tisdag 3 februari 2009

Aggression, egenmäktighet och materialism

F.o.m. 090320 återfinns astrologiska samtidsanalyser på en egen blogg:

Sideriska siktet.

Skälet är enkelt: det finns bara så många individer med intresset (eller förmågan) att "on the fly" bygga upp en astrologisk begreppsvärld och utifrån den betrakta den aktualitet inlägget berör.


2 kommentarer:

 1. Vilken otrolig skit du skriver. Fran Christian B till ett slag mot SAP.
  SAP har ju knappast format svenska samhallet innan sin egen tid, utan snarare bara reagerat pa vad som pagick. Adel och borgare hade stulit och snott at sig med vald under en lang tid, och hade satt standarden for vad som spelade nagon roll. Att tro att SAP dodade den svenska kultursjalen nar hela vastvarldens kultur verkar vara forbryllande urvattnad. Att forsoka forklara allting genom astrologi ar ju helt hapansvackande idiotiskt. Forsok forklara Peter Sundes darskap med astrologi tack.

  SvaraRadera
 2. Tydligen förklarade jag inte i tillräckligt STORA BOKSTÄVER att temat var Aggression, Egenmäktighet och Materialism, och att jag avsåg belysa det via tre nedslag.

  Naturligtvis kan det astrologiska symbolsystemet appliceras på individualpsykologisk såväl som gruppsykologisk nivå.

  Det går utmärkt att ställa horoskop på "events" och politiska tilldragelser (som ett partis bildande). Faktiskt är det den äldsta formen av astrologi. Sverige saknar inte oväntat beteckning för formen, men på engelska kallas det en "mundane map".

  Varje "mondän astrologisk karta" utgår från suveräniteten hos entiteten under granskning, isolerat från "miljöfaktorer".

  SAP-horoskopet röjer således bara vad gruppen kollektivt härbärgerade för känslor och motiv vid tiden ifråga, utan att tillgripa ett förlegat "dumma mamma, dumma pappa"-argument (som kommentatorn gör).

  Nej, det var inte miljön som gör någon vrång. Inget kommer ur inget, sade en känd grek. Horoskopet visar tvärtom att det var NÅGOT som föddes vid tidpunkten ifråga, komplett med kvaliteter som sedan skulle komma att rullas ut över tid. Astrologin bygger på karmaläran.

  Ockulta ögats inlägg representerar en ståndpunkt från efter att reinkarnationen nått väst och blivit accepterad, och med det insikten om det individuella ansvaret - ett nog så gott incentiv att göra sitt bästa och inte glömma bort mänsklighetens enhet bortom simplistiskt favoriserade av en eller annan partifärg.

  Mänskligheten är mogen en post-politisk medvetenhet, baserad på de eviga, transcendentala värden som socialismen vände ryggen - måhända en historiskt nödvändig fas.

  Men inlägget tittade också på konsekvensen av att permanenta sin Själ i materia medan ens aktivitet - Solen - solidifieras - sådan var den ganska uttryckliga i´den med att gå från karta 2 till karta 3.

  Insändaren tycks på ett grumligt sätt motsätta sig att SAP delar samma föreställning som en gapig skådis och en demoraliserad dataprogrammerare. Därav svårigheten att greppa på vilken tanke- eller motivhöjd inlägget skrevs, med de ovidkommande och ofullständiga invändningar en oförståndets läsning lätt medför.

  SvaraRadera