tisdag 28 april 2009

Viruset - fågel fisk eller mittemellan?

Det nya influensaviruset liknar inget forskarna sett förut, skriver Expressen, "svinsmittan har gensegment från svin, fågel och människa.

Men för den som läser livet i termer av dess symboliska budskap till mänskligheten - något som anhängare av de geometriska mönstren i sädesfälten gjort i flera år - verkar rebusen inte helt omöjlig att knäcka.

Grisen har ju sagts vara det djur som står människan närmast vad gäller arvsmassan, och även innan detta var känt användes tjänade den som en sinnebild för oss själva: att inte slösa pärlor på svinen, t.ex.

Så å ena sidan verkar vi här ha en tautologi eftersom människan är mer eller mindre synonym med sin lägre, "svinaktiga" natur.




Fågeln har å andra sidan en grundmurad symbolisk valör i otaliga antika civilisationer. Den representerar det "omänskliga" i människan - hennes sanna men inför världen i grund och botten främmande jag. På gravmålningar över hela världen ses människans själ flyga sin väg i formen av en fågel när människans tid är ute.


Den som har öron, han höre.





Är det LIVET självt som uppmanar människan att fullständigt höra upp med sitt svineri och i grund tänka över sin plats på jorden? Ockulta ögat gläds hejdlöst åt den filosofiska idealismens återkomst till västerlandet, den som håller medvetande och intelligens för att vara "grundbulten" och inte död materia.


Se också här om influensans astrologiska signatur.


Tillägg 090430:

Rykande färsk forskarteori: luftburet virus (via fåglar) plockas inte lätt upp av människan. Men om det går VIA svinet, då träffar det människan via den farliga förmedlingen av VÄTSKEDROPPAR VIA ANDNINGEN.

Här är återigen horoskopets (se länken här ovan) oheliga allians av Luftelementet och Vattenelementet, inte mindre än den underförstådda tonen i mitt inlägg: fågeln är en veritabel främling i förhållande till människan, men vi och svinen är i princip samma sak.


1 kommentar:

  1. Ja virus sker till 80 % via vatten och 20 % via luften. De virus som riskerar spridas är väl i synnerhet norra jordklotet om vinterhalvåret då vi ofta får förkylningar. Men vi hade close encounter från rymden 2009 i februari tror jag det var och det kan ge negativa effekter på människan som kanske de inte ville oroa oss för som var huvud-skälet. Jag tror att de var genuint rädda i alla fall för en epidemi. Men en fågelinfluensa som är det vanliga har ju nyttjas väl av homeopatisk medicin sedan 20-talet bl a. De som har trötthetssyndrom nu bl a kan vara drabbade av den där close-encountern i rymden där medicinen inte hjälpt alls eller helt enkelt inte tålt kombinationen i viruset i synnerhet kvicksilver när kroppen var extra känslig.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.