onsdag 18 januari 2012

Hur DN bygger fiktiva sinnebilderDet är fascinerande, dessa småpampar som via någon medieutbildning nått ett tidigt karriärmål och får designa förstasidan på en manipulativ tidning.

Hur man väljer att foga ord till ord är antingen en följd av omedvetenhet eller i avsikt att påverka läsaren.

Det är säkert med belåtenhet den Reinfeldttrogna förstasideredaktören på Dagens Nyheter söker presentera statsministern som den du, lilla osjälvständiga svenska medborgare, bör identifiera dig med. 

Samme Reinfeldt som i all avsaknad av verkliga statsmannakvaliteter ägnat sig åt att betygsätta andra (så även i dagens riksdagsdebatt) som en liten skolfröken som rättar barnens uppsatsprov.

Och så denna hjärntvättade tidningsredaktör som på exakt samma linje återskapar klassrummets betygsättning.
 
På min andra blogg har jag pekat på att Sveriges folk låter som struntviktiga besserwissers och ovanstående utsnitt bekräftar detta obildade men ack så grötmyndiga folk. "Mellanstora hundar som gläfser som om de tillhörde de stora."

Den enda substantiella fullträffen i meningsutbytet Reinfeldt/Juholt stod ändå Juholt för. Han använde det färska exemplet om hur Fredrik och Filippas parti slumpade bort sjukhuset Serafen till "ståndsmässiga" bekanta. Det är så obehagligt, det som händer i Sverige, att man saknar ord. 

Men de journalister som enligt sin yrkesetik lyfter fram sådant material gör det utan stöd från ägarintressena. Nyheten dör efter ett dygn och det blir inga drev som är den metod man använder för att påverka dig - du dumma svensk. Men bli immun mot pressen - det är enda sättet att återerövra sin hjärna och genom den förstå vilka de Verkliga Aktörerna i den här soppan är.

Var är JÄTTERUBRIKERNA om hur Fredriks hustru Filippa skrev under på bortslumpandet av ett helt sjukhus till några moderata klippare (läkare)? Det pågår skamlös kriminalitet i det moderatdominerade Stadshuset i Stockholm och i landet i stort.

Men borgarpressen talar enbart om personliga tillkortakommanden hos Juholt, nonstop. Det är som en riktigt dålig film, alltihop. Och det är just du, svenska idiot, som är måltavlan för denna nivåsänkning. För skulle du börja tänka på sakfrågorna och inte personerna, då ryker Fredrik & Filippa och deras anhang redan i nästa val.

För det här är ju faktiskt bara ett plumpt gäng med en rövarpolitik, och även om du inte känner det just ny, försök se konsekvenserna av den här plundringen femton år in i framtiden - då när du fått sänkt lön eller jobbar tjugo timmar övertid för din nya Slavdrivare. Då kommer de där inledande skattereduktionerna tydliga att visa sig ha varit mutor för att lura av dig din valröst.

Nu står du där utan stöd i ett samhälle och kan inte ens köpa dig fullgod vård. Då ångrar du att du lät ett gäng rövare övertyga dig att det var hett att satsa på Privatismens ideologi.


2 kommentarer:

  1. Förstår inte hur vi klarat oss utan den stora "ansvarsfullheten" tidigare ...

    SvaraRadera
  2. Det sovande folket som Freddan säger.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.