söndag 13 november 2011

Expressen och finessen

Expressens chefredaktör Mattsson är så mallig över dagens uppslag om Håkan Juholts "katastrofintervju" att han känner sig manad att avbilda papperstidningen även i nätupplagan.


Men jag skulle då inte fästa allt för stor vikt vad en pöbeltidning skriver som anlitar experter som inte kan formulera sig utan att svära och tidningen sedan återger hela meningen med svordomen intakt. Sådana här signaler uppfattar tydligen inte chefredaktören längre, som sällat sig till de verkliga ynkryggarna i Medie-Sverige.


4 kommentarer:

 1. Jag blev nyfiken och lyssnade på intervjun, och är det någon som är jobbig så är det intervjuaren, tycker jag. I nästan tio minuter sitter han och tjatar och tjatar om samma sak, och frågar om och frågar om, när det gäller inställningen till vinstdrivande företag i välfärdssektorn. Han tycker säkert själv att han är en skjutjärnsjournalist, men som lyssnare blir man bara irriterad på tjatandet, och undrar om han inte kan gå vidare med en annan fråga någon gång. Tycker man att intervjun är förvirrande, och det kan man göra när det gäller den här frågan, är det snarare intervjuarens fel än Juholts, som jag tycker har ett beundransvärt tålamod med Rambergs hårklyverier. Tycker det var tydlig vad Juholt har för inställning i frågan. Jag kollade Tomas Rambergs horoskop, och jodå, månen är i Jungfrun! Jag läste också vad KG Bergström skriver och får konstatera att man hör vad man vill höra... Bergström har f ö samma månplacering som Ramberg.
  När det gäller frågan om Juholts bojkott av Svt är det, oavsett vad man tycker i sak, uppenbart att Ramberg och Bergström tar parti för Svt, SR och Svt är ju besläktade.
  S

  SvaraRadera
 2. Jag har inte brytt mig om att lyssna så stort tack för referatet. Du kan till dessa två ultrakritiker lägga chefred Mattsson, vars Jungfru visserligen är av soltyp (han har ett välvårdat språk), men där istället Stenbocken ger en självgod och översittande ton som kanske är ännu mer enerverande! :-) (Månen,Mars,Rahu i det mest härsklystna Jordtecknet...) Ibland får jag en känsla av hans skriverier att han är en smula bakom flötet, det är så självrättfärdigt att det uppstår ofrivillig komik...

  SvaraRadera
 3. Apropå detta, och inlägget om Expressens pris och Juholtskriverier - dagens juholtnyhet på första sidan var ju rent patetisk: han har haft svartjobb minsann - för 20-25 år sen som fotograf på en tidning sålde han foton för 5-10kr styck till nyblivna föräldrar utan att redovisa. (Berättar han själv.) Snacka om att göra en höna av en fjäder! För talades det om Mosa Monakampanjen, nu är Hacka sönder Håkan-kampanj som gäller.
  S

  SvaraRadera
 4. Jag är tacksam att jag har vettig litteratur också. Men det är möjligt att det faktiskt finns folk som bygger upp sin världsbild utifrån nyheter och kvällspress...

  SvaraRadera