tisdag 24 mars 2009

Jordbävningar och vulkanutbrott i Arktis och Antarktis


Trancemediet Edgar Cayce (1877-1945) är i huvudsak ett amerikanskt fenomen, även om den som sett filmatiseringen av Shirley MacLaines På Yttersta Grenen kanske minns en Cayce-bok "övernaturligt" dimpa ner i huvudet på henne under ett besök i ett bokantikvariat i London. (Undertext: "Varför resa världen runt - du har de sanningar du behöver på hemmaplan!")

Cayce lyckades ibland, ibland inte. Fiaskot med att identifiera mördaren till legendariske äventyrsflygaren Charles Lindberghs barn var graverande och diskuteras i Is It True What They Say About Edgar Cayce? av Lytle Robinson såväl som i några av de åtskilliga Cayce-biografierna.

Å andra sidan ledde Cayce framgångsrikt - i trance - polisen över flera delstater i jakten på en annan mördare. Cayce ska ha yttrat att det var med stor olust han tog sig an de här jobben som blodhund.

Hans påståenden och förutsägelser är till dels så spektakulära att han blivit ett tacksamt offer för amerikanska proffsskeptiker - människor som gör sig ett levebröd på att inta en politiskt korrekt position och från detta trygga genomsnittsläge hacka på alla fenomen människan ännu inte fullt ut förstått (och det skulle väl vara det mesta).

Till Cayces mest spektakulära förutsägelser hör att amerikanerna kommer att återupptäcka det sjunkna Atlantis i vattnen söder om Florida: Kuba, Jamaica, Biminiöarna m.fl. - dessa är bergstopparna på en sedan länge sjunken landmassa.


En ny himmel, en ny jord

Men det är nog ändå profetian om den nya Världsordningen som tar priset.

Den nya mänskligheten kommer att födas genom - bokstavligen - eld och svavel och efter markanta förändringar av jordens topografi och klimat. Detta förutspåddes sammanhänga med en gåtfull rubbning på någon eller några grader av jordaxelns lutning! Det här luktar ju distinkt Ragnarök, och Cayce kallade också det annalkande tidsåldersskiftet i jordens och människans historia för Armageddon.

Nu låg visserligen Andra världskriget bara några år fram i tiden då Cayce talade om dessa ting, men det är inte så enkelt som att han var synsk men blandade ihop stundande företeelser.

Däremot kan man tänka sig att mänskligheten befunnit sig i ett lågintensivt Armageddon de senaste 70 åren! Nu väntar vi bara på att själva jordklotet ska "knycka till" och inta en något förändrad rotationsvinkel i förhållande till solen och sina andra grannar i systemet.

Tyvärr förutspår geologen William Hutton (se nedan) massdöd när jordens vattenmassor omfördelas och vissa kuster förvandlas till havsbotten... Det Cayce visualiserade var inte en katastrof utan en kataklysm.


"There will be the upheavals in the Arctic and in the Antarctic that will make for the eruption of volcanoes in the Torrid areas, and there will be shifting then of the poles..."
-
Edgar Cayce, January 19, 1934

När nu vulkanen Redoubt i Alaska (Arktis) på kort tid fått fem utbrott (se SvD, DN, eller AB), tittade jag tillbaka på det Cayce sade om vilka markörer i tiden som varslade om "tidsåldersskiftet". Nyckelpassagen är den om vulkanutbrott i Arktis och Antarktis, samt en mer generell passage om ändrade klimatzoner på jorden.

Den globala uppvärmningen är sannolikt inte det Cayce syftar på här (om man nu kan föreställa sig att någon som talar i djup trance, med egot helt avknäppt, alls "syftar"), utan en effekt av de geologiska omvälvningarna.

Och 2006 noterades kraftiga jordbävningar så nära gränsen för södra polcirkeln (Antarktis) att ett antal Cayce-anhängare menade att Cayces tidsfönster kanske ändå inte var helt fel - även om flera av hans framtidsförutsägelser hade projicerats mot 1900-talets sista 40 år.

När det kommer till geologisk tid med dess väldiga intervall, är det närmast befängt - åtminstone ur ett ordinärt, icke-synskt perspektiv - att söka precisera en tid av geologisk förändring så snävt som Cayce här gjorde.

Att han dessutom avsåg en längre period som, som helhet, var av gradvis karaktär, framgår när han lokaliserade New Yorks undergång mot slutet av perioden och uppemot 100 år efter de initiala tecknen. Här kanske någon börjar ana varifrån en del motiv i de senaste årens katastroffilmer från Hollywood lånats. I USA har Cayce alltid varit mer eller mindre på tapeten.

Geologen William Hutton har ägnat Cayces förutsägelser och har en egen sajt. Den avgiftsbelades för några år sedan, men en del material förblev publikt - som aptitretare. Hutton vakar som en hök över vulkanisk aktivitet och jordbävningar vilka skulle kunna överensstämma med de antydningar Cayce lämnade ifrån sig på 1930-talet.

Men det är inte en besatt fanatikers röst vi hör på sajten, utan en vetenskapsmans, låt vara en som vågat låna sitt öra till ett trancemedium och då hört sunt geologiskt kunnande inbäddat i många uttalanden. Att, vilket Cayce hävdade, floden Nilen en gång flutit annorlunda, var t.ex. inget någon knappast ens fantiserat om innan NASA-fotografier många årtionden efter Cayces död bekräftade att så varit fallet.

Än kan många av Cayces påståenden komma att verifieras.

http://www.huttoncommentaries.com/index.php


Cayce om människans moral och Armageddon

Utlagt på nätet finns ett av Edgar Cayces mer remarkabla tranceuttalanden. Det hände ibland att hans undermedvetna kontaktades av icke-inkarnerade individer - med oberäkneliga eller lustiga resultat.

En gång "lånade" en nyligen avliden skådespelare Cayces talorgan och blandade sig i en pågående seans med välvilliga men rätt harmlösa förslag om skådespelarkårens potentiella bidrag till parapsykologin - skådespelare var ju känsliga människor förklarade den dödes ande, och många var "psykiskt" lagda.

I den "reading" som hittas på nätet var tonen hårdare. Här "våldgästades" Cayces psyke av en okänd "ängel" och levererade en formidabel domedagspredikan!

Från texten kan noteras att det i de yttersta tiderna kommer att ses osedvanliga avslöjanden av korruption bland de "högt uppsatta" - ett ämne som verkligen är på tapeten sedan några år. Minns bara pedofilskandalen i Katolska kyrkan, och nu alla politker och ämbetsinnehavare som på ett givet slag kläds av och visar sig vara självtjänande girigbukar...

http://www.think-aboutit.com/Spiritual/edgar_cayce.htm

Det är inte svårt att falla in i den här närmast apokalyptiska stämningen - att jorden står inför ett signifikant steg framåt vad gäller medvetandehöjning och moral - och att detta är en angelägenhet inte bara för människan, utan för hela det levande och intelligenta kosmos.

"Utomjordingarna" kanske just nu studerar oss - de mänskliga experimentråttorna - och ser om vi ska fatta vinken de givit oss under så många årtusenden och genom så många illustrationer...

Den senantike filosofen och mystikern Plotinus sinnebild för den egentliga människans storhet här.


____

Noterat 090327.

Vulkanen framhärdar i sin aktivitet DN 2.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.