lördag 9 januari 2010

Astrologiskt grattis till valsegern, Mona

Ryktesspridning på låg nivå, att Mona Sahlin ska fasas ut till förmån för en Magot Wallström som återvänder från sin EU-karriär. (AB, mer info i Expr)

(S) är visserligen inte mitt eget val (lika lite som alliansen) - vem vid sina sinnens fulla bruk går loss på socialdemokratins likriktning av folk genom att upphöja truismen att människan är en social varelse till en pseudoreligion samtidigt som den inte artikulerat något annat än en hoper materialistiska livsvärden?

Mig tycks den en doktrin från helvetet som säljer ut människan billigt, för bara några silverpenningar! Människan lever inte av vatten och bröd allena. Jag väntar alltjämt på den Nya Politiken i linje med Platons filosof-kungar. Det går inte att styra lergröt inifrån samma lergröt. Den materiella domänens välgång kräver styrning från den transcendentala domänen.

Men...mot den illvilliga ryktesspridningen kan den här bloggen redan nu preliminärt utropa: Segern är din, Mona!

Åtminstone enligt den ålderdomliga kinesiska ödesmetoden HO LO LI SHU (floderna Ho och Lo:s rationella talvärden). Jag har svårt att se hur någon annan tolkning är möjlig när sommarominat, som sträcker sig till just innan höstdagjämningen (valet är den 19 september), utropar "HON ÄGER MANDATET!"Och med "Himmelens mandat" menas naturligtvis den transcendentala domän Mona och den sekulära människan förnekar! Sådana är dagens otacksamma och falska barn. Himmelen styr dem till positioner där de gör bäst nytta men den till egot bundna människan tror att de gör det själva!


Sommarens övergripande tema kallas PI, "Den Blockerade", och beskriver någon som är värd ledarskap men hålls nere av ringare människor. Allt detta kastas dock om via den "kontrollerande" fjärde linjen (räknat nerifrån) som äger tolkningsföreträde. ("Nine at fourth" syftar på att yang-principen, illustrerad av en heldragen linje, har talvärdet nio i det gamla systemet.)

*****

Årets fjärde kvartal för Mona, dit själva valdagen troligen bör räknas, rubriceras som TAI, "Det stora flytet", eller, "Att bli väldig". Går inte tankarna till statsministerämbetet här?

Om så är, förstår man varför den preciserande tredje linjen bara smakar obehag. Bilden som ges är någon som är långtifrån "väldig" eller "homefree". På sina egna termer skildras här soldater som ännu är ute i fält, men ännu inte fullbordat erövringen. De manas att njuta sin färdkost och minnas att efter en lång och tröttande marsch kommer säkerligen ett nerförslut (medvind) och att den som är ute i fält säkerligen kommer att få se sin hemtrakt när expansionskriget är över. Men just nu är man fast i ett ämbete eller bunden i ett företag.

I termer av det mandat som som gavs under sommaren kan vi inte annat än se höstominat som en väldigt blek och darrande Mona som statsminister, långtifrån säker på att hon är uppgiften mogen. Situationsbilden liknar henne vid en huttrande fotsoldat, ute i fält och långt bort från allt hon varit van vid.
Hade höstominat varit det enda underlaget, hade jag inte trott på Monas seger - det är det föregående sommarkvartalets distinkta löfte om det politiska ledarmandatet som övertygar mig.

*****

Den självklara dubbelkollen är förstås Fredrik Reinfeldts säsongsomen! Vad om också dessa skulle lova gott? Tja, det gör de inte! Hans sommar kallas "Bråddjupet" och skildrar en störtning ner i ett fängslande hålrum. Det kan man kalla vikande opinionsiffror precis som Monas omen talar för att ha fått mandatet!

Faktum är att Reinfeldt sommaren 2010 befinner sig vid KAN/Gropens översta linje som talar om en människa som utan hopp om benådning spärras in i en fängelsehåla (en grop). Dess mynning har täckts över med vassa törnen och tistlar för att förhindra att vederbörande rymmer. ("Permanent fast i låga opinionssiffror på hålans botten"?)

Höstkvartalet UPPREPAR samma omen, men skiftar till bottenlinjen och dess lakoniska domslut, här i lätt parafras: "Oj, du snavade och föll bestämt. Sådan otur då."

(Reinfeldts födelsetid har angivits till 9:54 på nätet. Men jag har den inte verifierad på samma sätt som Monas.)


******

I sanning, det ska bli spännande att se hur det här gamla kinesiska prognossystemet faller ut för Mona och bakvattnet Svedala! Barack Obamas vinteromen 2010 var ju inte så lovande och tycks sträcka sig ur sitt tidsfönster för att sia om en flerårig negativ trend...


Ho Lo Li Shu-kalkylator och regler för manuell årskalkyl på hall-of-man.com

2 kommentarer:

 1. Nej men så spännande, en förutsägelse till! Ja om så där åtta månader vet vi...
  Att välja mellan de två blocken är som att välja mellan pest och kolera tycker jag... man tenderar att tycka bäst om dem som för tillfället inte regerar :-)
  S

  SvaraRadera
 2. Ja, det här blir första gången jag lägger ut ett antagande om något som ännu återstår att bevisa. Ett litet empiriskt test av den här glömda metoden.

  Astrologi för massorna är en nymodig idé. Ursprungligen användes den bara för de få, verkligt betydelsefulla individerna i ett rike, och det var med en lättnadens suck jag noterade att inte båda figurerna - representativa för svenskens (och mänsklighetens) stupida oförmåga att se världen annat än i enkla motsatspar - tilldelades segeromen under valspurten sommaren 2010!

  :-)

  SvaraRadera