onsdag 4 november 2009

Medeltida Obama-prognos bekräftad

Wolfgang Hansson (Aftonbladet) summerar Barack Obamas första år som president som en helt impotent tid. Och det är exakt så min tolkning av Obamas öde enligt den kinesiska Ho Lo Li Shu-metoden lät.

Nu finns det många sätt att beskriva en individ som väger för lätt och graviterar mot externa faktorer, men jag måste ge kineserna stilpoäng för att de liknar källan till den personliga lättviktigheten vid en glädjeflicka. Allt skulle ju bli så kul med den nya bossen! Löftet att allt nu var möjligt gick närapå att ta på. Men i Kina är konkubinen en symbol för tomma löften och dimbankar... Lite av österlandets sirenvarning.

Se särskilt april-tilläggen till den här texten från februari 09. Alltför sällan stannar jag upp och ser hur prognoser utfaller - jag är inte intresserad av politik i sig. Men här förefaller den kinesiska metoden ha visat ganska rätt.

I Hanssons hävdande att Obama trots misslyckanden i en rad sakfrågor bidragit med att sätta "en ny ton" i världspolitiken hörs ett direkt eko från presidentens födelseomen som talat om en "mild löftesrik vind" ("ett tonläge") men inte den handlingens man som alla väntade på.

Vindsymboliken kan med råge sägas vara infriad. Inte minst knyts denna kommunikationssymbol av en retorikexpert till Obamas talkonst - och jag förmodar att experten inte har en susning om att det medeltida Ho Lo Li Shu redan identiferat presidenten som en "smooth talker"!

Februaritexten länkar till de övergripande analyserna av Obamas livsomen. Vi är alla här för att spela tilldelade roller och om vi sedan gör det i kvarteret eller på världsarenan är helt egalt ut Evighetens synvinkel. Cirklarna går sin gilla gång.


Ibland blir det fel. Oklahoma-bombaren förekom t.ex. sitt vedervärdiga "medelåldersomen" med flera år! Kanhända kände han sitt inre "ödesmotiv" trycka på inifrån psykets djup. (Nej, fallet med Oklahoma-bombaren finns inte redovisat på varken den här bloggen eller min andra.)

Mer om det medeltida prognosverktyget HO LO LI SHU här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar