måndag 16 november 2009

Peruansk stenhuggarkonst





http://enperublog.com/2009/07/13/hatunrumiyoc-and-the-twelve-angle-stone/

Som artikelförfattaren säger, hur gamla var ruinerna egentligen? Var de glömd historia redan när spanjorerna anlände? Ingen vet. Givet grävningarna vid ~11.000 år gamla templet Göbekli Tepe i södra Turkiet skulle man väl kunna tänka sig att det är dags att flytta även Sydamerika tillbaka till den härliga tid där Platons "sanna berättelse" han påstod sig ha fått från Egypten placerade Atlantis. Dvs, just den tid där de tyska arkeologerna placerat Göbekli Tepe.

Se även den länkade sidans egna länkar till andra artiklar i ämnet. Kanske är det bara mig de här lämningarna berör, med vaga minnen av ett avlägset liv som peruan... Opak var namnet, och dess fåstavighet visar kanhända att en jordbrukare hade enkel rang i det högstrukturerade samhället.

Att folkvandringar äger rum, är otvetydigt, men bara i subkulturellt ockultistiska sammanhang kan man stöta på spekulationer av hur de osynliga horderna av själar i grupp rör sig över jordens yta och från tid till annan kollektiv återfinns som en annan kultur... Dessa rörelser är inte identiska med kända folkvandringar, precis som akupunkturens chi-energilinjer inte överlappar med fysiska kroppens nervsystem.

Människan lever inuti ett florstunt utsnitt av verkligheten...

1 kommentar:

  1. Intressant - liksom länken. Dessa tätt sammanfogade stenblock för osökt tankarna till pyramiderna i Egypten... och pyramider finns ju också i Sydamerika. Och ingen vet egentligen hur de gjordes eller riktigt hur gamla de är.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.