torsdag 17 december 2009

Mona förstår, Mona tror, Mona....

Jag klarar inte det politiska Sverige!

Är det för att jag ignorerat ämnet under alltför många år och när jag nu börjat ögna artiklar i ett ämne som eldar upp svenskarna som inget annat (förutom religionsskräcken), inser jag att det stinker sandlåda om hela domänen. Korttänkta beslut (sjukförsäkringen) varvat med retorik på förskolenivå.

Mona är den värsta spridaren av jönsmentalitet av dem alla, även om det finns fina kandidater även på högersidan. Nu visar hon ännu en gång att hon inte ens klarar idiomatisk svenska. (Jag har begrundat en annan aspekt av hennes kommunikation ur astrologiskt perspektiv här).

Regeringens hantering av de långtidssjukskrivna är en humanitär skandal, men aldrig att jag röstar på ett parti (s) som finner sånt här feglirande bakom diffusa ordet "man" vara acceptabelt språkbruk för en partiledare:Varför stoppa in mellanledet, "att man tycker", i något som annars varit en rak tolkning av en förmodat ("Jag tror") allmän opinion?

Detta är bara shit for brains. In med Platons filosof-kungar på arenan, ut med politikerna! Pöbel rör sig inte vidare bara genom att rösta på några som representerar dem. Feminismens "platta" struktur och bannlysning av den "hierarkiska" kvalitetsskalan måste få ett slut innan det här landet lidit hundraprocentig brain drain.

Förra åsikten - då om Monas falska retorik. Moderaterna kommer aldrig att få min röst - blankröst är vad landet förtjänar i väntan på 2012 :-)  - men jag upplever åtminstone att Reinfeldt talar sanning utifrån sitt politiska perspektiv. Men han kanske bara är duktigare på att sammanfoga orden...


3 kommentarer:

 1. DU SKREV
  Feminismens "platta" struktur och bannlysning av den "hierarkiska" kvalitetsskalan måste få ett slut innan det här landet lidit hundraprocentig brain drain.

  MIN KOMMENTAR
  Uschäkta, men vad jävla trött jag är på allt slentriangnäll på feminism. Läs in dig lite på ämnet innan du ger det du refererar till som feminism skulden (Mona Sahlin ingår ju knappast i den skaran, åtminstone inte öppet, för det skulle aldrig fungera med omvärlden. Den vill ha en morsa när det gäller kvinnor på ledarpositioner, inget annat). Jag tror faktiskt inte att de mer utvecklade tänkarna inom det området är mer emot hierarki än mer utvecklade tänkare inom andra områden.

  SvaraRadera
 2. För att förstå hur feminismen som ideologi och rörelse kunnat uppstå måste man gå åter till den dyrkan av "jordmodern" som 1800-talsmaterialismen förde med sig. "Gud? Den hypotesen använder jag inte i min modell", sade astronomen till Napoleon i sviterna efter Franska revolutionen (vars obalanserat materialistiska horoskop min andra blogg diskuterat.)

  Väst beskar sitt himlaträd så kvar bara blev en liten buske. Arketypiske psykologen James Hillman har i vår tid utförligt diskuterat de bisarra doktriner som florerat därhelst människan enbart begagnar MAGNA MATER, "plattmarksperspektivet" eller jordmodern som bas för sin verklighetsbeskrivning och sin därpå vilande politik. (Re-Visioning Psychology, 1976, Senex & Puer, 2005)

  Mitt "tyckeri" utgår från en grundbild som markant avviker från den kunskapsmängd utifrån vilken du avfärdar inlägget som opåläst. (Ja herregud, ambitionen var inte större än att påminna om den försvunna lodräta kvalitetsaxeln.)

  Socialismen är en produkt av mänsklighetens absoluta lågvattenmärke, 1800-talsmaterialismen, som ledde till att än att allt fler grupper avskilde sig och signalerade särintressen bl.a. feminism. (Det var på modet att fragmentera och klyva saker vid den här tiden.) Allt som utgått från denna grundsyn har nedärvt en perverst inskränkt syn på vad människan är.

  Det är den oriktiga bilden av människan som enbart gruppsocial varelse som först gav oss en svensk enhetsskola som inte beaktade de enskilda individernas skilda förutsättningar (början på landets "brain drain"), och som via feministiska bidrag som kvotering och annat lett till att landets då största parti i tidernas ände kom att ledas av en kvinna som möjligen representerar normalsvensken men därmed är ur stånd att leda landet vidare.

  Därav min efterlysning av filosof-kungen (eller filosof-drottningen). Meritokratin måste återinföras, först i vetenskapen och därefter i de sociala samhällsbyggena, så att det ursprungliga KORSET - sinnebilden för vad verkligheten handlar om - återställs och blir normerande.

  Vägskälet jag pekar på är egentligen mycket enkelt, Moder Jord fungerar inte utan Fader Himmel, och i dagsläget producerar det sekulära samhället bara skräp. Feminismen är bara en av återvändsgränderna och inget som tarvar särskilt djupstudium sedan man noterat att den är en produkt av en oförlöst materialistisk livssyn.

  Intressantare då att se vad som kan komma från barnen till Gaia-hypotesen. Modern panpsykism, som den filosofen Christian de Quincey företräder, ger Moder Jord ny legitimitet eftersom Fader Himmel återlanseras och integreras med materien. Slutresultat är påfallande likt den gamla kinesiska Daoismen.

  Här finns inte längre någon anledning att tala om feminism, patriarkalism, etc, eftersom man åter fått nys på de bärande kosmologiska grundprinciperna som innefattar medvetande som en förutsättning för materia. Från det att en korrekt Gestalt styr individens självförståelse är det skräckvälde humanismen i ohelig allians med materialismen bildade vid vägs ände, och med den avspjälkade fenomen som socialdemokrati och feminism.

  Den Nya människan är inte ett gruppsocialt stim, hon är en bemyndigad individualist medveten om sin objektiva plats i verkligheten. Jag talar om övergången från Fiskarnas till Vattumannens tidsålder för att illustrera den här historiska utvecklingen med dess kosmisk-arketypiska ekvivalenter.

  SvaraRadera
 3. Tack för ditt svar.
  Jag är åndå lika trött på allt slentriangnäll på feminism.

  Du tror väl ändå inte att du är den enda människa på planeten som använder skallen och resten av kroppen för att tänka och känna?


  Den här bloggen kanske har intresse för dig?
  http://kiremaj70.blogspot.com/

  Den är åtminstone skriven av någon med avsevärt större vetenskapliga meriter än jag själv, så då borde den kanske kunna intressera?

  Mvh Satyas Buddy

  SvaraRadera