onsdag 23 december 2009

När blev människan sofistikerad?

Många läser säkert vetenskapsnyheterna på ScienceDaily, som är en stor sajt. Men jag tycker ändå det är fascinerande, och värt att trycka på, att vi vet så makalöst lite om vårt förflutna att ett enda fynd flyttar den verktygstillverkande människan en halv miljon år längre tillbaka i tiden än tidigare formodat.


"Ut ur Afrika"-teorin har menat att människan satte sig i rörelse först för 60.000 år sedan och jag gissar att hon knappast gjorde det förrän hon kunda hacka till sig några redskap på färden!

Som sagt tidigare, med den här graden av fria fantasier från forskarvärlden - som strax visar sig helt felaktiga - föredrar jag hellre synske Edgar Cayces maxade teori om en multipel sjösättning av homo sapiens på fem olika platser på jorden, regisserade från "våningen ovanför" där blue-printen formas!

Särskilda skapelseakter signerade levande Intelligenser, med andra ord. Elohim (gudarna) kallas de i Första Mosebok (vad än har anförts om att termen bara ska fattas som uttryck för en monoteistisk uppfattning). Edgar Cayce i trance använde konsekvent det plurala "creative forces".
:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar