torsdag 12 januari 2012

Filippa Reinfeldt: en mänsklig cancer

Av rent tekniska skäl publicerar och Twingly-länkar jag detta inlägg från Sideriska siktet här. (Har man två olika inlägg i samma ämne/samma artikel, slår den senare ut den först registrerade!)

*****

Ja, så har hon då gjort bort sig, Filippa Reinfeldt, lika girig, korkad och fartblind som maken statsministern (DN). Vi bevittnar inför våra ögon möjligen Sveriges värsta politiska skandal någonsin: ett parti som varnar för visioner och talar om ansvar men bara för att mörka en ofattbar vänskapskorruption där man berikar varandra inbördes på folkets bekostnad! Fallet med utförsäljningen av sjukhuset Serafen i moderata Stockholm är bara ett exempel i mängden.

Det är svårt att tro detta kunde ske på bara några år, men här har funnits en röta i folksjälen som bara väntade på sin tid att visa sig i politisk klädedräkt och då som "Moderater" partiet som satt lögnen i system.

Dags att studera statsministerhustrun på samma sätt som bloggen i dagens första inlägg granskade franska presidenthustrun Carla Bruni och där efter den indiska analysmetodens alla regler befanns vara en korrumperad människa till sinnet. Märkligt är att också Filippa Reinfeldt är född samma år och dessutom också hon har Månen i Lejonet.

Ännu märkligare är att jag skrev om Bruni utan att först tänka på att Månen i dag gått in i Lejonets tecken och ännu-ännu märkligare att sensationsartikeln om Filippas egenmäktiga beteende publicerades idag (jag såg den först på eftermiddagen).

Månen i Lejonet är inte i sig en korrumperad placering. Det kan vara en poäng att först läsa inlägget om Carla Bruni, för det här är astrologi en bra bit från veckotidningsvarianten.På ett mycket generellt plan kan Filippa sägas tillhöra de ha-begärande människorna. Solen och Månen står i två helt oförenliga element, Jord och Eld, och eftersom man inte kan fungera utan ett samspel mellan psykets lunära och solära del råkar den här typen in i kampsituationer hela tiden. Jorden söker blockera den eldiga Visionens genomförande. Typen är utmärkt för situationer som kräver kamp. Typen är taggad och slåss mot hinder mest hela sitt liv.

Ett sånt hinder kan vara alla de moraliska barriärer mänskligheten byggt upp för att kontrollera rövare, sådana som paret Reinfeldt allt tydligare framstår som. Det var alltså inte bara alla de där moderata ministrarna som fått avgå som var korrumperade. Människotypen återfinns även i den absoluta toppen.

Men Ljusen i en förhärdad Jord/Eld-konflikt är ingenting jämfört med det pestliknande tillstånd som uppstår mellan tre planeter, här markerad med ett svart kretslopp. Är det digerdöden eller de gamlas död på nya vinstdrivande sjukhus vi ser? Stora förmögenheters Jupiter och pengarnas Venus har samlats i vårdtecknet Kräftan och tankarna går till bloggens favoritexempel Annika Fallskärm Falkengren med sin hungrande Måne plus giriga Drakhuvudet i Kräftan, tecknet för människor som aldrig blir mätta.

Det är ett helt bisarrt fokus på behovstillfredsställelse i Kräftans (magens) tecken och naturligtvis finns det fuffens mellan familjen Reinfeldt och höga personer inom matnäringen, säkert McDonalds (trots en lam dementi från en "kundansvarig" postad på min andra blogg). Kräftan var redan i antiken skattat som ett girigt och pengalystet tecken vilket jag noterade i det här inlägget om Sol-Kräftan Fredrik Reinfeldt. Budskapet i Filippas horoskop är således övertydligt.

Eftersom Venus i Kräftan "äger" eller disponerar handlingsmänniskan Solen i Oxen (ett Venustecken) får vi en hysteriskt stark betoning av orala Oxen, tecknet som vill äta - konsumera och konsumera - och Kräftan som står för magen och kroppens assimilation. Isolerar vi bara de här två momenten har vi den perfekta idiotens horoskop, en människa helt utan andra ambitioner att förvärva pengar och shoppa och leva gott för hela slanten. Är detta det patrask som flyttar in till Stockholm, den ambitionsnivå svenskarna ligger på? Då förstår jag att det partiet faktiskt är det största i landet f.n. Här är måttet på svenskens förfall år 2012 att den röstat på en kriminell tanklöshet.

Eftersom "stora pengar inom klanen" utgör hjärtat i Filippas horoskop kanske irritationen mellan Solen i Jord som äger sinnet i Eld minskar en smula. Ett sinne i brand äger i sin tur innehållet i Kräftan så att vattnet kokar upp. Här pågår en "rundgång" som aldrig kan brytas. Kvinnan kommer att försöka konsumera ihjäl sig. Inget av det hittills noterade har emellertid direkt med moralisk status att göra. Låt oss gå till det indiska systemet igen, väl medvetna om att Filippas är ett månascendenthoroskop vilket är mindre exakt än ett med känd födelsetid och ett "äkta" stigande tecken i öster.

Månascendenten är dock inte falsk, den ger "psykets verklighet", men i verkliga livet kan detta psyke vara mer eller mindre dold från det enskilda egot och dennes livsväg. Månen är så att säga en markör för vårt kollektiva psyke, och en del svarar direkt på tendensen sin födelsedag, andra gör det inte.

Låt se vad som var gott och ont den 14e juni med Månen som utgångspunkt för de tolv husen. Enligt läran om planeters verksamma natur är Månen till att börja med neutral - åtminstone enligt den förenklade tabellen. Men Månen har två sidor, den är en naturlig välgörare i tilltagande (mot fullmåne) och är en naturlig illgörare när den tappar ljus (på väg mot nymåne).

Hos Filippa rör sig Månen mot full och gör gott för vad sinnet eller aptiten nu sätter sig i förbindelse med. Hemmet (vilket Månen också styr), är som synes ett välmående hem (Jupiter och Venus = uttrycker stor rikedom). Jag vet inte hur länge paret Reinfeldt har tänkt sig bo i annexet till Rosenbad men not kan de kallas en prestigebostad. Hur det såg ut hemma i Täby där moderaternas  olagligheter just utreds, vet jag inte.

Samtidigt tar den förenklade tabellen (kopierad ur ett dataprogram för indisk astrologi) inte hänsyn till Månens två sidor utan säger bara rakt av att planeten är "verksamt neutral". Detta förklaras av att Månen här äger 12 huset, ett "ont" hus, men där den indiska traditionen av någon anledning ändå är fördragsam med ägarens kvalitet eller karaktär. Filippas sinnelag må vara lyx- och praktälskande i Lejonet men det är alltjämt en neutral signal. Borde hon då inte vara världens vänligaste människa, som har båda välgörarna Jupiter och Venus i den privata Kräftan som hennes sinne regerar över?

Det beror på vilken kvalitet Jupiter och Venus har just i detta horoskop! Jupiter äger zodiakens nästbästa hus, det femte, men också det ondaste som finns, det åttonde. Men eftersom Jupiter är en naturlig välgörare tippar det över till fördel för dess naturliga kvalitet. Jupiter rankas också som en välgörare. Jupiter är jovialisk och vill väl. Särskilt i Kräftan, där den är "upphöjd" vill den gärna se sina närmaste, familjen och de närmaste vännerna lyckas och nå framgång (här: framgång i pengar eftersom Venus står precis bredvid).

Så långt fungerar inte Filippa Reinfeldt annorlunda än t.ex. den sicilianska maffian (La Famiglia, Kräftan = familjen). Kräftan representerar inbördes bussighet mellan medlemmar, i en familj eller i en sluten klubb. Jag vill trycka på detta eftersom redan tecknet i sig är en smula suspekt på det här sättet!

Det är ingen slump att Kräftan står underordnad Stenbocken, den stränga men objektiva gränsdragaren. Fick Kräftan växa fritt uppstod direkt sjukdomen cancer - i människan eller i en samhällskropp (och de tär just det som Sol-Kräftan Fredrik Reinfeldt generöst har givit den svenska samhällskroppen: en sjuk cellsjukdom där privatiseringen eller cellifieringen dödar hela samhällsorganismen).

Ingen kedja är starkare än dess svagaste länk, och det gäller även i astrologin. Innan vi definitivt vet hur Filippas sinne (Månen) fungerar med hänsyn till dess effekter, måste också den andra planeten som sinnet "ruvar på" eller förfogar över, beskådas. Venus, kärlek, välbehag, livets goda, pengar. Och här kraschar det. Det finns knappt några fläckfria horoskop, men nu talar vi om ett psyket som helt och håller vill leva det goda lyxiga och förmögna livet och med Venus som en verksam illgärningsman spås problem. I synnerhet problem för maken eftersom Venus också är disponent över Solen, till del symbol för Filippas make Fredrik och till del uttryck för hennes egen dagaktiva yrkesmänniska. Hon är med andra ord lika vanartig som Fredrik i sitt yrkesutövande. En skadad syn på pengar och så en Sol-Oxe vars bufflighet är välkänd.

Nu är visserligen Solen (i Oxen) en verksam välgörare eftersom den primära ljuskällan äger första huset, ett av de bra husen. När även den omoraliska och själviska privatiseraren Mars-Jungfrun som en "tillfällig välgörare", då börjar det klarna att Chandra lagna beskriver en kanske alltför moraliskt högtstående person och att vi här saknar väsentlig information. Ta maken Fredrik, med känd födelsetid och en "fysisk" ascendent, där är Mars i Jungfrun istället en illgärningsman och dessutom placerad i statsministerns eget egohus. Denna ytterst olyckliga placering gör hela hans tankestruktur sjuk, förgiftad men vi vet ju att han kastat skiten på sjuka och arbetslösa för att få dem att framstå som ett välfärdsskadat folk!

En annan teori är att Filippa en gång föddes till en ganska godhjärtad människa men i äktenskapet med den perverterade ideologen själv blivit så djupt korrumperad och egenmäktig att hon nu slutligen kört förtroendekapitalet i botten i Serafen-affären.

Men jag vill avsluta med att åter nämna de fyra elementen: obegripligt nog används dessa inte i indisk astrologi och i väst ligger alla tecken så skevt att det inte går att lita alls på horoskopen eller elementen. Men jag har från första början menat att Eld och Jord, när viktiga planeter är inblandade, ger en ibland subtil och ibland frapperande korruption i naturen. En bestialisk natur som kräver sitt kan uppstå. Att Månen klassas neutral här (dock ett osäkert Chandra lagna-horoskop!) och att Solen klassas som aktivt god - hur värderar man det mot den förgrovade egenmäktighet som släpas in i naturen när Psyket (Månen) baseras på dödens eget element: Jord eller Materialism?

Filippas håg eller sinne hungrar över karg och död jord (PRYLAR!) och det enda sättet hon kan få denna jord att blomstra är genom att använda sin onda Venus (Pengar) i den inre kretsen för att bevattna - jag har ritat färger på elementen för deras egen lilla historia i historien. Kort och gott: så länge Filippa kan skänka bort folkets ägodelar till sina vänner, får hon behålla sitt privilegierade och flärdfulla liv som statsministerhustru. Det är egentligen rätt sorgligt, det vi ser i det här horoskopet.

Och jag undrar om inte den karaktärssvaga Kräftan - med en ond pengaplanet Venus - här försvagar Filippa så till den grad att även de tekniskt goda planeterna dras in i just det som Kräftan symboliserar på det filosofiska planet: den vegetativa plant- och djursjälen som människan har som sitt simplaste och mest primitiva väsensled.

Filippa har blivit offer för Moder Naturs hemska girighet men som den "lejonmamma" hon är, uttrycker hon tanklöst detta som ett generande favoriserande av vänkretsen. Hon säljer ut VÅRA tillgångar för en spottstyver till SINA vänner. Då har man totalt tappat greppet. Åtal är det enda som återstår nu.

2 kommentarer:

  1. Å hej å hå!
    Vi(människorna) styrs av självbelåtna, välbetalda dårar och idioter. Men ...... det är inte det värsta! Det värsta är att dom(dårarna och idioterna) tror att vi(människorna) inte märker vad dom(dårarna och idioterna) håller på med.
    Tragiskt!!!

    SvaraRadera
  2. Intressant och förhållandevis välskrivet.Bloggaren är en begåvad och klarsynt människa.Dock mycket långt över den genomsnittlige svenskens nivå.Bör därför snarast möjligt utvandra till Rome,Italy (?) eller Sydney,Australia (?).

    SvaraRadera