onsdag 9 december 2009

Röster från våra norska grannar


Foto: Jan Petter Jørgensen

Med anledning av ljusfenomenet tidigt på onsdagsmorgonen över Nordnorge (AB, Expr), skrattar jag gott åt den här lokalbon som kommenterat i Verdens Gang:
UFO-MOTOR


Dette er åpenbart motoren til et romskip - jordisk eller fremmed - som har mistet noen muttere og svirrer rundt i ring.

NEIRRA.

Men, allvarligt talat...

Ingen rakett

Jeg så fenomenet kl. 0750 da jeg var på tur fra Kvæfjord til Harstad. Begynnelsen så jeg antakelig ikke, men jeg så en vanvittig stor spiral. TV-tårnet i Harstad er opplyst med lyskastere, og jeg trodde først at det var et lysshow som viste seg. Men den blå lysstrålen endte opp i en svær spiral med et gult lys i midten og gule lysbuer rundt som dreide moturs.

For meg så det ut som om lyset i midten sto i ro, mens spiralen bevegde seg. Rundt var det en enorm dampsky / røyksky som var helt rundt. Etter at spiralen og det gule lyset forsvant, hang det en blå stråle igjen i lufta nærmest som en "sti" på den mørke morgenhimmelen.

Jeg og min passasjer fant fort ut at det eksisterer ikke lyskastere som kan ende opp i en slik størrelse og et slikt fargepekter på enden av strålen. Det var utrolig vakkert å se på, spesielt da vi først trodde det var et lysshow. Vi skjønte fort at dette var et fenomen som vi ikke kunne forklare, og da virket opplevelsen ganske skremmende. Sorte hull ble nevnt, det samme med meteorer eller lignende, men vi kunne ikke skjønne at det kunne skape et slikt mønster.

Et veldig fascinerende syn, og ganske utrolig at det er observert fra lengst nord i Finnmark til lengst sør i Trøndelag. Det er over 1000 kilometer i hver retning fra der jeg bor. Forklaringer som raketter på avveie, nordlys, værballonger eller andre "logiske" forklaringer tror jeg ingenting på.

- Ola (48) fra Kvæfjord

SvD meddelar att robotkrasch ska gälla som officiell förklaring. Jag minns när Allen Hynek på 1960-talet skickades ut på amerikanskt regeringsuppdrag för att förklara ett UFO-fenomen som haft mängder av vittnen, och gjorde bort sig rejält när han kläckte de osannolika orden "Det var lite sumpgas, det ni såg." Jämför med den kinesiska parallellen lite längre ner.

För egen del funderar jag fortfarande över det mystiska ljusskenet som siaren Edgar Cayce talade om 1934, som ett av tecknen på att "det" har börjat:
[T]hese years will be proclaimed as the periods when His light will be seen again in the clouds.
(nytt fönster)
Sanningen är att jag skarvar inte så lite här för att få ihop det! Dels syftar texten på perioden 1958-98, och dels är det en förutsägelse som förutsäger att ljus ska komma att förutsägas!

Vilken extremt märklig text förmedlad ur trancetillstånd! Vad den säger är helt enkelt att eskalerade messianska förväntningar kommer att äga rum under den fyrtioårsperioden som nu passerats med god marginal, och sedan kommer det att börja hända saker!

Att förutsäga att det skulle bli spådomar inför ett millennieskifte verkar inte så hett, men det som sägs om tiden som följer skulle kunna vara ungefär våra år... När den här profetian avgavs 1934 var det ingen som talade om mayakalendrar eller 2012.


*****
Ett liknande fenomen på youTube, men en kommentar argumenterar för att det inte kan vara en raket ovanför Norge.
geisha62 (27 minuter sedan)
A rocket seen over half the country?and look at the camera pictures taken with long exposure film,it shows perfect rotation! I will never belive a disfunctional rocket would produce those shapes! The russians also denies any rocket firing.

*****

Ur den kinesiska historiekrönikan Tso Chuan (perioden 722-481 fvt) kommer det sista uppslaget till den som älskar konspirationsteorier:

In autumn, in the 7th month, there was the descent of a Spirit in the State of Hsin. King Hui asked Ko, the historigrapher of the interior, the reason of it, and he replied: "When a state is about to flourish, intelligent Spirits descend in it, to survey its virtue. When the state is going to perish, Spirits also descend in it, to behold its wickedness."
Citerat i The Chinese Way in Religion - red. Laurence G. Thompson
Noteras kan att andra kinesiska texter också nämner andeenergier som lämnar världen. Gick luften just ur Norge? Förlorade landet sin själ? Avsåg de antika kineserna UFOs när de talade om besökande "Spirits" (kuei, shen)?

8 kommentarer:

 1. Googla HAARP TROMSÖ...så har ni förklaringen.

  SvaraRadera
 2. att skylla på ryska robotar är ingen nyhet, nyheten kommer från Reuter.

  Glöm inte att Reuter och TT är vänkända för sin egendomliga syn om ryssland. Mer vinklade nyheter kan man knappast hitta.

  SvaraRadera
 3. "Hall of Mirrors" kallade franske astronomen, matematikern och ufologen Jacques Vallee den vilseledande härva av reflexioner som kollrar bort den bäste i försöken att förstå vilka de egentliga avsändarna till fenomen eller kommunikéer är.

  Obama kommer till Norge idag för fredspriset. Det uppstod diskussioner om ett UFO (fågel?) i samband med hans installation också!

  Är detta arketypiskt betingade reaktioner? Jämför den kinesiska historiekrönikan: hör det till att Andevarelser siktas i samband med stora statliga angelägenheter (eller kursändringar till det bättre eller sämre)?

  Vad är det för världsbild och därmed verklighet vi talar om? Jung kallade vissa fenomen "psykoida", synliggjorda materialiseringar av undermedvetna rörelse i Världssjälen.

  SvaraRadera
 4. Jag noterade att den kinesiska spiralen plötsligt ändrar rotationsriktning! Det skulle knappast en störtade raket el robot kunna åstadkomma. Fascinerande bilder hur som helst, spec. den kinesiska filmen, spiralen för tanken både till yin och yang-symbolen och en spiralgalax. Spiralen är en grundläggande form i naturen (och i naturen inkluderar jag förstås universum).
  S

  SvaraRadera
 5. Ändrade rotationen missade jag helt i mitt slötittande! En engelsk undertext till det kinesiska nyhetsklippet hade varit bra...

  SvaraRadera
 6. Apropå den första kommentaren: Det där HAARP verkar vara ett farsamt projekt när man läser det här:http://nexus.vishet.se/art1999/HAARP.htm
  Kolla t ex in stycket "Den febriga jorden".
  S

  SvaraRadera
 7. Materialet talar om att de här installationerna kan skada Gaias egen struktur, men det här är "tro" på hög alternativ nivå. Åtminstone jag kan inte ta ställning i brist på erforderliga naturvetenskapliga kunskaper i elektromagnetism och mycket annat...

  Märkliga är dock sammanhangen i livet. På alarmisten Nick Begichs sida www.earthpulse.com säljs, förutom boken som nämns i Nexus-artikeln från 1999 också en översiktsbok om Nikola Teslas många patent för märkliga elektriska prylar, inklusive en "dödsstråle".

  Därmed flätas mitt citat av Edgar Cayce från 1934 in i bilden, då det bisarra geniet Tesla (och Edison) avlade besök hos den mediale mannen för att få hjälp i designen av vissa märkliga ting. (Sidney D. Kirkpatrick - Edgar Cayce, An American Prophet [2000])

  Cayce spann i trance vidare på madame Blavatskys utvidgade berättelse om civilisationen på Atlantis och förklarade att den partiellt tillintetgjort sig själv via en "dödsstråle" (!) som den tidens omogna vetenskapsmän tappade kontrollen över. Låter det som en metafor för vår egen tid? Emellertid uppenbarligen en berättelse Tesla tog till sitt hjärta!

  I Cayce-profetian från 1934 (se länk ovan) sägs bl.a. att "Norra Europa kommer att förvandlas som i en ögonblinkning". (Men på vilket sätt?) Men men, nog vadat i dessa grumliga subkulturella vatten.
  :-)

  SvaraRadera
 8. PS. Noterar att 1999 var året för den svenska översättningen, originalartikeln var från 1995:

  http://www.orgone.org/articles/ax6-harp.htm

  SvaraRadera