tisdag 19 januari 2010

Obamas 2010 och HaitiInte många dagar före jordbävningen på Haiti återgav jag detta kinesiska piktogram, president Obamas "astrologiska" symbol för år 2010 enligt ett ålderdomligt ödessystem.

Bilden beskriver metaforiskt en inspärrad människa eller ett extremt trångmål där handlingsfriheten är beskuren på alla håll.

I en förenklad nyhetspuff skriver nu DN "Obama vill leda räddningsarbetet", men nyanserar sig sedan i artikeln. Obama förordar att USA, Kanada och Brasilien ska ta tag i situationen.

Efter jordbävningen ger det en märklig känsla att återvända till min summariska tolkning av den kinesiska prognosen för Obamas 2010, det är som att titta genom ödets glasögon på de arketypiska - eviga  situationer "världens mäktigaste man" har att konfrontera.

Här är det (korta) originalinlägget - det fungerar nästan lika väl för situation Haiti.

*****

Kontext

För allvaret i ovanstående symbol, se det kinesiska ominats samtliga sex "linjer" eller "perspektiv" (nytt fönster). Obama stod själv inte mitt inne i situationen (då hade han kanske inte varit vid liv nu), men väl vid ingången till den "förmörkade (eller mörka) dalen".

Studera alla sex linjeomen noga, "fast under nedfallna stenar", de härskande klassernas senfärdighet pga sin pompösa vilja att främst se bra ut i ögonen på andra" ("dröjsam pga det gyllene fordonet")!

Allt finns med i den här multidimensionella symbolen och påminner om att det är något med tillvaron det materialistiska västerlandet totalt missat i sin kosmologi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar