måndag 16 mars 2009

Fallet Fritzl enligt astrologin

F.o.m. 090320 återfinns astrologiska samtidsanalyser på en egen blogg:

Sideriska siktet.

Skälet är enkelt: det finns bara så många individer med intresset (eller förmågan) att "on the fly" bygga upp en astrologisk begreppsvärld och utifrån den betrakta den aktualitet inlägget berör.
5 kommentarer:

 1. "Ateismen, som Jung sade, fast i andra ord, är början på den västerländska människans psykiska illamåenden"

  hur motiverar du det här? Har du sett en sammanställning eller någon data på hur den psykiska hälsan hos människan utvecklats under historien? Du snackar ju bara.

  SvaraRadera
 2. "Det var något annat än en "ond miljö" som utgjorde den första matrisen för Josef och Elisabeths öden, eller för den delen Anders Eklunds och John Ausonius. Redan deras födelsehoroskop - kartan för deras första dygn i livet - innehåller frågetecken inför vad som med tiden skulle kunna komma att ta form."

  Kan man då dra slutsatsen att alla som föddes under detta dygn (samma som herr Josefs) är lika som människor?

  SvaraRadera
 3. För att inte själv bli uttråkad av en viss schematik i inläggen bifogar jag inte med varje astrologisk analys en reservation du helt riktigt är på spåren. Nej, alla födda under ett eller några "kritiska" dygn kommer inte att uppvisa det astrologiska "komplexet" i dess värsta dager. Astrologin har en tes om att kritiska (eller löftesrika) planeter "kickar in" endast om de befann sig vid någon av de fyra kardinalpunkterna.

  Nu saknas födelsetid på både fadern och dottern och texten noterar här bara att några symboliska motiv faktiskt är för handen som ytterligt väl matchar det som hände i personernas liv. Men för dotterns del skulle man också kunna tänka sig en födelsetid som kraftigt betonar den s.k. 12e sektorn på himmelen (vilken exakt korresponderar med Fiskarnas martyrium och de nämnda slutna institutionerna som fängelse, psykvård eller, för den delen, koncentrationsläger).

  Detta, i kombination med Månens snabba rörelse genom en zodiakal symbol lämnar så små tidsfönster att det mycket väl kanske bara föds ett enda barn under konfigurationen ifråga. Och då har man inte ens tagit det nationella ödet (karmat) i beaktande. I ett annat land kanske ett barn föds som manifesterar en något annorlunda aspekt av samma symbolcluster. Det är dessutom välkänt att både förövare och offer har nästintill identiska problem i sina horoskop och det verkar nästan som om astrologin inte fäster avseende vid annat än problemet - vilka som "suger upp det" och intar sin roll i det totala dramat är frågor som inte astrologins ålderdomliga spelregler har något svar på.

  För ett exempel, se inlägget "En mördande måne" där uppenbarligen bara två människor på hela jorden "sprang läck" i stor skala, och började agera ut den särskilt svåra stress som den senaste, sällsynta fullmånen indikerade. Alabamamördaren har jag inte hittat några data på, men korrespondenserna med tyske Tim Kretschmers födelsehimmel var slående!

  Till ett nyss upplagt inlägg om ekobrottslingars horoskop (som uppvisar stora likheter) borde jag kanske ha tillagt att jag också hittat en anställd på Skatteverket med exakt samma "syndrom": återigen är skattesmitarna och skatteindrivarna fångade i samma symboliska katt-och-råtta-lek!

  Det finns alltså diffusa faktorer som gör astrologin så prövosam, fast den uppenbarligen är något på spåren: Vilka har det i sig att tranformera ett motiv och vända det till något gott och vilka blir robotliknande agenter för det psyko-fysiska system vi kallar vårt kosmos? Här är den 9 sidor långa "utvidgade" programförklaringen "Några frågor, några funderingar" till hjälp - mycket av bloggens bakomliggande världsbild samlas där. Detta inlägg är nog det som bäst sammanfattar den "totala tanke" du efterlyser i din kommentar under ett annat inlägg.

  Vad gäller Jungcitatet, hittar jag det just nu bara i en av de flera formuleringar han gav det (om jag minns rätt). Men här är en version:

  "We think we can congratulate ourselves on having already reached such a pinnacle of clarity, imagining that we have left all these phantasmal gods far behind. But what we have left behind are only verbal spectres, not the psychic facts that were responsible for the birth of the gods. We are still as much possessed by autonomous psychic contents as if they were Olympians. Today they are called phobias, obsessions, and so forth; in a world, neurotic symptoms. The gods have become diseases…" (Collected Works 13 §54, citerad i James Hillman: Anima, an Anatomy of a Personified Notion, 1985 s. 48)

  SvaraRadera
 4. Vilken jävla dynga. Jag tror att du behöver hjälp.

  SvaraRadera
 5. Så, en som troligen inte ens läst Fritzl-analysen eftersom den flyttats till en annan blogg medan han kommenterar här.

  Uppenbarligen är ämnet över huvudet på den som inte lärt sig tänka analytiskt utan bara behärskar svordomar och femåringens "sök hjälp"-fras.

  Men jobba på med att lära dig tänka artikulerat. Det löser sig, bara du tränar. Läs böcker. Massor av böcker.

  SvaraRadera