torsdag 19 mars 2009

Å shit! vilken trög hjärna!




En av många memorabla detaljer ur hypnoregressionisten Michael Newtons märkliga boktrilogi, är den där individer under djup hypnos rapporterar hur de - som andesjälar - för första gången kommer i kontakt med det foster i en gravid kvinna som de ämnar använda som fordon under det kommande jordelivet.

Hans klienter har då kunnat undslippa sig spontana kommentarer om skillnader i kapacitet i fostrets hjärna jämfört med den "ledningsdragnng" de haft tillgång till i andra kroppar, i andra liv.

Här är nya vetenskapliga rön om exakt samma gamla historia - den att intelligens, dårskap och jag vet inte allt, går i arv:

More Evidence That Intelligence Is Largely Inherited: Researchers Find That Genes Determine Brain's Processing Speed (nytt fönster).

Vad som framtonat ur Newtons 30 år av hypnosexperiment, är att själen från "andra sidan" upplever det som att han "shoppar runt" efter en ny värdkropp när det drar ihop sig till återfödelse, och mer eller mindre väljer en familj med dess arvsanlag och en kropp som vi köper oss en kapitalvara.

Ibland är hög eller låg intelligens en nyckelfaktor för det andesjälen tänkt sig uppnå med sin nästa "upplevelse", ibland är det andra aspekter som avgör valet.

För det är vad ett jordeliv är ur själens perspektiv: en förbrukningsvara med begränsad hållbarhet och förvärvad för att den motsvarar vissa önskemål.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.