söndag 29 mars 2009

Vilks vanvett

Konstnären Vilks med sina levande inre bilder - vars innebörd han tydligen bara själv grumligt anar - sticker ut näsan trots det överhängande dödshotet...och sumpar totalt sin chans att rehabilitera sig i de vises ögon!

[Det är] inte någon bra idé att förbjuda kritik och kränkningar bara för att de skulle kunna missförstås. När man börjar med det, och det har man hållit på med länge nog, blir följden krystade omskrivningar och balansakter för att hålla sig på den politiskt korrekta linjen.

(Expressen 29 mars 2009)

Ringer inga som helst samvetets klockor inombords när hävdar sin rätt att - med sin egen formulering - ägna sig åt kränkningar? Hur skulle en kränkning kunna missförstås? Handsken är kastad, så stå nu för konsekvenserna!

I den händelse han saknar sensibel kontakt med sitt modersmål, kanske några ekvivalenter från engelska språket förmår bibringa den farliga väg han anträtt - en väg som i påfallande grad liknar de mardrömmar om blodtörstiga fanatiker han så skickligt lyckats frammana i sitt eget liv:

VIOLATE

INJURE

INSULT

Jag förordar att Vilks bereds en plats inom den psykiska vården tillsammans med "SVT-profilen" som försökte skjuta ihjäl ordföranden i sin hyresgästförening.

Båda är de människor som gått överstyr och inte längre förstår att yttrande- och handlingsfrihet går hand i hand med en hel uppsättning regulativa observanser, i avsaknad av vilka man bara kan tala om svårartade kognitiva störningar.

Hela Vilks synpunkt i Expressen dryper av grumligt tänkande. Notera t.ex. hur han inte riktigt får någon rätsida på hur att använda den i hans ögon rekommendabla "tråkigheten". Den, kan jag upplysa om, är troligen inget annat än Vilks eufemism för sin egen uppdämda aggression & främlingsfobi - snacka om omskrivning!


Se vidare snabbgranskningen av Vilks födelsehoroskop i samband med rumlet kring Anna Odell.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar