måndag 6 april 2009

Jordbävningar och Edgar Cayce - igen




Med seismisk aktivitet dammas alltid USA:s meste trancemedium av och hans prognoser om "Armageddon" synas på nytt.

http://www.abovetopsecret.com/forum/thread448107/pg1 (nya fönster)

Helt nyligen (24 mars) förde jag några av Cayces framtidsförutsägelser på tal (jordbävningar i Arkis), och innan visste ordet av dök - nästan - hans viktigaste indikation om den förestående geologiska förändringen upp i formen av dagens jordbävning i Italien.

Men bara nästan, för Cayce talade om att det var med ett utbrott av vulkanen Etna på Sicilien (kopplat en kort tid därefter av en annan geologisk katastrof) vi skulle veta att "det har börjat". (Nu är Etna en lättretad vulkan, så jag förmodar att det rör sig om ett utbrott bortom det vanliga.)

När det nu visat sig att det förekommit varnande skalv sedan januari i detta område kring Aquila i Italien (Aftonbladet, SvD, DN), kan man då veta att dagens jätteskalv var klimax? Det här kanske var just innan "det har börjat".

Cayce gav dock bara några få "platshållare" att hänga upp det våldsamma scenario han siade om, och en ytterst skakig tidsram - många skulle nog mena att tidsfönstret har missats med ett årtionde redan...


Primära exempel på Cayces ominösa undermedvetna:

When there is the first breaking up of some conditions in the South Sea and those as apparent in the sinking or rising of that that's almost opposite same, or in the Mediterranean, and the Etna area, then we many know it has begun.

tranceläsning 311-8 MS7, given den 9 april 1932


There will be the upheavals in the Arctic and in the Antarctic that will make for the eruption of volcanoes in the torrid areas, and there will be the shifting then of the poles - where there has been those of a frigid or the semi-tropical will become the more tropical, and moss and fern will grow.

tranceläsning 3976-15, given den 19 januari 1934


"Upheavals" - vad menade Cayce med det ordet? Man kan låta samtidens skeenden spela mot ordet, som enligt Norstedts ordbok skulle översättas med den geologiska termen "höjdförskjutning". Men det verkar det ju gå åt motsatta hållet: glaciären bryts visserligen "upp", men det är för att den smälter "ner".

Semantiska lekar åsido, jag är övertygad. Cayce i trance blickade in i framtiden (själen är evig, dvs utanför upplevelsen av tidspilen och den uppspaltning av då-nu-sen som vakenmedvetandet gör sig skyldigt till).

Det han såg var något som rörde både nord- och sydpolen och det verkar vara det vi nu också börjat bevittna.

Frågan är sedan bara om hela det scenario Cayce verkar ha "andeskådat" också inträffar, inklusive det märkliga knycket han siade om, då jordaxelns lutning i rymden ändras något. I den omfördelning av vattenmassor som då följer, försvinner hela länder, och den i vakentillståndet kristne Cayces tal om Armageddon bli fattbart i dess fulla vidd. Syndafloden en gång till???

Här en ny larmrapport baserad på purfärska data från NASA, bara dagen efter att jag gjorde det här inlägget:

Arktis bokstavligen på tunn is.

*****

Dagens Nyheter noterar att södra Europa är benäget till jordbävningar - två kontinentalplator ligger inkilade under varandra där. Wegeners kontinentalsdriftsteori var aktuell under Edgar Cayces levnad (1877-1945), men han dog långt innan teorierna om plattmekanismerna formulerats.

Man kan förstås hävda att det bara var en lyckosam slump att han nämnde Etna i just detta område och "Eldringen" i södra Stilla havet som "indikatorplatser" för den stora globala förändringen av klimat och geografi, men som det är med uttalanden från synska, måste man bilda sig en helhetsbild utifrån flera utsagor....

Cayce har avgivit ett antal rätt osannolika påståenden som inte hade något stöd i hans tid, men vilka sedan kommit att verifieras eller åtminstone bli mycket sannolika. Intressant är t.ex. att han kallade ruinerad byggnation vid Döda havet en skola för esséersamfundet - i vilken en ung Jesus hade fått sin grundläggande utbildning.

Den ruinen ansågs vara lämningar från romarna vid tiden, men med fyndet av Dödahavsrullarna i närbelägna grottor - ett år efter att Cayce hade lämnat den här världen - blev det annat ljud i skällan! Exemplen på Cayces suggestiva framsynthet kan mångfaldigas.


____

En röst på nätet säger att den första av de citerade Cayce-profetiorna bara hänförde sig till ett år "i mitten av 1930-talet" (och således aldrig har slagit in). Men detta påstående tycks inte stämma med det Cayce-material jag samlade på mig i yngre dagar (när jag gick igenom en första "ockult" period). I Edgar Cayce on Atlantis (1968, s 158-9), av de båda sönerna Edgar Evans och Hugh Lynn, ges inte alls en sådan kontext.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.