måndag 15 februari 2010

Den perfekta löpsedeln

Jag syftar på Aftonbladets konstaterande idag, om extremt många dödsbränder under den gångna månaden" och dess hänvisning till kylan.

 

Nyheten beskriver bättre det som jag i det här nyliga inlägget fingrade vid: den symboliska tilldragelsen när eld- och olycksplaneten Mars i det säkra hemmets tecken Kräftan under några dagar flammade upp i flera incidenter, bl.a. som ett tidningsfokus på två husbränder under bara ett dygn (ännu ett hus brann strax därefter) och som en kaotisk Christer Sturmark i SVT-studions eftersnack till en diskussion om spökprogram på tv4.

Sekularistens hjärnsläpp är tydligen inte över än fast den farliga fullmånens mindre kända kusin, nymånen, börjar gå över nu. Dagen har sett en spöklikt usel artikel publicerats på Newsmill. I den anklagar Sturmark både tv4:s programledare Giertz för "lögn" och tv-mediet Evans för att vara för att vara en "cynisk kvacksalvare", men jag ser inte skymten till någon saklig underbyggnad för detta vevande. Så illa däran är han just nu att han inte kan skilja på betydelsen av "okvalificerad" och "diskvalificerad". En alltigenom medioker text.

Och jag menar alltså att det är astrologiska effekter vi ser, fast i lite olika yttringar. Det tidigare inlägget saknade egentligen bara en detalj, och det är att den kontraktiva Saturnus representerar kyla! Därför är löpesedeln här ovan perfekt, den nämner både elden från Mars, i opposition med frigiditetens tecken Stenbocken (saturnusbehärskat), varigenom - hör och häpna -  Solen bara häromdagen avslutade sin årliga trettio dagar långa transit. Och direkt, som bokslut, kommer nu den här rubriken som summerar ett månadslångt ont öga från eldplaneten mot tilldragelsernas planet Solen - i kylans tecken.

Förr hade astrologerna åsikter om vädret också, och det är naturligtvis kanske av intresse att finna de gångna trettio dagarna i det döda och kalla Jordelementet bekräftades av att även Stenbockens herre Saturnus sedan förra sommaren passerar genom ett annat Jordtecken, Jungfrun. Detta bäddade måhända för kylans återkomst efter allt prat om global uppvärmning...

Detta kosmiska partitur till de jordiska timandena (i deras principiella natur)  studerade människan och fascinerades av i äldre tid. Idag har vi istället får någon slags undermänniska som dikterar den vetenskapliga dagordningen genom att som en monoman försöksråtta på amfetamin kräva "upprepbara" och "kontrollerade" experiment. Medan de sitter där i sitt kvantifierande, förkrympta av Saturnus kontrolldårskap, passerar miraklet mitt framför deras ansikten utan att de märker något alls. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar