tisdag 1 november 2011

Ond tro, DN

I dagens anonyma och stilistiskt mediokra ledarkrönika väljer DN metoden "anfall är bästa försvar". 

Att Juholt i ett tal nämner outsourcade textskrivningar är bara vad Reinfeldt & Moderaterna redan idag sysslar med. 

Fast i mer förrädisk form genom att ha brutit ut partivännen Schlingmann och upphöjt honom till "objektiv" regeringsanställd propagandaminister för att vinna sig en synergieffekt: rikets och Moderaternas intressen framställs som en och samma sak.

Att DN kokar soppa på en spik är uppenbart. Ingen har, vad jag förstår, hävdat annat mer att Kommunalfacket skriver på en text som sedan biläggs den demokratiska processen. Det luktar drev igen, och nu på vekare grunder än någonsin.

Och angående faran med bidrag till partiet är just moderatorganet DN lämpliga att yttra sig med det partiets krampaktiga vägran att låta allmänheten se vilka som köpt sig den Moderata segregationspolitiken! Då apartheid i Sydafrika, idag klassklyfteskapande åtgärder i Sverige. Någon vill se lägre löner men varumärken måste skyddas.

Moderater är sig lika - de är genomfalska.

Och återigen: vilken talanglös författare DN skaffat sig. Läs och lär av SvD:s P.J. Anders Linder! I hans drift med Juholt i helgen fanns espri, här bara tungfotad och talanglös svullenhet.

2 kommentarer:

 1. Hej

  Jag skulle vilja se en genomlysning av Tobias Billström - han ansvarar för de absolut svagaste människorna i vårt samhälle - flyktingarna

  - de kan inte vårt språk
  - de kan inte vår lagstiftning
  - de är inte här för att de vill
  - de är här för att få skydd

  Jag undrar över hur en person som T.B. å ena sidan anser vår lagstiftning som generös men samtidigt bjuder samma lag honom att utvisa dementa och människor som riskerar dödsstraff - utan uppföljning?

  Samme man anser att resten av världen har fel då det uttryckligen från FN organ och olika folkrättsliga frivillig organisationer kommer fördömanden av Sverige ... var finns logiken? Vem stödjer Tobias Billström?

  SvaraRadera
 2. Din retoriska kommentar talar för sig själv. Sittande regering, om det det finns någon konsekvens alls i vad den sysslar med på varjehanda område, ägnar sig åt ondska (ett gammalt men användbart ord). Jag förstår själv inte varför ingen i Sverige verkar ha överblick och kunskap nog att demaskera dessa spritt språngande nakna kejsare.

  SvaraRadera