fredag 11 november 2011

Vem är du, vem är jag?


Hermes - den högre
själens androgynitet
(varav "hermafrodit")


Ögonen faller på en psykologisk fråga/svar-artikel i DN där en orolig mamma finner sin treåriga dotter svara otydligt på könskategoriseringen.

Det är en bedrövelse att läsa sådana här frågor och svar från psykologer som har ett enda gemensamt: alla parter tillhör västvärlden, där ett materialistiskt eller naturalistiskt paradigm skapar onödiga frågor och onödiga svar. 

Barnpsykologen Ian Stevenson konstaterade att föräldrar i Sydostasien, där han bedrev mycket av sin 40-åriga forskning på småbarn med aktiva minnen av föregående liv, inte hade samma problem.

Föräldrar i buddhistiska (eller hinduistiska) länder - eller för den delen i gamla Vikinga-Sverige där galten Särimner åts upp var kväll (solnedgång/död) bara för att magiskt ha återskapats nästa morgon (soluppgång/återfödelse) - dessa föräldrar förstår att man fått en själ i familjen som just bytt kön mellan två jordeliv. 

Materialismen reducerade människors förstånd till en ärtas storlek, och vägt mot den här kulturens tekniska landvinningar vet åtminstone jag vilken värld jag skulle föredra: en värld där inte människor stöps för att bli korttänkta självtjänare via kungliga vetenskapsakademins oreflekterade grundvärderingar och tv-reklamen - indoktrinerade att hålla för öronen inför allt som tyder på att det saknas väsentliga delar i den rådande sekulärt materialistiska världsbilden!

Här en kort beskrivning på bloggen av Ian Stevenson.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar