torsdag 21 januari 2010

Carola - den visuella

Sångerskan Carola kommenterar i AB kort en period av nätdejtande som uppenbarligen inte givit något napp.

Än en gång frågar jag mig om vi människor bara är optiska illlusioner och om var och en av oss egentligen "tickar" utifrån bakomliggande, fasta och extremt kostnadseffektiva strukturer. Om vi kort sagt bara är marionettdockor som inbillar oss vår egen frihet och individualitet medan vår varje handling och yttrande är predeterminerad från det att fenomenet rullar igång.

Enligt den kinesiska Ho Lo Li Shu-kalendern som jag roat tar en titt på då och då i samband med politiker, har Carolas besvikelse över att folk inte ser ut i verkligen som på foto en direkt koppling till hennes kinesiska födelseomen - om vilket jag skrivit tidigare.
Som när ett barn observerar.
För den ringa (obetydliga) människan: ingen katastrof.
För den ädla människan: [alltför] snävt eller snålt!
Kineserna noterar alltså för Carolas födelsetimma att KUAN, "observation", är nyckeln. Detta är en "visuellt tänkande" människa som använder sina ögon, inte en abstrakt eller reflekterande analytiker eller einsteintyp.

Det roliga - eller sorgliga - är att Sir Paul McCartney har häcklats upprepade gånger, nu senast av Ricky Gervais ("The Office") för sitt dåliga omdöme i kvinnoaffärer. Gervais sade på någon amerikansk gala att senaste skilsmässan tärt så på musikerns bankbok att han numera får nöja sig med ekonomiklass när han flyger.

Och Sir Paul föddes också under den barnalika uppsynen. I hans ansikte är man frestad att t.o.m. se en fysiologisk uppfyllelse av födelseominat - han använder ofta ögonen till att gestalta ett barns oförställda oförstående!

Symbolen KUAN har en inre evolution, men barnets naiva sätt att ta intryck av livets allra ytligaste sida - det som manifesteras via de yttre sinnena - representerar som man man gissa bara själva öppningsdraget. Kineserna kände ytterligare flera steg mot den fördjupade kapacitet för Observation som till sist utmynnade i TransPersonell medvetenhet, att upptäcka att man inte ens är sig själv, utan någon eller något annat - kanske en andevarelse.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar