lördag 28 januari 2012

Banksvindel och girighetDet går inte att titta på en sådan här rubrik i DN utan att frågorna väller fram. 

Vad handlar det här egentligen om? Jo, att bankerna vill tjäna ännu mer pengar på sina kunder. När de inte kan ta mer betalt för värdelösa råd, kan de göra som Reinfeldt, som så framgångsrikt lurade svenskarna att lämna sina a-kassor för att kunna smyginföra låglönesamhället och framskapa den nya rättslösa och osäkra medborgaren.

När svensken via riktade artiklar som den här förmåtts att känna motvilja för cashen bara för att kostnaden tär på hans plånbok, då skjuter inkomster för banker och kreditkortsutfärdare i höjden.

Människan är av Naturen skapt som en självisk och kortsiktig idiot. Lyckligtvis existerar Själavandringen och med tiden vaknar vi upp, var och en i vår takt, och ser Bluffmakarna för vad de är när de kommer med kluven tunga och säger ett men avser något helt annat.

Ett stickprov: Representanten för Svensk Handel som ojar sig över sedelhanteringskostnaden står inte Anders Borg och Fredrik Reinfeldt efter i termer av rökridåspridning: storkorset i Mörkrets kvalitet och ovanpå det en oändligt pengakåt Måne! 

Och för att toppa anrättningen en motivationskraft - Solen - helt berövad all seriositet genom den fräcka lurendrejaren Satan (fixstjärnan Algol). Satan är den inre rösten som viskar och förleder människan att välja fel väg. 
Sinnet är utåtriktat, "proaktivt" i Skytten men här baserat på en Jupiter som står i penningens tecken Oxen och därtill med penningens planet Venus hemma och - än värre - ett år då girighetens Drakhuvud förstärker alla tendenser i detta extremt materialistiska tecken.

Det är således ingen tvekan om att denna Skytt inte ens är i närheten av sin normala status som filosofi, laggivare, nobel varelse. Fixeringen vid dödens Jordelementet degraderar vad än megafonen Eld uttrycker.

Handelsmannen Merkurius står i aggressiva Väduren och disponeras av aggressiva Mars med dess vilja att härska och sätta agendan (Lejonet). Således: snarare butikschefen än försäljaren på golvet - om det antika resonemanget går att följa.

Att Solen - livsuppdraget - är något av ett skämt, utan ett uns av seriositet, kan kanske bäst fattas mot bakgrund av handelsmannens sämre sida: den ohederliga bilhandlaren, butiksägaren som märker upp priset och kallar det "mellandagsrea". Horoskopet visar fascinerande nog själva essensen av mänsklighetens sämsta instinkter. 

Jag känner en handlare född med ett nästan identiskt horoskop som ständigt smider planer för att lura sina kunder att konsumera annat än det de egentligen behöver... Algol eller Satans huvud är faktiskt kanske främst en "Trickster"-figur, ett antal fall på Sideriska siktet har börjat tyda på det.

Andra horoskop i samma division:


Frågan är om krämare någonsin vetat vad sant och osant är... Moral och ärligt tal tillhör inte den yrkesgruppens ledmotiv, varför Platon tydligt deklarerade att de aldrig må ingå ohelig allians med politikerna. I dagens Sverige har emellertid de mest självklara spelregler för att hålla ett samhälle på rätt köl satts ur spel av marknaden.

Det är som ett töcken i vår tid får Moderaternas historia att i hybris söka framstå som progressiva och välmenande och som de gamla sunda insikterna om den kraftfulla och rättrådiga Staten aldrig formulerats på jordens yta. Tvärtom. Filosofi är inte lönsamt basunerar Svenskt Näringsliv ut i ett desperat försök att göra svenska folket till marknadens tanklöst livegna.

Detta Sverige vari en så här underligt dubbelbottnad artikel om "dyra sedlar" publiceras är ett land där moderata lokalpolitiker står polisanmälda för något som mest liknar förskingring av samhällets tillgångar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar