tisdag 17 januari 2012

DN spottar i motvind
Anonyma skribenter på DN:s ledarsida hånar Håkan Juholt genom att, troligen utan att ha torrt på fötterna för sin approximation, påstå att (s) på "bara några timmar" beslutat sig för ett fortsatt nej till europakten.

Tankarna går osökt till en viss statsminister, han som konsekvent säger ett till folket för att köpa deras röster och sedan gör det som i huvudsak gynnar samhällets ynkliga lilla toppskikt. Den individen behövde hela nitton timmar för att ens samla sig till några allmänna men lugnande ord i december 2010 när Sverige fått sin första självmordsbombare!

Tala om att kasta sten i glashus.

Nej, politik har inte sedan de gamla grekerna handlat om sanning. Det är därför de tänkare som var betydligt större än oss idag insåg att politiker måste ha en expertstab av filosofer över sig. Med rövaren, det giriga Näringslivet, har idag korrumperat och vänt världen upp och ner - och väst kommer att kapsejsa - varför tror du överklassbåten Costa Concordia gjorde denna uppvisning inför våra häpna ögon just i årets upptakt? Det betyder att antikens insikt om marknadens rätta plats i botten på beslutskedjan trotsats. Ingen ska tro att en sådan civilisation är annat än döende. 

Den kloke ekonomen Klas Eklund trodde sig på DN häromdagen säkert veta att kapitalismen inte är i fara, trots att han med egna ögon sett hur illa den fungerade. Men en ekonom tar sällan extraordinära händelser utanför sitt skrå i beaktande. Costa Concordia var ännu ett omen från Naturen, vid sidan av fåglar som faller från himlen, gigantiska fiskstim som strandar på kusten till ett land som knappt hunnit hämta sig från ett oerhört massmord. 

Människans hybris, dennes idag extremt degraderade ego, hindrar henne från att lägga meningspusslet med alla de bitar som presenterar sig själva. Och det är därför hon kommer att springa rakt in i vägen - där eldskriften lyste varnande på hundra meters håll - om hon haft ögon att se med och öron att höra med.

Nästa system på jorden blir överhuvudtaget inte ekonomiskt och det kommer att ske en utväxling av själar. Många människor som lever nu, är här för sista gången. För de som förstått framtidens melodi väntar ännu många härliga återfödelser till en jord som kommer att bli grönare igen.

SvD arbetar med samma smutskastningsmetod som DN och gör en höna av en fjäder i sin famöst perspektivlösa "faktakoll". Så här beter sig ringa tänkare: de riktar in sig och hackar på detaljer i ett bygge de som som helhet inte kan rå på eftersom de själva står på Felstegets Sida.

Bara i så måtto också läsarna lurats in i en negativ spiral av fokus på det enskilda trädet och tilltagande famlande i skogsmörkret, har den här typen av journalistisk någon effekt. Och frågan är om inte svenskarna är rätt rejält grundlurade av sina styrande i dagsläget.

*****


Habituerade läsare av DN/SvD ombeds höja blicken från sådant här pedanteri och läsa AB:s ledare i samma ämne. Där ges ett större och mer begåvat perspektiv. Och framför allt ännu ett exempel på att den av regeringen Reinfedldt orättfärdigt insmuggade pr-agenten Schlingmann (m) nu tycks ha drillat även försvarsminister Tolgfors (m). AB ser honom använda den moderata strategin: stjäla från socialdemokratin, trygg i förvissningen att högertidningarna lägger en massiv rökridå över nesligheten genom att smutskasta originalet. VAKNA, svenskar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.