onsdag 16 september 2009

Obamas kinesiska höstomen & påhoppet

Det återstår några få dagar till höstdagjämningen men låt oss inte vara knussliga utan betrakta påhoppet (SvD) mot Obama som ett tidigt uttryck för det kvartal han nu går in i.

Ett kvartal som remarkabelt nog rubriceras som tiden för politiska kupper eller försök att störa den sittande regenten! Med ålderdomlig kinesisk symbolik CHEN - bävandet - vilket både kan syfta på skälvningar i marken och en individ som får nervsvikt (och i vissa fall också på åska och blixtnedslag).

Obamas höst sorterar mer precist under CHENS första stadium, baslinjen. Där finns det ännu finns möjlighet att behålla lugnet och "stand one's ground", även om härskaren för ett ögonblick skärras av det osolidariska utbrottet:
Övriga kommentarer överflödiga. Kinesernas insikt i livet kan var för stora för vår civilisation att ens börja kontemplera. Jag firar i år 30 år med det här systemet och inser att jag saknar talang nog att förstå vidden av vad kineserna upptäckte för 3.000 år sedan och som ett subset i formen av en deterministisk kalandermetod funnits sedan, möjligen, 1200-talet (manuskriptet är anonymt och saknar känd proveniens).

Men jag tycker mig förstå så mycket, att Carl Jung, djuppsykologen, med rätt inskärpte arketypvärldens existens. Vår historia valsar runt och mänskligheten upprepar en handfull metaforer intill tidens slut. Kineserna hittade en fungerande modell för att avtäcka fenomenvärldens rytmik._____

Generellt om hexagram 51 Bävandet ur "Förvandlingarnas bok" på min sajt som tillhandahåller internets enda kalkylator för den här typen av beräkningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar