måndag 27 september 2010

Gong-gong & Fängelsegropen
Kommentarer i Expressen över regeringen Reinfeldt:
Mer än en vecka har gått sedan det rekordjämna valet. Fredrik Reinfeldt är fortfarande tyst - och nu ifrågasätts statsministerns agerande.
- Vi vet ingenting om regeringsbildningen. Det verkar som att statsministern har låst in sig, säger Sven-Erik Österberg, S, till Expressen.se.
- Han kan uppfattas som svag eller defensiv eller tveksam, säger statsvetaren Ulf Bjereld.

Hur fungerar ett omen? I astrologin talas ibland om att en passerande planet i skyn "utlöser" en astrologisk effekt en grad innan planeten når en exakt aspekt med någon detalj i födelsehoroskopet. 

I samband med den kinesiska Ho Lo Li Shu-metoden från Mingdynastin kan man tänka sig att årets fyra dagjämningar går igång som ett slag på gong-gongen. De skräller till hårt i början och sedan ebbar det anslagna temat ut. Om inte annat för att man slutar stirra så hårt efter uppfyllelser!

Ur det här perspektivet kan man uppfatta ovanstående citat som en bekräftelse på Reinfeldts höstprognos om att ligga nerstörtad i en handlingsförlamande fängelsegrop. I en grop är man förvisso osynlig, som om "statsministern har låst in sig"!

Det blir, som omentexten säger, "tre fulla år utan att beviljas nåd". Systemet antyder att Reinfeldts situation skall betraktas som ett straff - han har fått Sverigedemokraternas vågmästarroll på sina axlar för hela mandatperioden på grund av synder begångna i det förflutna. 

Och tydligast märks alltså handlingsförlamningen under höstkvartalets början, enligt gong-gongteorin.

*****

Intressant att, när socialdemokratin tacklar av, Tao, den Kosmiska Lagen tillgriper en nödlösning och låter ett pöbelparti få en smula medvind - allt för att blockera högerns civilisationsdestruktiva nermontering och utförsäljning av det allmänna goda. 

Om fyra år kanske svensken har mognat politiskt, och det viktigaste nu, ur Ödets perspektiv, var att försvaga den sataniska splittrande kraft, vars agenter Högern ogenerat åtagit sig att vara.

Ödet introducerar en distorderad motbild till den nya marknadskapitalistiska idiothögern i Sverigedemokraterna. Mot Penningen-enbart ställs här en bisarr hembygdsdoktrin som inte står Hitlers påbud efter om att god tysk konst måste innehålla rödkindade jordbrukare.

Ont måste med ont fördrivas - en gammal homeopatisk sanning från antikens medicinmän. Förakt för främlingar och svaghet är nämligen den nya högerns naturliga skugga. Allt är ganska enkelt egentligen, men i Sverige tycks man inte se de Djupa Sammanhangen. Förnuft i ordets moderna mening är i själva verket en ren blockering gentemot Intelligens i ordets klassiska mening.

Ett kinesiskt kvartalsomen är som zenmästarens slag på den mediterande elevens axel. Det sätter agendan och psyket lystrar och orienteras.

*****

Se etiketten "astrologi (kinesisk)" för tidigare inlägg om fängelsegropen.

*****

Förklarande not. 

I det att högern i praktiken enbart tjänar som "frontend" för nyliberala marknadskrafter, dumpas i andanom stora områden som i äldre tider tillhörde den ansvarstagande härskande klassen. Kultur kan t.ex. inte kvantifieras och därmed är den ointressant ur den monetärt orienterade systematikerns perspektiv. Reinfeldt representerar den stela ingenjören som bara med svårighet förmår fungera utanför sifferexercisens värld.

I detta vakuum kommer då SD in som en nidbild i Lustiga Husets speglar med sina barocka kulturprotektionism. Spelmanslag och bygdegårdar! Som en en lika sjuk som ond kusin från landet. De är de marknadsdyrkande moderaternas förvridna Skugga - här finns ekon av sådant från sin äldre historia den nya mammonitiska högern svikit.

Utan svenskens själviskhet hade aldrig detta kunnat hända. Vi är sannerligen ett ljusskyggt pack nerifrån och hela vägen upp i Rosenbad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar