torsdag 2 april 2009

Svensken: lidande och okunnig




I larmet av en upprörd svensk tjuvpöbel som ännu inte sett sitt vanställda ansikte i Sanningsspegeln, hörs här och där de oförstörda, de som undgick att korrumperas av it-teknikens möjlighet att dammsuga världen på företrädesvis prissatt underhållning.


Som här, i en kommentar till en Newsmill-artikel. Artikeln, trots dess attraktiva yta, är billig och nästan infam om man reflekterar lite mer. Jag citerar hela den nyktra kommentaren till den:

Oavsett vilken ideologi [Jan Guillou] har eller har haft är det väl magstarkt att hävda att han borde avstå från sin del av royalties som han och alla andra har rätt till.

Jag fattar ärligt talat inte detta nykommunism som härjar i öppenhetens namn; ta allt som alla andra gör gratis - det kommer leda till en ny beige DDR där ingen vill producera något kreativt.

Men de värsta hycklarna är ändå alla journalister och bloggare som bloggar PÅ BETALD ARBETSTID i medier och gaggar om att andra inte har rätt till arbetsinkomst, om man nu råkar jobba med immateriella produktioner.

Vem är den värsta hycklaren?

Av: maria magdalena, 2009-04-01, 22:36
Kommentaren bemöts av en annan kommentator som inte förstår det bildliga bruket av "nykommunism" och "DDR" och efterfrågar statistik - klassisk svensk intelligenshämning. Ibland skyler den förnuftsbaserade "ingenjörsmentaliteten" en markant efterblivenhet i andra avseenden.

Se vidare min astrologiska analys av rötterna till det svenska folkkynnets materialistiska själviskhet här och om vår "folksjäl" här.

Det krävs drygt 100 i intelligenskvot för att direkt börja interagera mot en enklare astrologisk begreppsvärld. Flertalet är alltså kapabla den mentala simturen.

Frågan är bara om de vill, för intelligensen är ju bara en faktor i våra psyken - sen har vi alla dessa försvarsmekanismer och försök att rättfärdiga våra handlingar...

Det är därför jag säger att svensken i gemen, i fildelarstridens hetta, inte klarar att se sig själv i Sanningsspegeln. Det skulle vara så förkrossande. Psyket rör sig därför i det omedvetna rapidsnabbt från pudelns kärna till ett tryggt argumenterande över "underhållningsbranschen", "distributionsmetoder" och gud vet allt som överhuvudtaget inte har med kärnproblemet att göra: att svensken stjäl och det i stor skala!

För den som kan se både de medvetna och de undermedvetna processerna i Sveriges inre uppgörelse med sin girighet (på megapensionsnivå och nere i folkdjupets problem med sitt snatteri), är dagens folksjäl just ett snyggt "piece of work".

Den här pulserande varbölden kommer verkligen att pryda sin plats i Livets korridorer (ett enormt galleri!), och gudarna kommer att kunna använda den helvetesvärlden om och om igen som korrektionsanstalt att skicka smutsiga själar till.

För minns de två spökflickorna i hotellkorridoren i The Shining eller Bruce Willis roll som barnpsykolog i Det Sjätte Sinnet - den här svenska miljön FINNS I EVIGHETEN.

Hit kan nya busslaster själar komma och lida via en eller annan människokropp, "for ever and ever" som de två andeflickorna sade på det vinterstängda hotellet. Ja, den svenska medborgaren med födelsedatat si eller så är bara en "gateway" för allsköns onda andar!

Om svenskarna ägnade sig åt livets spännande gåtor istället för att hävda sin rätt att stjäla helgunderhållningen och ljudtapeter till sitt dagliga arbete vid datorn - vilket kul land det här skulle bli!

Vilka stimulerande diskussioner man skulle höra istället för att detta privat-prosaiska bloggande, och denna svenska prylfixering som nu flyttat över i den immateriella verkligheten.

Men de intressanta showerna finns - av och i evighet. Nu gäller det bara att styra psyket dit. Nu ska undertecknad ägna lite kvalitetstid åt att skriva en kritik över en amerikansk privatforskare som hävdar att astrologins tre kvaliteter är en korruption av senantikens årstidstänkande.

För det är ju helt fel. Astrologins "tre kvaliteter" går spikrakt tillbaka på den indiska sankhya-filosofin och identifieras där som
"godhet, lidande och tröghet".

Enligt denna filosofi skulle det svenska nationalhoroskopet vara baserat på ungefär 50% lidelse/lidande och 50% okunnig tröghet. Det verkar stämma: konsumistisk lidelse men vägran att förstå sitt eget beteende - så kan merparten av de svenska illegala fildelarna i Sverige summeras.


Gunas Sattva, Rajas och Tamas -
de tre banden som dock är ett:
Materiens fångstnät.



2 kommentarer:

  1. "Sverige" och "svenskarna" existerar över huvud taget inte, mer än som en historisk tillfällighet, och som en mental föreställning eller fantasi, vilka har sin grund i tvivleaktiga och till minst hälften drömda/omedvetna, personliga erfarenheter. Därför är de fullständigt meningslösa som begrepp.

    SvaraRadera
  2. förtydligande: en historisk tillfällighet - begreppsmäsigt alltså.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.