onsdag 25 november 2009

Alltjämt på räls enligt Ödet

Vid förra ögonblicksbilden av Carolas livsöde enligt den medeltida kinesiska ödesmetoden Ho Lo Li Shu (Floderna Ho och Lo:s rationella talvärden) noterades att jubileumsåret 2008 kom av sig under just så usla prognoser som man kunde förvänta sig av Carolas egna medgivanden. Se den prognosen här (nytt fönster).

Jag måste säga att uppgiften om att Carolas julalbum säljer så bra i digital form i USA, kom som lite av en överraskning. Jag räknade ut även 2009 års omen. Och nu såg det mycket bättre ut.

Eftersom Carolas födelse leder till ett dubbelt födelseomen, en komplikation som kommer sig av att hon föddes just vid gränsen av en två timmar lång "kinesisk timme" och alltså står i "korsdraget" mellan två ödestyper, är det närmast hopplöst att ge entydiga prognoser. Men separat lät 2009 års symboliska varsel så här:

LIN - Storheten anländer på scenen. Succé.

Ominat innehåller en preciserande s.k. "linje":
Rättframt anländande bringar lycka.
[Alt. övers. Ett närmande som visar vördnad (inför dem man närmar sig) bringar lycka.]
Den kompletterande prognosen är

SUNG - Tvisten. En försiktig förlikning halvvägs bringar lycka, att hålla en hård linje straffar sig.

Den preciserande linjen spinner vidare på någon slags civilrättslig fråga eller förhandling som ockuperar Carola under året:
Ingen framgång i rätten. Att prompt återvända till Himmelens Rådslut (Guds vilja, Ödet) och bedyra sin fridfulla pålitlighet (bokst. "stadga") bringar lycka!

Det första ominat är alltigenom positivt. Ett initiativ framåt leder till ett enkelt maktövertagande av ett öppet och mottagligt fält. Ofta liknas temat LIN vid en kejsare som ger sig ut på Eriksgata för att vinna folkets gillande. Carola hittar sin publik 2009!

Det andra ominat är sönderslitet av en inre eller yttre konflikt. Systemet väljer att beskriva oenigheten som två parter inför en feodalherre (eller t.o.m. kejsaren). Parterna framlägger sin sak och domaren fattar beslut. Carola råds att inte gapa efter för mycket. Den preciserande linjen berättar att den rättsliga processen inte utföll till hennes fördel men tycks peka på att den tillhör det förgångna - skitåret 2008 med vittnesmål mot våldtäktsdömde Tito Beltran? Upplevde Carola det som ett "andligt nederlag" trots att hennes vittnesmål bidrog till att få operasångaren fälld? Kinaominat säger att Carola under 2009 hittar tillbaka till Guds vilja, och kommer att se lyckosamma bekräftelser på att hon åter är på rätt väg.

Jag noterar i Aftonbladets artikel att hon "gjort slut" med sitt gamla skivbolag, draken Universal, och bytt representant. Är det denna fråga som antyds i den andra förutsägelsen? Att det är rätt väg att lämna bolaget vars namn stinker av galen imperialism och önskan om världsherravälde - UNIVERSAL? Är Gud med dem som lämnar de multinationella jättarna? Är allas vår framtid det småskaliga? Kommer "2012" att knäcka världen som vi kände den? (Jag använder 2012 som symbol för ett paradigmskifte vi just nu är på väg in i.)

2 kommentarer:

  1. Poppis här i Finland och hysteri när jag var i ryssland när hon besökte

    Hon e faktiskt större än svenskar tror eller vill tro. Synd bara att media förstört fenomenet Carola rätt så rejält. Synd för hon har en av europas största röster

    SvaraRadera
  2. Intressanta uppgifter om Carola i öster. Ja, i Sverige regerar som du kanske vet "jantelagen", en märklig psykologisk kraft som söker hålla kollektivet intakt genom att varje utstickare straffas via ett snålt ogillande.

    SvaraRadera