tisdag 24 januari 2012

Det är alltid en "enskild"...
Bemanningsföretaget Uniflex vd pudlar med samma argument som Fredrik Reinfeldt förvandlat till något löjeväckande slitet: det är alltid enskilda individer som förstör för oss duktiga. 

Det är aldrig fråga om att ta två steg tillbaka, överblicka om det är Systemet som sådant skapar dessa högfrekventa "malörer". Borgerligheten har en besynnerligt förljugen bild som låtsas som om inte system och strukturer existerar!

Vd:n krälar i stoftet bara dagarna efter förra skandalen där regeringen låtit outsourca lärarlicensiering till ett bemanningsbolag och där anställda vittnar om bisarra procedurer för att minska utgifterna. Kissblöjan version 2. 

Det är dags att göra upp med Reinfeldts sjukliga privat-ideologi - den föder en kontinuerlig ström av "enskilda" missgrepp - t.o.m., tydligen, inom hans egen familj. Sådant här brukar man alltid kalla systemfel - utom då fanatiska ideologer sugit sig fast vid makten med tom och vilseledande propaganda och där allt som sägs har ytterst viktiga aspekter utelämnade ur de högtravande talen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.