlandet och demokratin överlever i sin nuvarande form. Här fostras inte tillräckligt bra människor. Dyrkan av människokroppens ego-funktion i kombination med industrialism och storskalig konsumism är ett kollektivt självmord (i eskalerande tempo).

  "Sekulärt samhälle"? Bara en dåre vägrar att inse att vi sitter inbäddade i intelligens och medvetande. Och om vi blockerar oss mot den kunskapen, då är det vi som är det svarta hålet och proppen som måste röjas undan… Friskt framåt mot 2012, vad Ödet än har i beredskap för mänskligheten!

  Det blir bättre och bättre för var dag, men folk ser det inte eftersom de ännu inte är "ombord". Eventuellt blir det INTE bättre och bättre, utan livets hemlighet är en fråga om de enskilda människopsykenas evolution (Arthur M. Young). I så måtto duger vilka diktaturer och demokratier som helst som spelplan. Hemligheten är vad vi lär oss medan vi är här, var vi än befinner oss…

  SvaraRadera