onsdag 16 februari 2011

Reinfeldts futtigheter: kriget mot DNÄnnu en tilldragelse som kastar ljus över statsministerns kinesiska årsomen 2011 och de tvivel som fräter på den som mött en den otillräckliga visionens återvändsgränd. Minns hur de mäktiga kineser som forskade i Tid och Psyke förutspådde ett 2011 där Reinfeldt skulle kunna tänkas degenerera till en "lösdrivare, begränsad av sin egen futtighet"? (Se länken ovan.)

Vi talar om symbolen för en korttänkthet som gränsar till blind impuls. Och vem hade egentligen trott att detta omen skulle stanna vid en enstaka, extern "materialisering" - jag tänker på den misslyckade självmordsbombaren i Stockholm city, en incident som tystade Reinfeldt under väldigt många timmar.

Vänsterpartiet KU-anmäler nu Reinfeldt för att egenmäktigt använda Regeringens hemsidor för sitt personliga krig mot DN (Expr).

Som jag påpekade efter borgarnas valseger i september 2010 kvarstod Reinfeldts kinesiska omen som tämligen dystra. Och nu börjar allt fler svenskar se vad det är för verklighet han håller på att dra in landet i. Hans politik är människofientlig och bara djupt egoistiska och materialistiska själar kan blunda för vad borgerligheten lyckats göra med landet på bara några år.

Se även Reinfeldts tvivel och städpatruller för ett kinesiskt talesätt som passar väl in på hans diffusa prat om hyreslägenheter i Stockholms innerstad, där det enda sanna var vad han inte sade: Reinfeldt vill se marknadshyror för att fullborda sin dröm om enbart ariska, lyckade människor i det här attraktiva området. Fattigt patrask, bidragstagare och andra smutsfläckar vill han avveckla från sin nazi-sanitära vision.

Astrologer vet att det är Jungfruns zodiaktecken, renhållningsivern, som levt rullan med Reinfeldt från hans födelseögonblick. Han har ingen kontroll över just detta idékomplex, och Jungfrun är zodiakens kanske mest ogenerösa eftersom den redan upplever sig vara en "tjänare". 

Bakom den självidentifikationen, "bara en enkel arbetstagare", är det lätt att odla en snålhet mot alla som inte liknar en själv - arbetslösa och sjuka t.ex. Genast har vi fallit in i vår hemlagade version av Nazitysklands anklagelser om judar som parasiterade på det goda, breda tyska folket. 

Bland svenskarna har Reinfeldt närmast subliminalt lyckats underblåsa en hycklande präktighet som misstror alla andra för fusk! Vi talar alltså om mygelsvenskarna här, som köper Reinfeldts puritanska rökridåer. Detta är naturligtvis inte moral i någon genuin mening, det är ett smutsigt psykologiskt komplex med många tarvliga tillflöden.

Det är så bestickande paralleller mellan Reinfeldts inre själsliv och hans politiska gärning att jag inte annat kan än misstänka honom för att vara ännu en av de många nazityskar som återfötts till Sverige i vår tid. "Gör om och gör rätt den här gången." Själv var jag italienare senast (ur perspektivet av linjär tid), men dog på 1930-talet och slapp världen under Andra världskriget. Många själar rapporteras från ockult håll ha blivit oerhört skadade av det kriget och Reinfeldt är definitivt en av vem, oavsett vilken roll han spelade då.

Schweiziske analytikern Carl-Gustav Jung, själv infekterad av nazistämningarna under några år, sade senare att de gudar man inte längre bevärdigar sig att dyrka (vara medveten om), kommer åter som människans sjukdomar. Reinfeldt är helt klart inte medveten om varför hans dröm om ett marknadsstyrt samhälle ser ut som den gör. 

Den allt annat överskuggande Penningen representerar något i hans värld, men vad? Problemet är att tekniker som ekonomen Reinfeldt aldrig kunnat se Gestalter och det gör dem oförmögna att ens ställa sig de rätta frågorna.

I det gamla Kina, där jag i förkristen tid tjänade som en rådgivare under en bestialisk länsherre (därav mina starka reaktioner över att se att svenskarna valt snarlikt pack till sina egna politiska representanter), rådde förmodligen samma brutalitet som överallt där makt för en tid kan trampa ner sanning och rätt. (Vad visste en människa före det moderna informationssamhället om livet utanför den egna socknen...)

Men den kinesiska kulturen kände åtminstone till begreppet "nobel människa", idealiseringen av en aristokrati som redan lämnat det monetära tänkandet bakom sig och nått ett helt nytt stadium: mänsklighetens självreflektion och begrundande av vad som gör vissa basala och ringa och andra nobla och inspirerande. Förstå vilken förunderlig mönsternation som skulle resultera om landet styrdes av en grupp chün tzu:s - ädla ledare som korrekt kunde väga mänskliga värden mot råttornas och hamstrarnas gud, Penningen. 

Sverige skulle bli ett land t.o.m. halvgudar kunde överväga att inkarnera (födas) i. Och med goda själar på plats, vilka enorma tankar och idéer landet skulle börja producera, till skillnad från det vi nu gör idag...landminor och våldsamma dataspel.

3 kommentarer:

 1. I detta hus bor så mycken kunskap
  Men all kunskap är som ett sandkorn i öknen där det saknas Kärlek

  Kärleken fördrar
  Den hatar inte
  Kärleken upphäver motsatser
  Den polariserar inte

  Kärlekens första tjänarinna är ödmjukheten.

  För jnanas fullbordan krävs fullkomnad bakhti.

  Allt det auktoritetsvurmande dagens ockulta och nykonservativa krafter hänger sig åt glömmer Kristi dom över dem som förväxlar människans ordning med Hans Liv. Korset är maktavträdande, Kunskap är makt och stjärntydaren har ett trängre knappnålshuvud och en större "Kamel Gestal" än den mycket rike.

  Att Se är att älska och endast det fria kan älkas. Allt det ofria är inlemmat i subjektet och ingen kan älska sig själv. Gud skapar genom att avsäga sig sin makt och gå från en till tre. Vi är hans avbild.

  SvaraRadera
 2. Vill tacka för tipset att läsa Platon. Gymnasieskolans korthuggna beskrivning av skuggorna i grottan gav inte mersmak, men det gjorde dina beskrivningar.
  När stridspiloter från Libyen rannsakar sitt samvete och landar på Malta, då är det att dra en glädjens suck.

  SvaraRadera
 3. Platon har humor upptäckte jag när maskade mig genom den kompletta Platon i engelsk översättning. (Den har kommit en ny svensk vars översättare sade samma sak i en tidningsartikel för några månader sedan.)

  En torr "understated" typ av humor. I replikskiftena ser man hur roligt Platon har med sina resonerande figurer. :-)

  SvaraRadera