torsdag 23 april 2009

Mänsklig kloning och reinkarnation

En brittisk läkare säger sig ha placerat fyra klonade mänskliga embryon i fyra mödrar. Här kommer alltså fyra genetiskt identiska barn att födas.

För den som ägnat tanken på reinkarnation en del tid genom åren (och funnit många faktiska fallberättelser trovärdiga), blir det här förstås ett delikat problem. Kommer det att bli en enda själ som skyndar till och befolkar samtliga fyra kroppar? Eller kommer, som en del kommentarer jag noterat, dessa fyra nya liv att vara "zombies" - talande repliker men på något otäckt sätt "platta", som om en dimension saknades i personligheten? Ja, här har fantasin ett dukat smörgåsbord!

Minns Kieslowskis gåtfulla film "Veronicas dubbelliv". Den hämtade inspiration från en utgångspunkt som reaktualiserades med hypnosterapeuten Michael Newtons tre böcker om sina 30 år av grävande i klienternas undermedvetna. Själen förefaller kunna inkarnera i både två och tre kroppar - samtidigt eller med kort förskjutning i det vi kallar tiden - om den så önskar!

En av de första ockulta böckerna i ämnet jag köpte - och en av de bättre - var skriven av en lekman, Mary Ann Woodward, som var gammal nog att ha suttit vid det amerikanska supermediet Edgar Cayces (1877-1945) sida och hört honom ur trance besvara precis vilka frågor som helst. Han tycktes hämta kunskapen från en medvetandenivå som möjligen skulle kunna motsvara Carl Jungs teori om det kollektiva omedvetna.





Temat reinkarnation återkom Cayce till många gånger, cirka 2.500 av hans drygt 14.000 bevarade tranceföreläsningar veks åt det ämnet. Så här kunde det låta - och håll tanken om fyra genetiskt identiska foster i minnet när du läser de första raderna om "the entity" - väsendet - som är det vi egentligen är:

For it is not by chance that each entity enters, but that the entity - as part of the whole - may fill that place which no other soul may fill so well.

Thus with each material manifestation there is an undertaking by an entity to so manifest that it, as a part of the whole, may become more and more attuned to that consciousness, and thus glorify Him (God) in the entity's relationships to others in any and in every experience.

Thus the urges latent or manifested are expressions of an entity in the varied phases of consciousness. In the material or earthly sojourn these find expressions or manifestations in a three-dimensional manner. Each entity, thus, finds itself body, mind, and soul. These phases represent the three spiritual attributes that are understandable or comprehended in materiality.

Yet as the mental and the spiritual become more and more expressive, or controlling through the experiences in the earth, the entity becomes aware of other dimensions in its material sojourn.

Woodward - Edgar Cayce's Story of Karma (1971, s.16)

Att läsa Cayce - som för att komplicera saken ytterligare var kristen i sitt vakna tillstånd! - och hans invecklade redogörelser levererade ur ett djupt trancetillstånd, är lite av en pärs.

Ibland är grammatiken så invecklad och tanken så stor och innehållsrik att man måste sitta på helspänn för att inte tappa honom.

Vilket remarkabelt livsöde! En studie av Cayces horoskop visar att den här fattige bondsonen, givet andra födelseomständigheter, kunde ha blivit en Stephen Hawking eller liknande - så exceptionellt "brinnande" var hans medvetande. (Mental notering: presentera Cayces horoskop på http://siderisk.blogspot.com)

Nu gav hans enkla härkomst inte många vägar för ett remarkabelt geni, ödet gjorde honom till ett trancemedium. Men ett ryktbart sådant! Trovärdighet NOLL i sin tids förnuftsdominerade vetenskapliga kretsar - förstås. Men ett så väldokumenterat fall att han förr eller senare kommer att få sin upprättelse.


I själva verket står i dag ett flertal parapsykologiska fenomen på stadig vetenskaplig grund, men de materialistiska vetenskaperna genererar så mycket pengar och handlar om så mycket forskningstimmar och arbetstillfällen att vi får vänta ännu några år innan det nya integrala paradigmet tar över. Att något är på gång i vår egen tid, har ingen missat som börjat studera allt som händer utanför "mainstream-materialismen".

Sverige kommer tyvärr inte att hinna hoppa på det nya tåget. Vår materialistiska ingenjörstradition har cementerat oss alltför hårt i en föråldrad syn på vad människan är. Jag noterade på bloggen ett typiskt exempel på detta, i det faktum att människor på TJUGO andra språk i världen fått ta del av hypnotisören Michael Newtons experiment med hypnos ner på "själens nivå" förrän ett svenskt bokförlag - sju år efter att tåget redan gått - slutligen producerar en svensk översättning av hans första bok.

Nå, att vårt land som helhet är "kört" ur andlig synvinkel, betyder inte att varenda medborgare är det! Uppenbarligen håller du som läser detta koll på vart mänskligheten är på väg! Visst är det kul, det nya mäktiga perspektiv som åter öppnar sig?

"Upplysningsfolket" fick 300 år, men nu är den TOTALA BERÄTTELSEN tillbaka på jorden igen.
Humanisterna med Björn Ulvaeus som främste språkrör må sucka över att religionerna vägrar dö ut, men vi andra vet ju vad det beror på.

Ofullkomliga som de är, representerar religionerna dock en intuitiv och korrekt insikt hos människan om att det finns ytterligare verkligheter att upptäcka bortom vårt banala lilla dag-ego! Just som Edgar Cayce hävdade i citatet härovan.

1 kommentar:

  1. Det här kanske intresserar dig?

    http://www.shambhala.com/

    http://www.dechencholing.org/english/

    SHAMBALA STOCKHOLM, om det funkar som det ska.
    http://www.shambhala.se/

    CHÖGYAM TRUNGPA RINPOCHE,
    talar i början av denna länk,
    med filmen zeitgeist:
    http://www.youtube.com/watch?v=tIpXT5b9-OA&feature=related

    OBS, jag vet inte vem som gjort filmen och varifrån den personen hämtat Trungpa, Rinpoches, röst. Om det är sanktionerat av någon i de sammanhang som Trungpa skapade. Av någon anledning har svårt att tro det, men jag kan ju ha fel.


    EXTRA LÄNKAR
    LISA KRAUS
    http://writingmydancinglife2.blogspot.com/

    Mycket bra föreläsning, med bilder som ger en överblick av Trisha Browns skapande
    http://www.youtube.com/watch?v=qAE8cEEAbJw&NR=1

    Love letters to trisha Brown, oxå fin
    http://www.youtube.com/watch?v=8x4rDGq0mck&NR=1

    VACKERT COLLAGE MED MERCE CUNNNINGHAM & DANSARE med musik av Pink Floyd, "Great gig in the sky"

    http://www.youtube.com/watch?v=5liJePoNMT4&NR=1


    Mvh C.J.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.