onsdag 22 september 2010

Reinfeldt kränger i fängelsegropen
Aftonbladet om statsministerns dilemma efter valutgången:
Sverigedemokraternas inflytande ska minimeras till varje pris.
Aftonbladet kan i dag avslöja Fredrik Reinfeldts hemliga plan:
SD blir utan platser i riksdagens utskott – men släpps in som observatörer med rätt att yttra sig. 

Det här påminner om att den gamla kinesiskan saknade ord för "ego" - det närmaste de kom är ett bildtecken som, om jag minns rätt, återger en mänsklig kropp. En distinkt och avgränsad kroppsvolym - och underförstått ett subjektivt perspektiv.

Kinesisk spådomskonst är lurig eftersom förutsägelsens subjekt saknas. Vem rör den symboliska texten? I Reinfeldts fall, vem är det som i hans kinesiska höstprognos är nerkastad i "fängelsegropen"?

Jag har antagit att det är Reinfeldt själv, men som framgår av tidningscitatet jobbar han nu hårt på att "objektifiera" eller skjuta sitt problem bort från sig själv - och förpassa Sverigedemokraterna till den handlingsbegränsning ("fängelsegropen") han själv lider av så länge rasistpartiet har en vågmästarroll.

Att invandrarhat kommer från den korrumperade medel- och alltigenom korrupta överklassen kan ses genom följande faktum: när senast ett invandrarhatande parti tog sig in i regeringen (Ny demokrati med, märk väl, en "greve" i teamet) var det en period med borgare vid makten.

Det tycks som om acceptansen av högeråsikter också tenderar att legitimera extremhögern. Och det har som sagt med att allt från den politiska mitten och högerut representerar en egoistisk och självtjänande livsstil.

Så fort en människa börjar tänka i vinsttermer uppstår det ruskiga förlustspöket som genast tarvar en projektionsyta. Och främlingen, utlänningen, blir så lätt den ytan som den låga människan målar sina egna farhågor mot.

Hur parodiskt till korta kommer inte den svenska mentaliteten om man jämför t.ex. med det antika Kinas insikter:

"Ta inte vinst eller förlust till ditt hjärta.
Allt gagnar [ett nobelt sinne]."

I Ching, kapitel 35:5, en av de fem konfucianska klassikerna som alla som tänkt sig en samhällskarriär skulle kunna utantill - och förstå andemeningen av.

Den aktiva ondskan börjar alltså i medelklassen eller så fort folk har nått så långt att de kan jämföra sig - fördelaktigt - med någon som har det lite sämre. Överklassen är delskyldig eftersom det är den som manipulerar samhället att tro på tillväxtmodellen och mer pengar i fickan.

Faktiskt, underklassen är också indragen i samma strävan upp mot skitstövelstämpeln (vår samhällsordning är konstruerad att producerar onda människor!). Men någonstans finns fortfarande lite moral på botten, ett svagt minne - från en annan värld? - om att man hjälper varandra om något händer.

Det har majoriteten av svenskarna glömt. De verkar mest sitta och sura över allt onödigt deras skattepengar går till. Må de få en riktigt fattig ålderdom som tack för deras val av borgarnas nedmontering av samhällstryggheten!

Denna egoism är klart fulare än den historiska socialdemokratins hat mot överheten (sannerligen inte en vacker syn det heller konstaterade jag i mina flera studier av SAP-horoskopet). Men varför högeregoismen är fulare än gruppegoismen beror på att den här människotypen tappat förståelse för att deras individualistiska strävan bara kan existera i en kontext. De biter den hand som föder dem.

Sickna dårar om de tror att det räcker med att bygga inhägnade kvarter och tro att inte verkligheten de raserade kommer att hemsöka dem! Detta är inte en personlig sak, det är bara så universums moraliska naturlagar fungerar! Den som söker sitt eget och blockerar flödet genom ett manifest ego gör sig till universums fiende.

*****

Vilket hopp finns det då för Sverige lite längre fram? I socialdemokratins rekonstruktion först och främst av sig själv måste nästan allt rivas ur! Framtidens parti måste bygga på filosofisk grund och inte på det ursprungliga partiets materialistiska världsbild. Världen kommer åter att bli grön, men dagens Gaia-flum är inte ens början på den värld de antika grekerna visualiserade.

Det enda användbara tycks mig vara den grundläggande idén att allt och alla hänger samman, vilken socialdemokratin "bakvägen" råkade inse fastän de helt förnekade himmelens sanktion. Sossarnas socialrealistiska fulversion var emellertid en intuitiv insikt om hur tingen måste vara ordnade för att vara i harmoni med himmelens väg.

Ur insikten om att högre verkligheter faktiskt penetrerar varje enskilt ting och att världen hålls samman från den högre verkligheten följer sedan praktisk solidaritet som alla kan begripa och ansluta sig till efter att svenskarna fått den Stora Berättelsen åter.

Som jag förstår saken är det kvantfysiken som kommer att skänka legitimitet år det som förr kallades religiösa tankar, så morgondagens socialdemokrati kommer att vara uppdaterad med spjutspetsvetande. Samtidigt suckade vetenskapsfilosofen och matematikern Wolfgang Smith uppgivet över hur många relativt dumma människor som söker sig till naturvetenskapen. De tillhör den banala ondskans kategori människor i det att de bara gör sina matematiska beräkningar och experiment utan att någonsin skaffa sig överblick - filosofisk överblick - till det de gör. De är alla nyttiga idioter.

Morgondagens socialdemokrati måste därför ha urskillning och inte lyssna till första bästa VoF:are. Dagens svenska folkbildare "på vetenskaplig grund" är i själva verket mörkermän som ännu sitter fast i 1800-talets världsbild. Men den resan är över nu.

Biologerna är redan ett döende släkte - upptäckterna har nu nått så långt att det inte längre går att luta sig tillbaka på Darwins simpla evolutionstänkande. Biologin är på sitt håll på väg mot upptäckten att universum styrs av en hyperintelligens som återspeglas i naturen som ett informationssystem av ofattbar komplexitet. Dvs, precis vad alla religioner alltid har sagt. Ateisten har snart ingen vetenskap kvar att gömma sig bakom!

Frågan är om inte biologin bör byta namn snart för att inte dra misstankar över sig att stå för en obsolet evolutionsfantasi som aldrig någon lyckades leda i bevis förrän den nya "informationsbiologin" tog över.

Nästa socialdemokrati kommer att vara fullständigt uppdaterad om vilken verklighetsgrund den sociala människan står på! Det var de inte i sin första inkarnation, då var de offer för en dåres världsbild. Reduktiv materialism var historia redan när SAP firade 30-årsdagen, men de fattade aldrig att de silverpenningar de kämpade om inte längre var verkliga. De var grottmänniskor i ett nytt och mer insiktsfullt 1900-tal, vars intressantaste tankar dock aldrig nådde ut till folket.

Men frågan är om ens den svenska medborgaren som tror sig ha hjärtat lite till vänster om mitten är mogen det framtida på filosofi och vetenskap baserade icke-konsumistiska samhället ännu.

Arbetaren, dvs dagens medelklass, vill ju fortfarande bara ha prylar i imitation av Eliten, vars föremål får de massproducerade varorna att visa sig som det skräp de är. Så grundlurade människor blir i konsumtionssamhället! Hela sitt liv bränner det bort på att jaga efter...sopor.

Det kanske inte ens är möjligt att implementera en nation av idel tända ljus, av höggradigt medvetna människor. Det kanske måste till en folkhygien som nazisterna i Tyskland en gång försökte sig på, fast nu inte Reinfeldts offer av de ofärdiga för att göda medelklassen utan snarare en förberedande förbättring av de ännu inte födda.

En sådan framtid stämmer också med socialdemokratins historiska rötter - den har alltid varit pigg på att förbättra arbetarens hälsa. Människan skapar på genetisk väg förbättrade versioner av sig själv, smartare och mer rationella och samtidigt kapabla att uppleva hur högre verkligheter genomkorsar vår materiella värld och informerar och stöper den, från sekund till sekund.

Morgondagens socialdemokrati kommer att påminna om den vänlige läkaren Deepak Chopra och den socialt alerta svensken kommer, äntligen, att leva i full "medvetenhet", manad av sina framtida landsfäder/mödrar att "öppna upp" och älska alla människor i världen.

Då kommer själar med rasistiska tendenser att välja en återfödelse i Sverige för att få hjälp med sin omskolning/nyorientering istället för att som nu, välja det här landet för att det är ett perfekt ställe att fortsätta urarta i inskränkthet och ondska.

Reinfeldts högertänk kan inte bidra till den framtiden. Tvärtom är hans tänk en av Ondskans många kanaler. Allt som ytterst kan härleds tillbaka till egoism - som t.ex. hela det kapitalistiska slit- och slängsystemet - är Ondska i mer eller mindre utspädd form.

Det är ett gigantiskt jobb att styra om alla världens folk till det uppdrag som Vattumannens symbol kallar jordmänskligheten till. Det är några hundra år kvar, men varför inte börja visualisera en väldigt annorlunda civilisation redan idag?

2 kommentarer:

 1. Hur menar du att det praktiska förverkligandet av din vision här på slutet ska gå till? Eller är du satirisk? "Människan skapar på genetisk väg förbättrade versioner av sig själv". Låter ju som biologism och rashygien. Och dessutom helt verklighetsfrämmande.
  S

  SvaraRadera
 2. Inte alls satirisk, mänskligheten kommer att vänja sig vid "it-fascismen" som rullar in.

  Om några hundra år (eller ännu förr) har vi det som just nu syns i science fiction-filmer. Människor med enorm kontroll över sin fysiologiska kropp, men troligen också med stora insikter i bakomliggande världar som vi idag knappt vet något om.

  I ett avsnitt av tecknade serien Simpsons visualiserade manusförfattarna en ny och mångfalt vässad astrologi som kunde förutsäga människors beteenden i detalj - som om våra tankar och handlingar på jorden faktiskt redan utspelat sig på ett högre plan - där manus till hela föreställningen befinner sig.

  Perfektionen i Vattumannens tidsålder kommer att eliminera mänskliga svagheter - "blueprintet" och brun jordisk verklighet kommer att närma sig varandra.

  Idag står vi kanske ännu för nära nazismen, som var ett sjukligt uttryck för samma ideal, men redan idag är vi långt inne Ideal- eller Idé-världen. Det är bara att väst saknar balans ännu, vi är knappt mogna att hantera Idéerna.

  Läkarvetenskapen jobbar dock oförtrutet på att framskapa Övermänniskan utan att förstå att de egentligen drömmer om den eviga Översjälen. Men om då ande och värld är två sidor av samma berättelse?

  Kanhända kommer hela mänskligheten en dag att via medvetandet efter behag kunna framskapa nya materiella kroppar (i valfri färg och form) som Jesus, enligt en tolkning, gjorde vid sin uppståndelse.

  SvaraRadera