torsdag 10 september 2009

Synskhet nog så god som forskargissningar
Jaha. Så står vårt vetande på ruta 0 igen, och det är inte alls självklart längre att mänsklighetens vagga låg i Afrika! De nya kranierna som dateras till 1,8 miljoner år (800,000 år innan homo erectus anses ha kommit spankulerande ut ur Afrika med sina stenyxor) har hittats i Georgien! (Källa)

Jag tror jag återvänder till den första synska människa jag hörde talas om vid 18, amerikanska supermediet Edgar Cayce. Han fastslog helt sonika att mänskligheten uppstått exakt samtidigt på fem olika ställen på jorden.

För att förstå hur detta kunde ske, får man tillgripa biologen Rupert Sheldrakes påminnelse från 1980-talet, då han sökte relansera Platons "Former" som den faktor i biologin som håller ett överordnat grepp om evolutionen och ytterst sätt alltså även över vår tids heta "förklaring" - DNA.

Sheldrake påminde om den remarkabla händelsen då två kemilaboratorier samtidigt upptäckte hur man skulle kristallisera glycerin. Laboratorierna hade inte haft någon föregående kontakt med varandra.

I samband med Sheldrakes hatade böcker förekom också ett annat exempel, det om aporna på en isolerad ö som lärde sig att skrubba av någon frukt i vatten, kanhända var det sötpotatis. När alla aporna tillägnat sig detta kulturella framsteg, visade det sig att även andra öars apor lärt sig detsamma - trots att kolonierna inte haft någon fysisk förbindelse med varandra. "Den hundrade apan"-syndromet.

För Sheldrake indikerar detta att hela arten har en "styrande" kollektivsjäl, eller en "apans form" som inte är bunden till en enskild fysisk kropp utan existerar i en högre dimension. Gissa om materialistiska biologer som vill ha kontroll över sitt ämne - gärna lugnt och tryggt under mikroskop i laboratoriemiljö - hatade Sheldrake!

Men det kan vara något sådant som gäller, och det var något i den vägen Edgar Cayce beskrev i djup trance. Han t.o.m. namngav "Formen" som "projicerade sin tanke om en människovarelse" på fem ställen på jorden samtidigt. Här kan Cayces kristna tro i vakentillståndet ha spelat in, för han namngav andevarelsen (Formen) som ADAM - "människan".

Naturligtvis är Formerna både namnlösa och saknar fysiskt utseende, det var även Platon på det klara över. Kanske man kan likna en Form vid en abstrakt matematisk formel som "rullas ut" i tid och rum och här i vår värld antar formen av en tredimensionell levande varelse.

(Det är fritt fram att spekulera här om andevarelser/Former som kan ingripa i tillvaron och "injicera" nya idéer i befintliga former så att vi, från vårt håll, upplever evolutionära språng. Den filosofiska idealismen hävdar att det inte finns någon materia - molekyler, dna, celler etc, allt detta är figment i Världssjälens eller Guds medvetande. Men den störste kreatören av dem alla, delegerar mycket smått och gott!)

En av de fem gestaltningarna var enligt Cayce den kaukasiska som fynden i Georgien torde hänföra sig till. En annan var förstås den afrikanska - som forskningen hängt upp allting på. Den roligaste rasen är i mina ögon rödindianerna som Cayce kopplade till det nu försvunna Atlantis.

De här ämnena debatterades under hans livstid (1877-1945) - t.ex. var amerikanske kongressmannen Ignatius Donnelly en varm anhängare av Atlantis existens. Men idag är det ingen som tar Atlantis på allvar, trots att det hela tiden dyker upp nya arkeologiska bevis i Nord- och Sydamerika att "vår" teori om en migration från Asien över Berings sund och ner i Amerika vid senaste istiden bara är ännu en grundlös fantasi bara så att forskarvärlden ska ha något alls att säga.

Och jo, Edgar Cayce pratade inte heller om någon futtig miljon eller två för mänskligheten. Människan har varit här i olika tidiga former i TIO MILJONER ÅR enligt hans tranceföreläsningar. Tacka för att ingen vetenskapsman ens törs gå i närheten av den här mannen!

Men kreationismen väntar runt hörnet, gott folk! Gudomliga skapare på varenda våningsplan i tillvaron är det som gäller. Men först måste de här fundamentalistiska och enögda darwinisterna få misslyckas lite till. Men att upptäcka och leda i bevis en osynlig övervåning där alla blueprints för arterna kommer till, kanske dröjer till mänskligheten öppnat upp sina hjärnor lite mer och lär sig tänka intensivt lateralt.

:-)Efterord.

Jag sökte nätet efter ett foto på jesuit-mystikern Pierre Teilhard de Chardin och hamnade mitt i en text som jag läste någon sida eller två av. Exceptionellt välskrivet material som mer liknade högklassig forskarlitteratur i papperstryck och inte alls den smörja som "det fria" nätet brukar bjuda på.

Jag var dock osäker över online-bokens ideologiska hemvist. Texten var så föredömligt objektiv och välskriven att det kunde handla om både pro-darwinism och dess motsats.

Visserligen kunde domännamnet www.creationism.org verka tydligt nog, men vem har inte hört om den falske svenske sekuläre humanisten Sturmarks "stöld" av domännamnet "gudfinnsnog"? Jag gick till sista sidan, och fick ett svar som skingrade alla frågetecken:

The theory of evolution is the platform on which secular humanism stands, yet as we have seen, this is not only a hollow structure with shifting timbers but is in danger of collapsing altogether.

Less than a decade ago it would have been virtually impossible to speak out in criticism of Darwin, so closely was his name associated with evolution regardless of the mechanism supposedly responsible.

Today, many voices are raised and writers such as Rifkin (1983) and Taylor (1983) have actually entered the secular publishing world and openly exposed the grand delusion to which Darwin had committed his life.

...

With the humanist influence felt in virtually all positions of power, secular and sacred, the time is rapidly approaching when the supporting structure of purported evidence can be replaced entirely by fiat.

Even now, the mechanism of evolution and contrary evidence is waived aside in deference to the statement that evolution is a fact. We can confidently expect to see Darwin finally buried and forgotten as one of science's embarrassing moments.

http://www.creationism.org/books/TaylorInMindsMen/index.htm

Om någon har extrema ambitioner att sätta sig in i den tänkande människans långa historia från grekerna och in i den västerländska samtiden!

2 kommentarer:

 1. Läste lite på kreationist-sidan och det räcker ju att läsa stycket om ljusets hastighet och konstanter för att direkt inse att det här inte är frågan om någon objektivitet. Varje mening andas misstro mot vetenskap och de flesta slutsatser känns mer som önsketänkande än kritiska granskningar. Nej, detta är sannerligen ingen text på forskarnivå, den är sannerligen inte förutsättningslös.

  SvaraRadera
 2. Mitt omdöme av några sidor ur kreationistboken begränsade sig till författarens språkliga kompetens. Av den kan man sluta sig till en generell intelligens ("g").

  Jag säger inte att det är en bok på forskarnivå, bara att den liknar sådan. I en av de positiva recensenterna på amazon.com noteras att den är perfekt för gymnasieelever och uppåt och en annan läsare noterar dess föredömliga källhantering.

  Beträffande förutsättningslösheten sparkar du väl ändå in öppna dörrar - var det inte redan konstaterat att detta är material från den "äkta" kreationismens sida?

  Frågan blir snarast om du helt glömde innehållsanalysera dina egna tankar förrän du fattade tangentbordet för att söka såga två inlägg på en gång. Det du själv åstadkom var kanske inte mer imponerande än det du kritiserade…

  SvaraRadera