söndag 14 februari 2010

Sturmark blundar för fakta - bokstavligen!

(Not. Följande inlägg är tillämpad klassisk filosofi med kopplingar till Platons skola.)

Via Newsmill blev jag uppmärksam på att SVT i torsdags sände ett försök till debunking av fenomenet "liv efter döden". Jag var inte medveten om det, jag var under några dagar distraherad av mitt första möte med ett internettroll på min andra blogg. 

Dessa dagar är tiden för en synnerligen besvärlig nymåne som både utspelat sig i Stenbockens och f.o.m. söndagmorgonen i Vattumannens tecken. Sol och Måne har därmed under flera dagar disponerats av Saturnus - krampens eller kontraktionens (intelligenshämningens) planet. Och brännskadornas, enligt den eminente brittiske 1900-talsastrologen Charles Carter

Perioden har dessutom störs av att krigaren och eldplaneten Mars hetsar på i hemmets tecken Kräftan, och från detta klaniska och av nödvändighet begränsade perspektiv aktiverar den de sämsta sidorna hos den saturniska principen: dess diktatoriska oskick. Vi har således båda skadegörarna "i etern" under några dagar och två zodiakala principer i direkt opposition.

Den tillfälliga dårskapen i kosmos konkretiserades t.o.m. i en Aftonbladet-rubrik som perfekt illustrerar Mars sinnessjukdom eller brandhärdar i i Kräftans - det "trygga perspektivets tecken" inte mindre än psykets i dess temporära krig mot Sol och Måne i passage genom de två saturniska tecknen.

Också icke-astrologer kan förstå att detta tecknar turbulens, men man måste kunna något om antik symbolik för att veta i vilket håll man ska hålla ögonen öppna.


Intressantare än "flera allvarliga dödsbränder under lördagen i Sverige" - för Nödvändigheten (ananke) hittar alltid vägar till helt objektifierad manifestation - är den psykiska turbulens Mars drar med sig, särskilt i Kräftans tecken.

Här anses den annars heroiske krigare "debil". I den sexåtalade f.d. Länspolischefens horoskop noterade jag för en tid sedan ett särskilt beklagligt uttryck för hur denna driftens planet smyger in i kvinnans (Kräftans) skyddade revir och ställer till det! 

Håll dessa flera beståndsdelar i minne, när du tittar på Sturmarks beteendemönster i eftersnacket till SVT Debatt. Han är född med krampens Saturnus som söker lamslå hans Sol (perspektivbegränsning eller överbetoning av formalia - i värsta fall manipulation av objektiva fakta). Han föddes också då Mars passerade detta läge av smygande bakom mammas kjolar och neurotisk, till förföljelsemani gränsande protektionism.

I det korta klippet på SVT urartar eftersnacket där Sturmark deltar omgående till polsk riksdag. Först viftar Sturmark diktatoriskt med fingret mot den gråhårige äldre deltagaren och söker snarstucket freda sitt luftrum, "Det är jag som talar nu", bara för att sekunderna senare få totalt psykbryt och börja anklaga den andra (den mediala personen, om jag förstår rätt) för i värsta fall avsiktligt humbug.

Som tidigare i tv-sammanhang ser man Saturnus kontraktioner (spasmer) kicka in i ateistens psyke efter utfall, ett fenomen som också kunnat ses på dokumentärfilmer med diktatorn Hitler i talarstolen. Också Hitlers fria livsbejakande (Solen) var vid födelsen ramponerat av en attack från Saturnus. Det här kan i klartext betyda att en ond daimon håller en person i hårda tömmar. Se vidare arketypiske psykologen James Hillmans resonemang i "The Soul's Code" (1996).


Jag finner en kuriös parallell mellan Sturmarks uppträdande och det destruktiva troll som kladdade min andra blogg full av glåpord och förtäckta hot de senaste dagarna. Här kan vi tänka oss ett exempel på Platons Världssjäl och filosofens teori om hur planeterna hos "deformerade" människor skapar ren och skär galenskap.

För Platons underhållande men också allvarliga tankar i frågan, se efterordet till "En liten guppy (om agnosticism)" som jag författade i går, helt omedveten om att Humanisterna ännu en gång varit ute och generat sig i ett av deras många intellektuella lågvattenmärken. Det inlägget måste ha skrivits med någon slags telepatisk medvetenhet om att dumstrutar var ute på korståg!

Och för Sturmarks påpassligt skrivna brandfackla inför debatten - publicerad hos SVT - och dess påstående att, "Det finns mycket starka belägg för att vårt medvetande, eller själ om man så vill, upphör att existera då hjärnan dör", så vet den här bloggens läsare att Humanisternas ordförande far fram mycket selektivt med tillgänglig forskning.

Att det finns seriös forskning som talar för motsatsen sökte också den gråhårige deltagaren i SVT:s eftersnack säga i den hönshus av tjatter Sturmark drog ner scenen till. Behöver jag återigen nämna den imponerande studien "Irreducible Mind" av meriterade forskare och professorer som går igenom rön vilka sammantaget falsifierat Sturmarks påstående att medvetandet bara är en sladdrig bieffekt till den fysiska hjärnan?

Det finns mycket ytterligare vederhäftig litteratur och forskning för den som önskar öppna sina ögon, men bigotter vill inte nudda vid verkligheten!

Det är Sturmarks oändligt olyckliga födelsehoroskop, där en gastkramande Saturnus snävar in hans Sol och därmed vidsyntheten, i kombination med Mars (fanatiskt krig) grundat på Kräftans (klanens) partiella perspektiv som bäst förklarar (i väntan på biologin v 2.0) varför han är så otillräknelig i vetenskapliga diskussioner.

Hans månande om "naturliga förklaringar" är bara ren och skär panikrädsla för "Det okända", vilket hela hans kroppsspråk och beteende i SVT:s filmklipp omvittnar. Hur mycket bättre skulle inte Sverige gagnas om den här typen av demagoger rensades bort ur medierna, och seriöst förutsättningslösa individer istället bereddes plats. Humanisterna står ju överhuvudtaget inte för den öppenhet som kännetecknar den goda forskaren. De är helt självindoktrinerade via sitt eget censurerade utbud av uppbyggelseskrifter. En helt bisarr förening.

En destruktiv vågrörelse har gått genom kosmos i flera dagar nu, och de med sårbara punkter i sitt personliga mikrokosmos har dragits med i sympatheia.

Se även just föregående inlägg om den SVT-kritiska Newsmill-artikeln.


Tillägg 100215. Hittade en än mer perfekt tidningsillustration för den här tidsbegränsade konvulsionen i kosmos.


1 kommentar:

  1. Nu har jag sett klippet från eftersnacket. Den äldre mannen är uppenbarligen parapsykologen Adrian Parker, men han får ju knappast en syl i vädret. Det hade varit intressantare att höra honom. Den andre är ett medium som medverkat i programmet. Ang. själva sakfrågan så tycker jag att det var både okänsligt och korkat av redaktionen att göra som de gjorde. Det gör bara att såna som Sturmark får vatten på sin kvarn.
    S

    SvaraRadera